|
|
|
|
|
"לקיחת מעט ממיני המתיקה אחר המאכל טוב מאד..." | |
|
|
|
|
|
מדענים מאוניברסיטת פרדיו (אריזונה, ארה"ב) הגיעו למסקנה כי טעם מתוק שאינו קשור לקלוריות גורם לגוף להשתוקק למזון נוסף.
המחקר שערכו, ופורסם בעיתון "Behavioral Neuroscience", גילה כי לחולדות שהוזנו בסוכר היה תיאבון קטן יותר לאחר מכן.
למרות זאת, תזונאים רבים טוענים כי ממתיקים דלי קלוריות עדיין מועילים לבריאות.
ההיגיון הפשוט אומר כי כחלק מצריכת קלוריות מבוקרת, ממתיקים מלאכותיים יכולים לעזור לאנשים לרדת במשקל או לא להעלות במשקל. מהמחקר הנוכחי עולה כי המצב הפוך לחלוטין.
החוקרים נתנו סוגי יוגורט שונים לקבוצות שונות של חולדות, חלק מומתקים עם סוכר וחלק עם סכרין (תחליף סוכר).
לאחר מכן, קיבלו החולדות אספקה עצומה של מזון, כשהחוקרים צופים בהתנהגותן.
החולדות שקיבלו מזון שהומתק עם סכרין צרכו כמות רבה יותר של קלוריות, העמיסו שומן רב יותר על הגוף והעלו במשקל יותר מהחולדות שאכלו מזון שהומתק עם סוכר.
בנוסף, הן לא הראו כל ניסיון לצמצם את כמות הקלוריות והאוכל מאוחר יותר במטרה לווסת את המשקל.
ציפיות מתוקות
לדברי החוקרים, הנתונים מצביעים בבירור על כך שצריכת מזון המומתק בסכרין ואינו מכיל קלוריות עלולה להוביל לעלייה גדולה יותר במשקל ובשומן לעומת צריכת אותו מזון שהומתק עם סוכר עשיר בקלוריות.
תאוריה אחת היא, כי במצבים נורמליים, הופעתו של הטעם המתוק בפה מסייעת להפעיל את חילוף החומרים לקראת הגעתו של מזון עתיר קלוריות - ארוחה מתוקה - למערכת העיכול.
כאשר הארוחה לא מגיעה, הגוף מתבלבל ומתקשה לווסת את התיאבון כשמזון אחר נמצא בסביבה.
החוקרים משערים כי אם אכן זהו ההסבר לכך, הרי שממתיקים אחרים כמו אספרטיים, סוכרלוז ואצסולפם יכולים להיות בעלי השפעה דומה.
מומחים מתחום התזונה שהגיבו למחקר אמרו כי הממצאים מעניינים אך אינם מוכיחים כי ממתיקים מלאכותיים אינם מועילים בהבט של תזונה בבני אדם. הנושא דורש מחקר נוסף, לדבריהם, מאחר שבבני אדם ממתיקים דלי קלוריות יכולים לעזור לירידה במשקל.