אתמול החלטנו, אבא ואני, לצאת לארוחה על טהרת המין הגברי. אני והוא סוליקו, נטולי עזרת נשים. "מה נאכל?", שאלנו אחד את השני. "בשר!!", הייתה התשובה הכמעט-אינסטינקטיבית של שנינו בקול רם ומתוזמר טלפתית. עוד כמה דקות של לבט קטן וחיכוך דעה על מקום היעד לביצוע זממנו, ואנחנו בדרכנו ל"בלק סטיר" ברחוב יוחנן הסנדלר 3 בהרצליה פיתוח. גם רשת בינלאומית מוכרת וידועה, גם קרוב לבית, גם נטול בעיות חניה.
"בלק סטיר" הוא מקום של בשר. זהו גריל האוס דרום אפריקני המתמחה ביישון, חיתוך והכנת בשרים בצורה ייחודית. סוד המסעדה מבוסס על צליית הבשרים המיושנים תוך משיחתם בסוגים שונים של רטבים מעניינים במהלך ההכנה, מה שיוצר מעטה מזוגג ופריך על הבשר. המקום עצמו מעוצב בפשטות, שילוב של פונדק דרכים ספון עץ ואווירה משוחררת וביתית. השירות מנומס מאד, משתדל וחברי.
כשהגענו המקום היה בתפוסה מלאה. רחש המסעדה ונקישות הסכו"ם רמזו על תנועת אכילה ערה. תפסנו את מקומנו חיש קל והזמנו כמה מנות ראשונות. הראשונה בהן הייתה נקניקיית Boerwars (ברווארס), שמי שיצליח לבטא את שמה מבלי לגמגם, יקבל ממני סופ"ש זוגי לבחירתו בכל נקודה בעולם. הנקניקיה שחמחמה, ארוכה, דקה וחרפרפה קלות, במילוי בשר בקר נגיס וצ'אנקי ובתוספת שומן כבש לארומה, חמה עד כדי צריבה וטעימה עד מאד (39 שקל). היא הגיעה עם סלט קולסלאו (כרוב וגזר במיונז) שהיווה תוספת נחמדה. אנחנו, כמובן, התרכזנו בעיקר בנקניקיה. עוד ראשונה הייתה קרפצ'יו בקר (44 שקל). כאן מגישים אותו מנתחי פילה בקר ומתבלים בחומץ בלסמי, עלי רוקט, שום קונפי ופרמזן. הבשר היה טעים, נדיב בכמות ואיכותי. הדבר היחיד שהעיב קלות על שלמות החוויה הייתה העובדה שלא הוגשו עמו טוסטונים פריכים וכל כך נחוצים (למי שמעוניין, יש אפשרות להזמין פוקצ'ה מהתפריט ב-21 שקל). המשכנו עם סלט ירוק, שהוזמן למען הגזרה הבריאה (39 שקל). עלעליו המגוונים היו פריכים וטריים, כמה עגבניות שרי פוזרו מעל, שקדים קלויים לתוספת טעם ופריכות, פרוסות תפוח ירקרק וחמצמץ וכמובן ויניגרט חרדל ותפוזים כמלבוש הולם, חמוץ ומתקתק.
הגענו למנה העיקרית. אבא החליט שהוא בקטע של "לף בלונד" לליווי הבשר, אני חשקתי בקוקה קולה קרה כקרח, שהוכיחה פעם נוספת עד כמה היא ממכרת ואדירה. הוא לקח פילה בקר במשקל 300 גרם (109 שקל). אני שעיתי להמלצת המלצרית החמודה והזמנתי סטייק טי-בון - שנקרא כך על שום צורת העצם המחלקת אותו לשני נתחים: פילה מצדו האחד וסינטה מצדו השני - במשקל 600 גרמים (109 שקל). הסטייקים הגיעו, עדיין רוחשים, כמעט צועקים, על פלטות ברזל לוהטות ומלבניות, בתוספת תפוח אדמה אפוי ושמנת חמוצה לבקשתנו (יש גם צ'יפס ושעועית ירוקה, למי שבעניין) ושבבי בצל מטוגן פריכים וכיפיים. שני הסטייקים היו מוכנים בדיוק כמו שצריך, במידת עשייה מידיום. הבשר היה רך, טעים ומתקתק, תודות לרוטב הברביקיו הייחודי של המקום שנמשח עליו במהלך הצלייה.
לקינוח זרמנו עם הדקדנס והלכנו על סופלה שוקולד חמים, שלווה לבקשתנו בכדור סורבה פסיפלורה (במקום גלידת וניל), וקינוח חדש במסעדה - עוגת גלידת שוקולד ושערות חלבה. מושחת, מתוק ודורש שינה עמוקה (כל אחד ב-32 שקל).
במקום קיימת אפשרות לערוך אירועים בחדר פרטי עד (50 איש) ובחלל המסעדה לפי דרישה. כמו כן, ניתן להזמין בשרים מיושנים מסוגים שונים להכנה בבית (או על אי תנועה, במקרה הצורך).