בין אם אתם נוגסים בהם, מבשלים אותם, פורסים אותם לפרוסות או טובלים אותם בדבש, מחקר חדש מראה כי צריכה של תפוחים, רסק תפוחים ומיץ תפוחים על בסיס קבוע, מורידה באופן משמעותי את הסיכון לתסמונת מטבולית.
תסמונת מטבולית מוגדרת כקבוצה של 3 מצבים או יותר הכוללים לחץ דם גבוה, היקף מותניים רחב ושומן בטני, כולם קשורים למחלות כמו סוכרת ומחלות קרדיווסקולריות (של הלב וכלי הדם). התסמונת פוגעת במיליוני בני אדם בעולם כולו.
המסקנות מגיעות מניתוח נתונים של מחקר "בריאות לאומית ובדיקה תזונתית" שנאספו בין השנים 1994 ל-2004, שהוצגו השבוע בכינוס "ביולוגיה ניסיונית 2008".
לדברי החוקרים שניתחו את המידע, אנשים שאכלו תפוחים ומוצרי תפוחים היו בסבירות נמוכה ב-27% לסבול מתסמונת מטבולית לעומת אנשים שלא אכלו אותם.
הם ציינו גם כי אנשים שאכלו תפוחים ניהנו מהיקף מותניים צר יותר, שמשמעותו פחות שומן בבטן ולחץ דם נמוך יותר. הם ניהנו גם מרמות נמוכות במידה משמעותית של פרוטאין מגיב C שהוא סמן לסיכון קרדיווסקולרי.
הנתונים הראו גם כי אנשים שצרכו מוצרים העשויים מתפוחים, הקפידו גם על תזונה בריאה יותר, שכללה כמות רבה יותר של פירות וחומרים מזינים חשובים, כולל סיבים תזונתיים, ויטמין A ו-C, סידן ואשלגן.
צריכים עוד סיבה כדי להשתכנע? המכורים לתפוחים אכלו גם כמות נמוכה יותר של שומן, שומן רווי וסוכרים.