|   15:07:40
דלג
  יפעת גדות  
עיתונאית עיתונות זהב בע"מ
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
כל מה שצריך לדעת על הפסקת הריון
קבוצת ירדן
החברה המצויינת למוצרי CBD כבר בישראל

8 טיפים למניעת הרעלת מזון בבית

איך ניתן להבטיח שהמזון שאנחנו אוכלים בטוח? בעזרת מספר צעדים פשוטים אפשר למנוע הרעלות מזון במטבח
21/04/2008  |   יפעת גדות   |   חדשות   |   תגובות
[צילום: פלאש 90]

המיקרוגל - לחיסול החיידקים במטבח!
יפעת גדות
חוקרים מהנדסים גילו כי שתי דקות במיקרוגל בעוצמה מלאה חיסלו יותר מ-99% מהחיידקים, וירוסים או טפילים שהיו על הספוג שבו אנו משתמשים לניקיון הכלים במטבח
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
שאריות - מזון בטוח?

   יפעת גדות
מזון משומר - מזון בטוח?

   יפעת גדות
נשים בהריון - היזהרו מחיידקים במזון

למרות שיצרני המזון נמצאים תחת פיקוח לא ניתן לשמור על כל אספקת המזון ללא חיידקים מסוכנים. מסיבה זו, יש לנקוט באמצעי זהירות בבית כדי למנוע הרעלת מזון.

הרעלת מזון, המאוזכרת גם כמחלות שמקורן במזון, היא הפרעה של הקיבה והמעיים הנגרמת מאכילה של מזון מזוהם. לעתים קרובות, הרעלת מזון נגרמת מטיפול, בישול או אחסון לא נכונים של מוצרי המזון. הצעדים הבאים יכולים לעזור להוריד את הסיכויים לסבול מהרעלת מזון.


1. שטפו את הידיים, כלי המטבח ומשטחי העבודה לעתים קרובות

למרות שבוודאי שמעתם זאת גם קודם, השמירה על ניקיון הידיים, כלי המטבח ומשטחי העבודה יכולה למנוע תנועה של מזהמים - מעבר של חיידקים מזיקים ממשטח אחד לאחר. במקרים שבהם חיידקים מסוכנים מתפשטים לידיים, לכלי המטבח, לקרש החיתוך ולמוצרי מזון אחרים, אתם ואחרים בסיכון גדול יותר להכניס לגוף מיקרואורגניזמים אלו ולחלות.

שטפו את הידיים ביסודיות עם מי סבון חמים לפני ואחרי שאתם מטפלים או מכינים מזון, במיוחד בשר, עוף, דגים לא מבושלים, רכיכות וביצים. לאחר מכן השתמשו במי סבון חמים כדי לשטוף את כלי המטבח, קרש החיתוך ומשטחים אחרים בהם השתמשתם.

2. שמרו על מזונות לא מבושלים בנפרד

כשאתם עורכים קניות, מכינים מזון או מאחסנים אותו, שמרו על בשר, עוף ודגים לא מבושלים בנפרד ממזונות אחרים. כך תוכלו למנוע זיהום ממזון אחד למזון אחר. הנה מספר רעיונות כיצד להפריד בין המזונות:

  • הפרידו את מוצרי הבשר והעוף משאר המצרכים.
  • עטפו היטב חבילות של בשר לא מבושל בשקיות פלסטיק כדי למנוע דליפה של מיצים שעלולים לזהם מזונות אחרים.
  • השתמשו בקרש חיתוך נפרד לבשל לא מבושל וקרש אחר למזונות המוכנים לאכילה כמו לחם או ירקות.
  • השתמשו בצלחת אחת לבשר לא מבושל וצלחת אחרת לבשר לאחר שהתבשל.

3. בשלו את המזון בטמפרטורות בטוחות

בשלו את המזון ביסודיות. זכרו, מזון מזוהם לעתים קרובות נראה ומריח כמזון נורמאלי. הדרך הטובה ביותר לדעת אם מנת הבשר, העוף או הביצים בושלה בטמפרטורה בטוחה היא להשתמש במד חום למזון. זו הדרך הבטוחה היחידה לדעת אם המזון הגיע לטמפרטורה גבוהה מספיק כדי לחסל את החיידקים. ניתן לחסל אורגניזמים מזיקים ברוב המזונות על-ידי בישול בטמפרטורה של 60 מעלות צלזיום עד 82 מעלות צלזיוס.

4. קררו או הקפיאו מזונות מתכלים במהירות

חיידקים מזיקים יכולים להתרבות במהירות אם המזון אינו מקורר כפי שראוי. קררו או הקפיאו מזונות המתקלקלים מהר בתוך שעתיים מזמן הקנייה או ההכנה. אם טמפרטורת החדר היא מעל 32 מעלות צלזיוס, קררו את המזון בתוך שעה. הקפיאו בשר טחון, עוף, דגים ורכיכות, אלא אם אם מתכננים לאכול אותם בתוך יומיים. הקפיאו בשר בקר, בשר עגל או בשר טלה בתוך 3-5 ימים.

5. להפשיר בזהירות

חיידקים יכולים להתרבות במהירות על בשר, עוף ודגים בטמפרטורת החדר. לכן, הפשירו את המזון בצורה בטוחה, והשתמשו באחת משיטות אלו:

  • במקרר. עטפו את הבשר, העוף והדגים היטב כדי שהמיצים לא ידלפו על מזונות אחרים כשהם מופשרים במקרר. ברגע שהם הופשרו, השתמשו בבשר טחון, עוף ודגים בתוך יום או יומיים ובבשר אחר בתוך 3-5 ימים.

  • במיקרוגל. השתמשו ב"הפשרה" או "בעוצמה של 50% בלבד" כדי למנוע מבישול קצות המזון כששאר חלקיו נשארים קפואים. אם הבשר, העוף או הדגים חתוכים, הפרידו בינהם במהלך תהליך ההפשרה כדי להבטיח שלא נשארים חלקים קפואים. בשלו את המזון מייד לאחר שהפשרתם אותו במיקרוגל.

  • מים קרים. הניחו מזון בשקית אטומה וטיבלו במים קרים. החליפו את המים כל 30 דקות. ניתן גם להניח חבילת מזון אטומה תחת מי ברז קרים זורמים. בשלו את המזון מייד לאחר שהפשרתם אותו.

6. השתמשו באמצעי זהירות כשאתם מגישים מזון

חיידקים מזיקים יכולים לגדול במהירות כשמזון מוכן נשאר "עומד" ללא חימום או קירור מתאים - במיוחד במזנון או במסיבות מחוץ לבית. הנה מספר טיפים להגשה בטוחה של המזון:

  • זרקו שאריות שהיו בטמפרטורת החדר יותר משעתיים או במזג אוויר חם יותר משעה.

  • אם מזון קר נשאר בחוץ יותר משעתיים השתמשו במגש קרח מתחת למזון כדי לשמור עליו קר. החליפו את הקרח ברגע שנמס. כשאתם משתמשים בציידניות, נסו לשמור על המזון הקר במיכל שטוח. כך ניתן לשמור על כל המזון - כולל במרכז - מקורר היטב.

  • אם מזון חם נשאר בחוץ יותר משעתיים, השתמשו בכיריים או מגשי חימום כדי לשמור עליו חם.

7. "לדעת" לזרוק

אם אינכם בטוחים שהמזון הוכן, הוגש או אוחסן בצורה בטוחה, זרקו אותו. מזון שהושאר בטמפרטורת החדר זמן רב מדי עלול להכיל חיידקים או רעלים שלא ניתן לחסל אותם על-ידי בישול. אל תטעמו מזון שאינכם בטוחים לגביו - פשוט זרקו אותו. גם אם הוא נראה ומריח בסדר הוא עלול שלא להיות בטוח לאכילה.

8. לדעת מתי להימנע ממזונות מסוימים

הרעלת מזון היא רצינית במיוחד ואף מסכנת חיים לילדים צעירים, נשים הרות ועובריהן, קשישים ואנשים עם מערכת חיסונית מוחלשת. אנשים אלו בסיכון גבוה לבעיות בריאות חמורות מהרעלת מזון ויש לנקוט באמצעי זהירות מיוחדים על-ידי הימנעות מהמאכלים הבאים:

  • בשר ועוף לא מבושלים.
  • דגים או רכיכות לא מבושלים, כולל צדפות ושבלולים.
  • ביצים לא מבושלות או שלא בושלו מספיק או מאכלים המכילים ביצים לא מבושלות כמו מוס שוקולד או גלידה ביתית.
  • נבטים לא מבושלים, כמו אספסת, קטניות ותלתן.
  • מיצים לא מפוסטרים.
  • חלב ומוצרי חלב לא מפוסטרים.
  • גבינות רכות (כמו פטה, ברי וקממבר), גבינות כחולות וגבינות לא מפוסטרות.
  • פשטידות קרות וממרחי בשר.
  • נקניקיות לא מבושלות ומעדני בשר.

מניעת הרעלת מזון: השורה התחתונה

שמרו על מזון חם כשהוא חם ועל מזון קר כשהוא קר. שימרו על הכל - במיוחד הידיים - נקיות. אם תקפידו על חוקים בסיסיים אלו, תוכלו להוריד את הסיכון לחלות מהרעלת מזון.

תאריך:  21/04/2008   |   עודכן:  21/04/2008
יפעת גדות
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
8 טיפים למניעת הרעלת מזון בבית
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
בדיקת כולסטרול הדורשת לא יותר מדגימה קטנה של תאי עור שגורדו מכף היד יכולה לאמוד את הסיכון למחלת לב בקרב אנשים בריאים.
21/04/2008  |  יפעת גדות  |   חדשות
היום לפני 55 שנה, ב-20 באפריל, שנת 1953, הוענק לראשונה פרס ישראל, ביום העצמאות החמישי.
21/04/2008  |  יפעת גדות  |   חדשות
רמות גבוהות מדי של כולסטרול - חומר שומני דמוי שעווה - מעלות את הסיכון שלכם למחלות לב.
21/04/2008  |  יפעת גדות  |   חדשות
תופעת האנטישמיות בקנדה הולכת ומתרחבת. זו המסקנה אליה הגיעו חוקרי ארגון בני ברית המופקדים על חיבור הדוח השנתי על האנטישמיות שפורסם בשבוע שעבר. בדוח מטעם הליגה להגנה על זכויות האזרח של בני ברית נמסר, כי בשנת 2007 נרשמו 1,042 אירועים אנטישמיים בקנדה, נתון המבטא עלייה של 11.4% לעומת שנת 2006 וכמעט 80% לעומת שנת 2003. כמעט שליש מהאירועים האנטישמיים התבצעו בזירת האינטרנט והיו גם תקיפות של יהודים בשל יהדותם. מגמה זו עולה בקנה אחד עם התגברות מגמת האנטישמיות בעולם כולו.
21/04/2008  |  יהונתן דחוח-הלוי  |   חדשות
שני פלשתינים נהרגו (20.4.08) בתקיפת חיל האוויר באזור רפיח שבדרום רצועת עזה.
21/04/2008  |  איציק וולף  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
בעז שפירא
בעז שפירא
איזה מוח חולני יכול להעלות בדעתו לדאוג לתנאי הכליאה של המפלצות? איזה לב אטום ו/או ערל יכול להתעניין בגורלם של הראויים למות בייסורים כעונש על מעשיהם?
אלי אלון
אלי אלון
נזילה ברפת מזרע    פרה מפרישה צואה ושתן בכמות גבוהה פי 40 משל בני-אדם, ורפת בגודל בינוני יוצרת זיהום בכמות גדולה מאוד    הריכוזים העצומים של השפכים הללו לעתים קרובות מגיעים למקורות ה...
יוסף אליעז
יוסף אליעז
מלחמת חרבות ברזל, בצד מוראותיה, חשפה לנגד עינינו מציאות הטעונה שינוי דחוף    אנו חיים בעולם "פתוח", כפי שנוהגים לומר: "כל העולם הוא כפר אחד גדול"
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il