המלצה חשובה לכל הגברים שחולמים על סקס פרוע - ותרו על הבירה בחוף הים, הזמינו לכם אבטיח עסיסי ותהנו מהפרי האדום והמרענן הזה.
האבטיח, מתברר, הוא הויאגרה הטבעית, כך מדווחים חוקרים היום (ה', 3.7.08). והסיבה לכך נעוצה בעובדה שהפרי, הפופולרי כל כך בעונת הקיץ, עשיר יותר ממה שסברו עד כה בחומצת אמינו הנקראת ציטרולין, המרגיעה ומרחיבה את כלי הדם בדומה מאוד לויאגרה ולתרופות אחרות המיועדות לטיפול בבעיות זיקפה (ED).
החוקרים, מהמרכז להשבחת פירות וירקות באוניברסיטת טקסס, ציינו שלמרות שידוע כי האבטיח מכיל ציטרולין, מדענים שיערו כי רוב הציטרולין נמצא בקליפת האבטיח. כעת, מתברר שהאבטיח מכיל כמות רבה יותר של ציטרולין דווקא בחלק האכיל שלו.
כיצד יכול האבטיח לשמש בתור ויאגרה טבעית? חומצת האמינו ציטרולין מומרת לחומצת אמינו ארגינין. חומצה זו מקדימה את תחמוצת החנקן, ותחמוצת החנקן מסייעת בהרחבת כלי הדם.
לשאלה
כמה אבטיח צריך לאכול?אין לחוקרים תשובה טובה.
עם זאת, הם מציינים כי מנה של 120 גרם אבטיח (כ-10 כדורי אבטיח) מכילה כ-150 מיליגרם של ציטרלין, אך לא ידוע איזו כמות ציטרלין נדרשת כדי לספק את אותן השפעות של גלולת ויאגרה אחת.
הם מקווים שהצעד הבא יהיה לחקור את השפעות הפרי על הזיקפה.
רעיון משעשע?
העורך הראשי של "The Journal of Sexual Medicine", אירווין גולדשטיין, שהגיב לממצאים במאמר מערכת, אמר כי הניסיון לקבוע כי אבטיח דומה לויאגרה הוא לא יותר מרעיון משעשע והניסיון לרמוז כי אכילת אבטיח תקל על בעיות של זיקפה הוא מטעה ומוליך שולל.
גולדשטיין, שעומד בראש המרכז הרפואי של בית החולים אלברדו שבסן דיאגו ופרופ' לכירורגיה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת קליפורניה, הוסיף ואמר כי רוב הגברים בארצות הברית מייצרים כמות מספקת של ארגינין, וגברים הסובלים מבעיות של זיקפה לא סובלים ממחסור בארגינין.
למרות שהארגינין הכרחי לייצור תחמוצת החנקן, ותחמוצת החנקן הכרחית להרחבת כלי דם ולזיקפה, אכילת פרי עשיר בציטרולין לא תספק כמות ארגינין שתביא לזיקפה טובה יותר.
- גולדשטיין משמש כיועץ לחברות רבות המייצרות תרופות לטיפול בבעיות זיקפה.
מומחה אחר, רוג'ר קלמנס, פרופ' לרוקחות מאוניברסיטת דרום קליפורניה ודובר המוסד לטכנולוגיית מזון, אמר כי עדיין מוקדם מדי לכנות את האבטיח ויאגרה טבעית.
קלמנס חקר את חומצת האמינו ארגינין כשהוא מחפש אחר תוספת מזון שתשפר את זרימת הדם אצל חולים הסובלים מהתקשות העורקים או מטרשת עורקים. הוא נטש מאז תחום זה של מחקר.
לדבריו, נדרשת כמת רבה מאוד של אבטיח כדי להעלות את רמות הארגינין בדם. במחקר שפורסם בשנת 2007 ב"Nutrition", מתנדבים ששתו 3 כוסות של 240 גרם מיץ אבטיחים על בסיס יומי למשך שלושה שבועות, העלו את רמות הארגינין ב-11%.
האבטיח הוא פרי דל קלוריות ומספק גם אשלגן, ליקופן וביתא-קרוטן, בנוסף לציטרולין.