בין אם מדובר ביין בורגונדי, מרלו או קיאנטי. אם הוא מיוצר מענבים אדומים הוא עשוי למנוע התפתחות סרטן השד.
מחקר חדש מהמרכז הרפואי של אוניברסיטת נברסקה מראה כי רזברטרול, חומר טבעי הנמצא ביין האדום ובענבים האדומים, יכול לדכא הווצרות של אסטרוגן DNA-ADDUCTS (תלכיד - תוספת של מטען גנטי עם פוטנציאל לשינויים ממאירים).
למרות שהווצרות סרטן השד מתרחשת במספר רב של צעדים, רובם נובעים מעליה ברמות האסטרוגן. האסטרוגן נאסף ומגיב למולקולות דנ"א. רזברטרול, הנמכר גם בתמציות ותוספות תזונתיות, מונע את הווצרות התלכיד וכן מדכא שני גורמי סיכון אחרים ידועים לסרטן השד.
החוקרים מאמינים כי כך ניתן לעצור את התהליך כולו הגורם להתפתחות סרטן השד.
כמות הרזברטרול הנמצאת בכוס אחת של יין אדום מספיקה כדי לדכא את תלכיד הדנ"א לדברי החוקרים. המחקר בוצע בתרביות מעבדה ויש לאשר אותו בניסויים מקיפים יותר בבני אדם.