|
עגבניות וברוקולי - שילוב מנצח
|
יפעת גדות
|
הן עגבניות מבושלות והן ירקות ממשפחת המצליבים - ברוקולי, כרובית וכרוב מסייעים במניעת סרטן * מחקר חדש מגלה כי אכילת עגבניות וברוקולי יחד היא בעלת השפעה בריאותית גדולה עוד יותר
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
תוספת של מעט ברוקולי לארוחת הצהריים יכולה להגן על גברים מסרטן הערמונית. כך מבטיחים חוקרים בריטיים.
החוקרים מאמינים כי כימיקל הנמצא בברוקולי, מעורר מאות שינויים גנטיים, מפעיל חלק מהגנים הנלחמים בסרטן ובמקביל משתק גנים אחרים המעודדים גידולים.
קיימות ראיות רבות לכך שתזונה בריאה, העשירה בפירות ובירקות קשורה להורדת הסיכון לסרטן. אך המחקר הנוכחי, שפורסם בעיתון PLoS One, הוא הניסוי הראשון שנעשה בבני אדם שחקר את המנגנון הביולוגי האפשרי בזמן אמת.
כל המומחים בתחום מייעצים לאכול ירקות, אך לא כל אחד יכול להסביר בדיוק מדוע, הדגישו החוקרים, הטוענים כי המחקר שלהם מספר הסבר מדעי לכך שהירקות אכן מועילים לנו.
סרטן הערמונית הוא סוג הסרטן השני הגורם למוות בקרב גברים לאחר סרטן הריאות. בכל שנה, כ-680,000 גברים בכל העולם מאובחנים עם המחלה וכ-220,000 מתים ממנה.
החוקרים חילקו לשתי קבוצות 24 גברים עם גידולים טרום-סרטניים המעלים את הסיכון לסרטן הערמונית, וביקשו מהם לאכול ארבע מנות נוספות של ברוקולי, או אפונה, בכל שבוע למשך שנה.