חברת "תבואות", המייצרת ומשווקת מוצרי מזון אורגניים וטבעיים, השיקה "קינואה טריו אורגנית" - לראשונה תערובת קינואה מ-3 זנים (השונים בצבעם - לבן, אדום ושחור).
לקינואה ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד. היא עשירה בכל חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם, וכן עשירה בברזל, מגנזיום, זרחן, אבץ, סידן ועוד, ובסיבים תזונתיים.
התזונאית והנטורופתית - ד"ר הילה גבע אבירם, מנהלת רשת מכללות "מדי-טבע", ויועצת ל"תבואות", מציינת כי לכל אחד מהזנים של הקינואה (בצבעים השונים) יש יתרונות מיוחדים, אשר שילובם ביחד מעשיר את תרומתם לבריאות הגוף - הזן הלבן (רויאל) מכיל נוגד חמצון (לוטאין) המסייע לבריאות העיניים ומונע דליות וטחורים, הזן השחור עשיר במיוחד בברזל ומסייע למניעת אנמיה, ואילו האדום מכיל חומרים (ביופלבנואידים) המסייעים לתקינות תפקוד כלי הדם והלב. יתר על כן, הקינואה, העשירה מאוד בחלבון יכולה לשמש כתחליף לבשר לצמחונים, ובעלת ערכים נמוכים יחסית של פחמימות כך שהיא מתאימה לתפריט דיאטטי.
אופן הבישול של הקינואה קל ופשוט, כמו בישול האורז. טעמה הנייטראלי מאפשר לה לספוג כל תיבול (מומלץ לתבל בסוף הבישול).
צבעוניות הקינואה "טריו" מרשימה ומעניקה לתבשיל מראה אסתטי ומיוחד.
מחיר לצרכן: 13.90 שקלים לאריזה של 500 גרם.
כשר בד"צ בעלז"א.
להשיג בבתי הטבע ברחבי הארץ.
להלן מתכונים מיוחדים להכנה של הקינואה, מאת הנטורופתית והתזונאית ד"ר הילה גבע-אבירם:
בסיס ההכנה - בישול הקינואה: על כל כוס קינואה להוסיף 2 כוסות מים. להביא לרתיחה ולבשל עוד 20 דקות על אש קטנה.
- ניתן להוסיף לקינואה המוכנה מגוון תיבולים ותוספות כלהלן:
1. כמה דקות לפני סגירת האש להוסיף שמן זית ותערובת עשבי תיבול ולערבב.
2. לערבב הקינואה עם ממרח עגבניות שרי מיובשות בשמן זית.
3. לקרר את הקינואה, להוסיפה לסלט ירקות, ולתבל במלח ולימון.
4. לערבב עם אנטי-פסטי - בטטה, דלעת, בצל ועוד.
5. להכנת קינוח מתוק - ניתן להוסיף לקינואה - יוגורט, פירות יבשים, קינמון, צימוקים ועוד.