|
לבחור בתחליפים [צילום: יחידת הפיצו"ח, משרד החקלאות]
|
|
|
|
|
|
ביצים עשירות בכולסטרול, ותזונה עשירה בכולסטרול עלולות להעלות את רמות הכולסטרול בדם. יחד עם זאת, הרמה אליה הכולסטרול התזונתי מעלה את רמות הכולסטרול בדם אינה ברורה.
מדענים רבים מאמינים כי לשומנים רוויים ולשומני טראנס יש השפעה גדולה יותר מלכולסטרול התזונתי על רמות הכולסטרול בדם.
בנוסף, איגוד הלב האמריקני דיווח לאחרונה כי כל עוד מגבילים את הכולסטרול התזונתי ממקורות אחרים, אפשר לאכול ביצה על בסיס יומי כחלק מתזונה בריאה - הצהרה שזכתה לכיסוי נרחב בתקשורת.
הנה העובדות: ביצה אחת גדולה מכילה כ-213 מיליגרם של כולסטרול - כולו נמצא בחלמון. אם אתם בריאים, מומלץ להגביל את צריכת הכולסטרול התזונתי לפחות מ-300 מיליגרם ביום. אם אתם סובלים ממחלה קרדיווסקולרית (של הלב וכלי הדם), סוכרת או רמות כולסטרול LDL ("רע") גבוהות, עליכם להגביל את צריכת הכולסטרול לפחות מ-200 מיליגרם ביום. לכן, אם אתם אוכלים ביצה בכל יום נתון, חשוב להגביל או להימנע ממקורות אחרים של כולסטרול בשאר היום.
אם אתם אוהבים ביצים אך לא רוצים את הכולסטרול הנוסף, איכלו רק את החלבון. החלבון שבביצה אינו מכיל כולסטרול. אפשר גם לאכול ביצים ללא כולסטרול, הנעשות רק עם החלבון. אם אתם רוצים להוריד את רמות הכולסטרול של מאכל המכיל ביצים, השתמשו בשני חלבונים או בתחליף של ביצים ללא כולסטרול במקום ביצה אחת גדולה.