|
טוב או רע ליהודים? [צילום: יחידת הפיצו"ח, משרד החקלאות]
|
|
|
|
|
|
אנשים שלא מוותרים בארוחת הבוקר על הביצים עלולים להיות בסיכון גבוה לפתח סוכרת מסוג 2. כך עולה ממחקר חדש.
במסגרת המחקר הממושך, שכלל 57,000 אמריקנים, חוקרים גילו כי אלו שאכלו ביצה ביום היו בסבירות גבוהה ב-58% לפתח סוכרת מסוג 2 לעומת אלו שלא אכלו ביצים.
למרות שהממצאים, שפורסמו בעיתון "Diabetes Care", אינם מעידים בהכרח על כך שהביצים עצמן הן שמעלות את הסיכון לסוכרת, הם בהחלט מרמזים על כך שרצוי להגביל את צריכת הביצים.
על בסיס הנתונים, החוקרים, מבית הספר לרפואה הארוורד, ממליצים לצרוך ביצים במתינות ולא לעלות על כמות של 6 ביצים בשבוע.
המחקר אינו מסביר בדיוק את הקשר בין הביצים לסוכרת, אך ייתכן ולכולסטרול יש תפקיד בקשר. צריכת הכולסטרול היומית של משתתפי המחקר גם היא נמצאה קשורה לסיכון לסוכרת, וכשהחוקרים התמקדו בה, הקשר בין צריכת ביצים לסוכרת נחלש.
במחקרים שנעשו בבעלי חיים, תזונה עתירת שומן נמצאה קשורה לעלייה ברמות הסוכר בדם וברמות האינסולין - המווסת את רמות הסוכר בדם, מה שמרמז על כך שתזונה עשירה בשומן עלולה לתרום להתפתחות סוכרת.
החוקרים מאמינים בחשיבות שיש לכך שאנשים הנמצאים בסיכון לסוכרת מסוג 2 - מגורמים כמו היסטוריה משפחתית או השמנה - יהיו מודעים לצריכת הכולסטרול הכללית שלהם ולא רק לכולסטרול שמקורו בביצים.
ומה שחשוב עוד יותר זה להתמקד בבריאות הכללית - שמירה על משקל נורמלי, התעמלות על בסיס קבוע והקפדה על תזונה מאוזנת.
חשוב לציין כי הביצים מכילות גם חומרים מזינים חשובים כמו פרוטאין, ויטמינים ומינרלים וכן שומנים לא רוויים בריאים.