|
הוחלט לא לפגוע בשמו הטוב של היין הורוד [צילום: AP]
|
|
|
|
|
הפרלמנט האירופי חזר בו מהכוונה לאפשר ליצרני היין באירופה למזג בין יינות אדומים לבין יינות לבנים כדי ליצור יין ורוד (רוזה). כך דיווח הגארדיין (יום ב', 8.6.09).
ההחלטה להחרים את ההיתר הגיעה לאחר שיצרני יין מצרפת ואיטליה הביעו את החשש כי שינוי התקנות יפגע בתדמית של היין האיכותי. בנוסף טענו כי מיזוג יינות, כפי שנעשה באוסטרליה ובארצות הברית, יוביל לאובדן משרות.
ערבוב בין שני זנים נחשב לתהליך ייצור זול יותר מאשר תהליך הייצור המסורתי שבו משתמשים יצרני היין באירופה. השיטה הזולה יותר כוללת ערבוב של יין לבן עם קליפות של ענבים אדומים למשך זמן קצר, או הוספת מיץ אדום שנוצר מהקזה מתוך מכלי יינות אדומים.
האיסור לערבב יינות לבנים ואדומים לא יופעל על יינות מספרד או על יין מבעבע (שמפניה) מאיכות גבוהה שבה יצרנים מערבבים את שני סוגי היין כדי ליצור יין מוגז ורוד. כמו-כן לא יופעל חרם על מכירת יין ורוד שמגיע מחוץ לאיחוד.
לוקה זאיה, שר החקלאות האיטלקי הביע שביעות רצון מן ההחלטה. "המאמצים המשותפים של ממשלות צרפת ואיטליה - שתי מדינות שהמשותף להן הוא אהבת היין ותרבותו - איפשרו את פתיחת הדיון באירופה... והובילו לסיומה של רפורמה שמשעה סופו של מוצר בעל מסורת ואיכות", אמר.