|
העגבניה חשובה לבריאות [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
|
פיגמנט הליקופן המצוי בעגבניה מסייע גם לרחם ומפחית את הסיכוי להידבקויות שונות. כך עולה ממספר מחקרים חדשים.
על-פי המחקרים, נמצא כי הליקופן מסייע בהפחתת פעילות החלבונים שגורמים להידבקויות ב-80% עד 90%. אכילת עגבניה או תחליפים, כדוגמת מיץ עגבניות טרי או רוטב פסטה העשירים בליקופן, עשויים להפחית הידבקויות הנובעות מאנדומטריוזיס - גדילה של רקמת רירית הרחם הגורמת לדלקות, לכאבים, להצטלקויות ולהידבקויות של איברי הרבייה והאגן.
ממחקרים שונים שנערכו עולה גם, כי הליקופן מסייע במניעת גידולים סרטניים, כדוגמת סרטן הערמונית וסרטן השד, וכן מפחית את הסיכון למחלות לב כליליות.
ממחקר שנערך בבית החולים השרון בפתח תקוה עולה, כי באכילה של 50 גרם רסק עגבניות (שתיים-שלוש עגבניות מרוסקות) או שתיית 150 מ"ל של מיץ עגבניות (כשלושת רבעי כוס), מושגת רמת ליקופן בדם, כ-1 מיקרומול/ליטר אשר הייתה יעילה במחקר.
מתוצאות מחקרים שערכה חברת פריניר עולה, כי יש יותר ליקופן בעגבניה מבושלת מאשר בטרייה. הליקופן נחשב לפיגמנט עמיד ואינו נהרס בבישול, כך שניתן לצרוך אותו גם דרך מאכלים מעובדים כמו רוטב או רסק עגבניות ובעזרת השמן שבמזון, הוא נספג בגוף ביתר קלות.