קפאין הוא בית קפה 'אחר' במרכז העסקים והבילוי התל אביבי. קפאין הוא בית קפה עם נשמה גרוזינית.
מלבד קפה משובח המוגש במקום, מומלצת ארוחת בוקר אותנטית הנקראת דילה (בוקר בגרוזינית), הכוללת אומלט מוקרם עם גבינת סולוגוני ביתית, ירקות חתוכים גס ברוטב טחאמלי (שזיפים אדומים), אגוזים, לחם גרוזיני הנאפה במקום מיצים טבעיים וקפה. התפריט נבנה ברוח הגישה הגרוזינית שאומרת ייצור עצמי, שפע וטריות. ממרח העגבניות נרקח באופן אישי מעגבניות לחות טימין ושמן זית משובח, טפאנד זיתים ממרח אגסים ופלפל שחור, וקרמבל פריך עם חמאה ושום.
בקפאין עמלים גם על הכנת הקינוחים, מלבי אמיתי משמנת עם קונפיטורת תותים ובוטנים, צנוברים ושקדים קלויים, מוס טחינה ואטריות קדאיף פריכות עם רוטב קינמון וכוכב אניס. שווים ביותר הם כריכי הטאפאס ('כריכים בקטנה') שמחירם בין 9 ל-12 שקלים בלבד. שני כריכים וסלט קטן ב-34 שקלים.
פעם בשבוע מגיעה אסתר, האימא ועושה מסדר טעימות ובקרת איכות, מיד פוצחת במתן פקודות לבנים: מאיר יכין את הבצק לחינקאלי(רביולי\כיסונים), אבי את המילוי ואמא תכין השבוע ספיישל חאצ'פורי תרד וגבינות.
במקום גינה קסומה המאפשרת ניתוק ושקט מהרחוב ההומה, בגינה ניתן לערוך אירועים משפחתיים ועסקיים, בערב הגינה מקבלת אופי רומנטי. עוד בתפריט: סלטים, מרקים, פסטות, רטבים תוצרת בית, שקשוקה ועוד. המקום כשר חלבי.
מאיר ואבי עובדיה 'הבעלים', החליטו לחבור לעבודה משותפת כשפתחו לאחרונה את המקום. לשניהם ניסיון של למעלה מ-10 שנים בענף המזון. מאיר, 'האח הגדול' מהנדס אלקטרוניקה בהכשרתו שעשה הסבה לתחום המזון. אבי האח הצעיר ניהל בשנים האחרונות סניפים מרכזיים של רשת בתי קפה ידועה.
על הייעוץ אחראי השף יועץ רונן צור הבעלים של חברת GOODIES המתמחה בייעוץ קולינרי ותדמיתי. אירועים עד 70 איש.
שעות פתיחה:
ימים א'-ה': 24:00-8:00.
יום ו': 17:00-8:00.