מחקר חדש מראה כי אכילת ביצים עשירות בפרוטאין לארוחת הבוקר מפחיתה את תחושת הרעב ומורידה את צריכת הקילו-גאול (יחידת עבודה ואנרגיה) בצהריים ולאורך היום כולו.
המחקר, שפורסם ב-"Nutrition Research", גילה כי גברים שאכלו ארוחת בוקר על בסיס ביצים, צרכו במידה משמעותית פחות קלוריות כשהציעו להם ארוחת צהריים בסגנון של "אכול כפי יכולתך", בהשוואה למצב בו אכלו ארוחת בוקר עשירה בפחמימות (בייגל) עם מספר קלוריות זהה.
המחקר תומך במחקר קודם שגילה כי אכילת ביצים לארוחת הבוקר כחלק מתזונה מופחתת-קילו-גאול, סייעה לאנשים הסובלים מעודף משקל להוריד 65% יותר במשקל ולהרגיש אנרגטיים יותר, בהשוואה לאנשים שאכלו בייגל לארוחת בוקר שהכילה מספר קלוריות זהה.
לדברי החוקרים, מאוניברסיטת קונטיקט, ישנן ראיות הולכות ומצטברות התומכות בחשיבותו של פרוטאין באיכות גבוהה בתזונה בריאה בכלל, ובמיוחד בחשיבות הפרוטאין בארוחת הבוקר.
החוקרים בדקו שתי ארוחות בוקר אמריקניות טיפוסיות, והדיווח של המשתתפים על תחושת התיאבון שלהם, הראה כי ארוחת בוקר עשירה בפרוטאין סייעה לשמור על תחושת הרעב במצב סביר.
כיצד בוצע המחקר
21 גברים לקחו חלק במחקר וכל אחד מהם אכל שתי ארוחות בוקר שונות. ביום הבדיקה המשתתפים אכלו ארוחת בוקר עשירה בפרוטאין המבוססת על ביצים, שכללה שלוש ביצים מקושקשות ופרוסה וחצי של טוסט.
ביום הבדיקה השני אכלו המשתתפים ארוחת בוקר עשירה בפחמימות המבוססת על בייגל, חצי כפית גבינת שמנת דלת שומן ויוגרט דל שומן. שתי ארוחות הבוקר הכילו מספר קלוריות זהה, אך כשהגברים אכלו את ארוחת הבוקר המבוססת על ביצים, החוקרים גילו כי:
- הגברים אכלו כ-460 קילו-גאול פחות בארוחת צהריים שהוגשה שלוש שעות לאחר ארוחת הבוקר כשאכלו ארוחה המבוססת על ביצים, בהשוואה לארוחת בוקר שהייתה מבוססת על בייגל.
- הם צרכו פחות 1,680 קילו-גאול ב-24 השעות שלאחר ארוחת הבוקר שהייתה מבוססת על ביצים.
- בדיקות דם הראו כי רמות הגרלין, ההורמון המעורר את הרעב כשהוא ברמות גבוהות בדם, היו גבוהות בצורה משמעותית לאחר ארוחת הבוקר שהייתה מבוססת על בייגל.
פרוטאין - הטוב ביותר לארוחת הבוקר
"להתחיל את היום עם ארוחת בוקר המכילה פרוטאין באיכות גבוהה - כמו ביצים - היא כלי מצוין לעודד תחושת שובע ממושכת ולהורדת צריכת הקלוריות", כתבו החוקרים.
ביצים הן מקור מרוכז ועשיר בהיבט התזונתי של פרוטאין באיכות גבוהה וכמעט מחצית מהפרוטאין שבביצים, יחד עם חומרים מזינים אחרים, נמצא בחלמון. לכן רצוי תמיד להקפיד ולאכול את כל הביצה.