אכילת מוצרי חלב יכולה לעזור להגן על הלב. אלו ממצאי מחקר שבדי חדש.
מוצרי חלב הם מקור עיקרי לשומן רווי בתזונה, שנמצא קשור למחלות לב. ולמרות זאת, ישנן ראיות לכך שמוצרי חלב יכולים למעשה להועיל לבריאות הלב, לדוגמה על-ידי הורדת לחץ הדם או הורדת רמות הכולסטרול. כך לדברי החוקרים, מאוניברסיטת אופסלה. את הממצאים פרסמו בעיתון האמריקני לתזונה רפואית.
כדי לקבל תחושה ברורה יותר של צריכת השומן ממוצרי חלב ושל הסיכון למחלות לב, צוות החוקרים מדד רמות שני סמנים ביולוגים לשומן החלב בדם אצל 444 חולים ואצל 556 משתתפים בריאים ששימשו כקבוצת ביקורת. החומרים - חומצה פנטדקנואית וחומצה אפטדקנואית מצביעים על כמות השומן החלבי שאדם אכל.
החוקרים גילו כי אנשים עם הרמות הגבוהות ביותר של הסמנים לשומן חלבי, שהראו כי הם אכן צרכו את כמות מוצרי החלב הגדולה ביותר, היו למעשה בסיכון נמוך להתקפי לב. בקרב הנשים, הסיכון היה נמוך ב-26%, ובקרב הגברים ב-9%.
על בסיס "חישוב הסיכון להתקפי לב" של איגוד הלב האמריקני, לגבר בן 60 במשקל נורמלי ללא גורמי סיכון למחלת לב (כמו עישון או סוכרת) יש סיכון של 6% למות לאורך 10 שנים הבאות; המחקר הנוכחי מראה כי אם באופן תיאורטי הוא אכל כמות רבה של מוצרי חלב, הרי שהוריד את הסיכון ב-0.5%. לגבי נשים, או אדם בסיכון גבוה להתקפי לב, היתרון יהיה גדול יותר.
מוצרי חלב מכילים מספר חומרים מועילים, כמו סידן, ויטמין D ואשלגן. כמו-כן, מספר מחקרים הראו כי הם מעלים את רמות הכולסטרול HDL ("הטוב").
לא ניתן להסיק מסקנות לגבי המנגנון המדויק העומד מאחורי הקשר על-סמך המחקר הנוכחי, אך הטווח של המרכיבים הביולוגים הפעילים הקיים במוצרי החלב, כמו גם גורמים הקשורים לסגנון החיים, תורמים כולם לקשר שנצפה.
יצוין כי המחקר מומן על-ידי מועצת החלב הלאומית האמריקנית, קבוצת סחר בתעשיית החלב האמריקנית וכן בשיתוף עם איגוד החלב השבדי ופדרציית החלב הבינלאומית.