|
טעים ובריא [צילום: אביעד הרמן, עכבר העיר]
|
|
|
|
|
|
רוצים לשפר את מצבו של הכבד שלכם? אכלו הרבה כורכומין. חומר צהבהב-כתמתם זה נמצא בכורכום, המשמש לתיבול בתבשילי קארי.
מחקר מעבדתי שנעשה באוניברסיטת סנט לואיס גילה כי השימוש בכורכומין נמצא כדרך מבטיחה ביותר למניעה או טיפול בנזק לכבד ממצב שכיח הנקרא מחלת כבד שומני.
בקנדה, שם נעשה המחקר, הערכות הן כי 20% מהתושבים הבוגרים סובלים מהצטברות שומן בכבד, בעיה שנגרמת לא מאלכוהול אלא מהשמנה. כבד שומני עלול להיות מצב חמור שיתפתח עם הזמן ללייפת הכבד, לעתים למחלת השחמת ובסופו של דבר לסרטן הכבד או למוות. אין סימנים בשלבים המוקדמים של מחלת הכבד.
הכבד הוא איבר חיוני ביותר וידוע כ"מכשיר הניקוי" של הגוף. למרות שמדובר במחקר מוקדם, נראה כי אכילת כורכומין יכולה לעזור ולשמור על כבד בריא.