|   15:07:40
דלג
  ראובן לייב  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
תכשיטים לקחת לחופשה בחו״ל בחג הפסח
קבוצת ירדן
החברה המצויינת למוצרי CBD כבר בישראל

המהפך של הבישול המולקולרי

שיטת הבישול החדשה, שהיא המילה האחרונה בעולם הקולינרי, כבשה את לבו של שף-צמרת ישראלי ואומצה בחום במסעדת "ברקרולה" בכפר סבא
26/11/2007  |   ראובן לייב   |   מאמרים   |   תגובות

שם המשחק: בישול מולקולרי. זוהי, במפורש, המילה האחרונה של אופנת הבישול העולמית, שהגיעה בעצם ימים אלה גם לארץ. לידתה במסעדת הצמרת הספרדית, "אל-בולי", בקוסטה-ברווה, ועם תלמידיה הנאמנים נמנה גם נעם דקרס, השף של מסעדת "ברקרולה" בכפר סבא (רחוב עתיר ידע 13), שאימץ אותה בחום בין כתליה.

מדובר בתרגיל-בישול נועז למדי, שיש בו דמיון מפתיע לניסוי מעבדתי: משתמשים בו - לא תאמינו - ב... מזרקים, מבחנות, פחמן ולציטין, והתוצאות פשוט מהממות.

דקרס, בעצמו שף-צמרת (לשעבר במסעדת "מול-ים" התל אביבית), יודע להעיד, מניסיונו, על מורכבותו הרבה של התפריט המולקולרי. מושקעת בו עבודה מאומצת ומוקפדת, כאשר עלות החומרים, שהוא משתמש בהם גבוהה למדי. אלא שבסך-הכל מדובר בתרגיל מעניין, מוזר, אינטלקטואלי וטעים מאוד לחך.

כרובית וקקאו

סודו של הבישול המולקולרי שהוא עוסק בפירוק ובהרכבה מחדש של המזון בטקסטורות שונות, במעלות משונות ויוצאות-דופן ובשילובים לא-שיגרתיים: אין בו הפרדה מוכרת בין מנה חמה למנה קרה, או בין מתוק למלוח. המנה עצמה מורכבת מחומרים שדומים בהרכבם מבחינה קולינרית. כך, למשל, סלמון ואננס, זוקיני ושוקולד, כרובית וקקאו.

כל חומרי הגלם בבישול המולקולרי טבעיים ונטולי חומרים כימיים ומשמרים. המנות מוגשות כמנות-טעימה קטנות ורבות, נוסח הטאפאס הידוע, ואין כל היררכיה בין החומרים שמהם מורכבת המנה.

לאגוז, למשל, מיוחסת אותה החשיבות כמו לטונה או למחית תפוחי האדמה, והזית מתפוצץ בפה בדיוק כמו חלמון-ביצה, לצד קציפה של גבינה לבנה. ואם לא די בכך - על כבד האווז מוגשות...סוכריות של פירות-יער שנקרשו. לדברי השף דקרס, המדובר בבישול יסודי, שרותם את הטכנולוגיה לצורכי הבישול ומקדם את המטבח בצעדי ענק.

עם זאת, שיטת הבישול הזו, שהונהגה באחרונה ב"ברקרולה", לא ביטלה את שיטת הבישול הקונבנציונלית שלה, וזו האחרונה עדיין נותנת בה את הטון. כך או אחרת, המסעדה, המבוססת על מטבח מודרני ונגיש, בשיטות-עשייה קלאסיות, ממשיכה להגיש את התפריט המסורתי שלה, ששמו כבר יצא לפניו. המנות הן צבעוניות, מסוגננות ועזות-טעם, כשהשף מקפיד להשתמש בחומרי-גלם עונתיים בלבד.

גלידת וודקה

מאחר שכבר חזרנו, מספר פעמים, למסעדת "ברקרולה", למדנו להכיר היטב את התפריט המגוון שלה. בין המנות הראשונות של התפריט (מחיר המנה הראשונה כלול במחיר הארוחה כולה) אהבנו במיוחד את מרק הדלעת, נוטף הדבש (תרתי משמע), כמו גם את היקיטורו במיסו, שהם שיפודי-עוף דקים וקלילים, המוגשים עם סלט של ירקות-שורש , נבטי-אפונה ושומשום. בת הזוג בחרה בגבינת-שחת רכה, עם סלק צלוי ואגוזי-מלך, ולחלופין - בקרפצ'ו בקר, עם סלט-אגסים, ארדיב בלגי ווינגרט דיז'ון.

בין המנות העיקריות נדלקנו על כבדי העוף בבושם טרגין, עם פירה וקישואים, כמו גם על האנטריקוט בגריל, ברוטב יין אדום, פירה קטיפתי וציר-עגל. בת הזוג אהבה את הפטוצ'יני עם פירות הים, בליווי עגבניות שרופות ובזיליקום, כמו גם את הסטייק הקצוץ, עם תפוחי-אדמה צלויים וציר-בקר.

מבין הקינוחים, שמבחרם אינו גדול במיוחד, בחרנו בסורבה הפירות הדיאטטי והמרענן ובת הזוג בגלידת הוודקה, שהיא שילוב מעניין בפני עצמו, של מהילת משקה חריף במקפא. ניתן גם לבחור בקרם הברולה או בשוקו-בננה, המומלצים פחות.

מחיר הארוחה לנפש נע סביב ה-120 שקל, כולל לחם הבית הטעים והספוג באגוזים, כמו גם קפה ושתייה קלה. חבל רק שההמתנה לאוכל ארוכה מדי ומורטת-עצבים.

תאריך:  26/11/2007   |   עודכן:  26/11/2007
ראובן לייב
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
המהפך של הבישול המולקולרי
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
כאשר היה משבר בהיי-טק, פחות סטודנטים פנו לכיוונים ההנדסיים, וכאשר ההיי-טק יצא מהמשבר שוב עלה הביקוש, והרבה יותר סטודנטים פנו לעולם המחשבים. כך זה, במשק נורמאלי ההצעים הם מוכווני ביקוש.
26/11/2007  |  אפרי הלפרין  |   מאמרים
משך השנה האחרונה ניתן היה לקרוא ולצפות רבות באי הנחת אשר בוטא ע"י רבים בנוגע לדעותיו ולאישיותו של בעל המשרה הבלתי ברורה בממשלה, הוא עמי אילון. לקורא הבלתי מתמיד היו רוב קיתונות הבוץ אשר נשפכו על ראשו "השנהתי" הגלוח והמבהיק של האדמירל מעט בלתי ברורים. לאחר הכל מפקד חיל הים (בדימ.), ראש השב"כ (בדימ.) ועוד אי אילו אחרים (בדימ.) אמור, על פניו, לדעת את אשר הוא מדבר ולא היא. מתגנב חשש ללב כי פני הצבא כפני האדמירל וכי לא בכדי צה"ל חווה את אותם קיתונות הבוץ הנזרקים על פני האדמירל.
26/11/2007  |  אהרון רול  |   מאמרים
שוו בנפשכם, שכל יום, במשך 10 שנים, אתם יורדים בשעה שש בבוקר לרכב יחד עם ילדכם, אחרי שעזרתם לו להתרחץ, לצחצח שיניים, להתלבש, לשתות כוס תה ואז באותו טקס ובאותו ריטואל הוא בודק שמחברתו ותרופותיו במקומם, ובמשך שעה מאותו הרגע אתם נוסעים ברחבי פתח תקוה, קונים את אותו האוכל באותה חנות מכולת ושומעים בדיוק את אותם שירים של להקת בון ג'ובי ובשום אופן לא שום שיר אחר וגם לא פחות מעוצמה של מכשיר הרדיו על המספר עשרים ושתיים בסקאלה.
25/11/2007  |  ד"ר אבי ביצור  |   מאמרים
עד לפני חצי שנה מרכז הכובד של המזה"ת היה בטהרן. מיליציות שיעיות הדליקו תבערה גדולה שאיימה למוטט את עירק, שבחסות ארה"ב, אל תוך מלחמת אזרחים. אירן באמצעות שלוחיה בעירק, בלבנון וברשות הפלשתינית החזיקה את הממשלים הפרו אמריקנים בעירק, לבנון והרשות הפלשתינית כבני ערובה לעוצמתם של מליציות החסות האירניות.
25/11/2007  |  דני רשף   |   מאמרים
רקע
25/11/2007  |  שי ברק  |   מאמרים
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
יוסי אחימאיר
יוסי אחימאיר
"ביבי נקלה, ביבי נבל, ביבי מושחת, ביבי שקרן, ביבי מאוס, ביבי תחמן"... כך נפתח ביום שלישי מאמר בעיתון ה"הגון", שופר הפלשתינים - הארץ
דוד חרמץ
דוד חרמץ
עדויות של אנשי הוראה, כמו גם הורים לתלמידים במערכת החינוך הממלכתית, מובילות למסקנה: הרוח הפרוגרסיבית העיפה את לימודי מורשת היהדות מתוך אוהלי הלימוד של התלמידים החילונים    אותה רוח ...
רפאל בוכניק
רפאל בוכניק
גם בשעתה היפה של ישראל, כאשר העולם מוחא לה כפיים והתעשיות הביטחוניות הישראליות זוקפות קומה לנוכח ההצלחות הטכנולוגיות ללא אח ורע, יש בקרבנו כאלה המתעקשים "להשבית שמחות" ולגמד את ממד...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il