משקה אלכוהולי אחד ביום יכול לעזור ולמנוע מחלת לב. אלו הממצאים העולים מסקירה של מחקרים שנעשו לאורך 30 שנה.
המחקר, שפורסם ב-British Medical Journal, מצביע על ירידה של 14% עד 25% בשיעור מחלות הלב בקרב אנשים השותים במתינות, בהשוואה לאנשים שמעולם לא שתו אלכוהול. מאמר נוסף, שנעשה על-ידי אותה קבוצת חוקרים קנדית, הראה כי אלכוהול מעלה את רמות הכולסטרול ה"טוב".
למרות הממצאים, מומחים מזהירים כי הם אינם מהווים סיבה להתחיל לשתות.
החוקרים, מאוניבריסטת קלגרי, סקרו 84 מאמרים מהשנים 2009-1980. הסקירה הראתה כי הסיכון הכולל למוות היה נמוך יותר בקרב אלו שצרכו כמויות קטנות של אלכוהול - 2.5 גרם עד 14.9 גרם, בהשוואה לאלו שהתנזרו משתייה. לדברי החוקרים, שתייה מתונה על בסיס קבוע הורידה גם את הסיכון לכל סוגי המחלות הקרדיווסקולריות (של הלב וכלי הדם) ב-25%.
למרות שלצריכת כמויות קטנות של אלכוהול הייתה השפעה מועילה על מספר מקרי השבץ ומספר מקרי המוות משבץ, הסיכון עלה משמעותית בקרב השתיינים הכבדים. העדיפות, לדברי החוקרים, היא למשקה אחד עד שניים ביום. למרות שקיימת אפשרות למעידות, שמובילות בעיקר לבעיות חברתיות מצד אחד ולבעיות בריאותיות, כמו שחמת הכבד, מצד שני, התמותה הכוללת, גם מסרטן וגם מתאונות דרכים, מראה כי עדיף לנו להמשיך לשתות אלכוהול.
כדאי לזכור כי שתיית כמויות מוגזמות של אלכוהול אינה מציעה כל הגנה ואף עלולה לגרום ללחץ דם גבוה, לשבץ, למספר סוגי סרטן ולנזק ללב. בנוסף, אנשים שאינם שותים לא צריכים להתחיל לשתות רק בגלל ממצאי המחקר. תוצאות דומות אפשר להשיג גם על-ידי פעילות פיסית והקפדה על תזונה בריאה ומאוזנת. החוקרים סבורים כי ההשפעות המועילות קשורות לאלכוהול עצמו, ולא למרכיבים אחרים במשקה.
מחקר שני הראה כי שתיית אלכוהול בכמות שאינה עולה על 15 גרם ליום לנשים או 30 גרם ליום אצל גברים, מעלה את רמות הכולטרול ה"טוב", האדיפונקטין והאפוליפופרוטאין, שנמצאו קשורים לבריאות הלב. החוקרים זיהו דפוס זהה בכל סוגי המשקאות.
עורכי המחקר סבורים כי ממשלות צריכות לשנות את המסר בהיבט של בריאות הציבור ולעודד שתיית אלכוהול מתונה.