לקראת החג, ארגון לקט ישראל מציע לעמותות לנזקקים סלי מזון איכותיים הכוללים מגוון מוצרים בעלי ערך תזונתי גבוה עליהם המליצה תזונאית הארגון.
כחלק מאג'נדה תזונתית אותה מוביל הארגון, לא ישולבו השנה בסלי המזון סוכר ועוגות. בנוסף, עמותות לנזקקים שירכשו מוצרי מזון בעלי ערך תזונתי גבוה, יזכו בהנחה נוספת מעבר למחיר הנמוך אותו הם מקבלים כבר היום.
מוצרי מזון בעלי ערך תזונתי גבוה, דוגמת עופות ובשר, טונה, קטניות, טחינה וביצים, יזכו את העמותה בהנחה של 9%. מוצרי מזון בעלי ערך תזונתי בינוני, דוגמת אורז ושימורי ירקות, יזכו את העמותה בהנחה של 6%. מוצרי מזון בעלי ערך תזונתי נמוך דוגמת, שמן, סוכר, קטשופ, מיונז וממרח שוקולד לא יזכו את העמותות בהנחה.
לדברי גידי כרוך, מנכ"ל לקט ישראל: אנו פועלים על-מנת לעודד אוכלוסיות מוחלשות בישראל להשתמש במוצרי מזון בעלי ערך תזונתי גבוה. ברור לנו כי השינוי איננו פשוט ודורש אורח רוח וסבלנות, אך אנו מאמינים כי בעזרת שינוי מרכיבי סלי המזון, הצעת מוצרי מזון איכותיים בסבסוד משמעותי נוסף, וקיום סדנאות אינטנסיביות להטמעת הרגלי תזונה בריאים ונבונים אנו נצליח ליצור שינוי בטווח הארוך".
עוד הוסיף: "ברור לנו כי הנזקקים יוכלו להמשיך וליהנות ממוצרים בעלי ערך תזונתי נמוך ממקורות אחרים העומדים לרשותם - אך אנו פועלים לעודד שינוי שיכול להתבצע בעזרת חשיפה גדולה יותר למוצרי מזון פחות אטרקטיביים המספקים תרומה משמעותית לקידום הבריאות".
לקט ישראל מספק במהלך כל השנה מזון, תשתיות ותמיכה ל-290 עמותות לנזקקים ברחבי הארץ בעזרת פעילויות מיקור מזון והצלת מזון. לקראת פסח מאות מתנדבים יסייעו באריזת סלי המזון לחג במחסן הלוגיסטי של הארגון ברעננה.