ועדת השרים לחקיקה אישרה (יום א', 4.3.12) את תזכיר החוק לפיקוח על מזון לבעלי חיים. החוק, אותו יזמה שרת החקלאות ופיתוח הכפר, אורית נוקד, נועד להסדיר באופן כולל ועדכני את הפיקוח על יצור ושיווק מזון לבעלי חיים, על-ידי הבטחת שרשרת הבטיחות של ייצור המזון מן החי, לפי התפישה המקובלת במדינות מפותחות של פיקוח ועקיבות המזון לבעלי חיים משלב הייצור ועד להזנת בעל החיים, וזאת כדי לאפשר עקיבות של תהליכי הייצור והשיווק עד לשלב השיווק של מזון לאדם, לפי התפישה: "מהמשק לצלחת" - "Farm to Fork". שרשרת בטיחות המזון כוללת הן הבטים של בריאות ורווחת בעלי החיים הניזונים ממנו ומניעת הפצת מחלות בעלי חיים, והן הבטים של בריאות הציבור.