|
דרושים מחקרים נוספים [צילום: יח"צ]
|
|
|
|
קפה - אינו מזיק ואף מועיל
|
יפעת גדות
|
חוקרים מבטיחים: צריכת קפה אינה מזיקה לאנשים בוגרים בריאים בהיבט של סיכון למחלות כרוניות רציניות * שותי הקפה בסבירות נמוכה יותר לפתח סוכרת מסוג 2
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
כשהם נלקחים כתוספת, לא קלויים - או ירוקים - פולי קפה יכולים לעזור לירידה במשקל. אלו ממצאיו המוקדמים של מחקר קטן.
המחקר כלל 16 משתתפים שסבלו מעודף משקל ומהשמנה וקיבלו מינונים יומיים של תמצית פולי קפה ירוקים בצורה של קפסולות.
החוקרים הורו לכל המשתתפים לשמור על הרגלי התזונה הרגילים שלהם, בזמן שצוות המחקר עקב אחר הירידה במשקל לאורך תקופה של קרוב לשישה חודשים. התוצאה: צריכה יומית של כמות קטנה של תמצית פולי קפה ירוקים הביאה לירידה של קרוב ל-11%, בממוצע, במשקל הגוף.
המחקר בוצע בהודו ומומן על-ידי Applied Food Sciences, יצרן אמריקני של שני מוצרים המכילים תמצית פולי קפה. הוא לא פורסם בכתב עת רפואי ולכן צריך עדיין לעבור סקירה של מומחים בתחום. תוספות מהסוג בו השתמשו במחקר אינן נתונות לבדיקות יעילות ובטיחות קפדניות של מינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) כפי שרוב הטיפולים הפרמקולוגיים נתונים.
קפה לא קלוי
עורכי המחקר, מאוניברסיטת סקרנטון שבפנסילבניה, ציינו כי למרות שמדובר במחקר קטן מאוד, מחקר קודם שבוצע הן ביפן והן בצרפת הראה כי מטופלים נהנו מירידה מתונה במשקל לאחר השימוש בתוספות. במסגרת המחקר הנוכחי המשתתפים קיבלו מינונים גבוהים יותר והחוקרים דיווחו על ירידה משמעותית יותר במשקל.
החוקרים לא התמקדו בהשפעה של הקפאין על הירידה במשקל אלא בהשפעה של המרכיב הלא מעובד והלא קלוי: חומצה קלוריגנית, שהיא המרכיב הטבעי העיקרי בקפה. בקפה קלוי כמות החומצה הרבה יותר נמוכה מזו שבקפה שאנו שותים, המיוצר על-ידי קליית הפולים בטמפרטורות של 250-240 מעלות.
המחקר חולק לשלוש סדרות של שישה שבועות. בסדרה אחת, משתתפי המחקר, שהיו כולם בני 26-22, קיבלו קפסולה שהכילה 700 מיליגרם של תמצית קפה ירוקה. בסדרה השנייה, לקחו המשתתפים קפסולה שהכילה 1,050 מיליגרם ובחלק השלישי של המחקר קיבלו המשתתפים פלצבו (תרופת דמה שאינה מכילה חומר רפואי אך בעלת השפעה פסיכולוגית על המטופל). כל המשתתפים השתתפו בשלושת חלקי המחקר.
למרות ששמרו על הרגלי התזונה והפעילות הגופנית שלהם מלפני המחקר, המשתתפים ירדו בממוצע 7.7 קילו בסיום המחקר. בממוצע, כל משתתף איבד 10.5% ו-16% ממשקל גופו ומהשומן, בהתאמה.
מחקר עוקב שכולל 60 משתתפים נמצא כעת בשלבי תכנון.