|
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
|
|
מהו הסוד המתוק של הגלידה?
|
האם גלידה דלת קלוריות בריאה יותר? ומה גורם לכאב ראש מגלידה? ועוד שאלה - מה ההבדל בין סורבה לגלידה?
|
המתוק המתוק הזה [צילום: יח"צ]
|
|
|
|
|
|
האם גלידה ממכרת? לאורך זמן, התמכרות יוצרת עמידות לסמים. שימוש יתר אינו מעניק את אותה הנאה שהסב בתחילה. מחקר הראה כי הדבר נכון גם לגבי גלידה. מדענים בדקו קבוצה של בני נוער שאכלו גלידה על בסיס קבוע וקבוצה נוספת של נערים ונערות שלא אכלו גלידה. נראה היה כי 'אוכלי הגלידה' הפכו פחות רגישים למילקשייק, כלומר מרכזי הגמול במוח היו פעילים פחות מאלו של המשתתפים בקבוצה שאכלו גלידה לעתים רחוקות יותר. במה יש יותר קלוריות - מנה גדולה של צ'יפס? מילקשייק וניל? שני המבורגרים? מילקשייק הוא פינוק טעים ביותר אך ללא ספק לא כדאי ליהנות ממנו לעתים קרובות מדי. כוס מילקשייק גדולה, ממוצעת, הנמכרת בבתי הקפה, מכילה 1,070 קלוריות ו-32 גרם של שומן רווי. מנה גדולה של צ'יפס במקדונלדס, לדוגמה, מכילה 450 קלוריות. כף גלידה מכילה בדרך כלל בין 350-250 קלוריות ומחצית מכמות השומן הרווי המומלצת ליום. האם גלידה דלת קלוריות בריאה יותר? גלידה דלת קלוריות מכילה לפחות 50% פחות שומן או 33% פחות קלוריות מגלידה רגילה, אך עובדה זו לא הופכת אותה לבריאה יותר, ובטח לא מצדיקה אכילה מרובה יותר. רוב הסיכויים הם שאפילו גלידה דלת קלוריות מכילה כמות גדולה מדי של שומן. קיראו את התוויות כדי לבחור באפשרות דלת השומן ביותר, וכשמצאתם את הגלידה הנכונה איכלו אותה לאט - כדי ליהנות ממנה בצורה המירבית. מה גורם לכאב ראש מגלידה? חבל שפינוק כל-כך טעים יכול לגרום לכאב כה חד. כאב ראש מגלידה מתרחש כשמשהו קר פוגע ב"גג" (החיך) החם של הפה. קור זה מפעיל עצבים השולטים בזרימת הדם לראש ועצבים אלו גורמים לכלי הדם להתנפח וכך גורמים לכאב. אפשר למנוע כאבים אלו על-ידי אכילה איטית יותר. איזה מרכיב מפתיע נמצא בגלידת שמנת דלת שומן? הסוד מאחורי גלידת שמנת דלת שומן הוא חלבון מדגי השפמנון הגדלים באוקיינוס, המגביר את נקודת הקיפאון ושומר על המרקם הקרמי של הגלידה. חלבון זה מצפה את גבישי הקרח הזעירים שבפינוק המתוק ומנוע מהם להתגבש מחדש. מדוע נוצרת שכבת קרח על הגלידה? תנודות בטמפרטורה הן הסיבה השכיחה ביותר לשכבת הקרח הנוצרת על הגלידה. לכן, הקפידו לא להשאיר את הגלידה בחוץ. כשהגבישים הקטנים שבגלידה נמסים והיא מוקפאת שוב, הם הופכים לגושים. כוונו את המקפיא לטמםרטורה בין 15- מעלות ל 18- מעלות ושימרו על הגלידה בחלק העיקרי של המקפיא ולא בדלת. מלח לגלידה ביתית? הַלִיט הוא צורת המינרל של מלח הבישול. קרח והליט הם שני המרכיבים שצריך כדי ליצור את המרקם הקרמי קר מספיק כדי לקפוא. בגלל שההליט מוריד את נקודת הקיפאון של הקרח, הטמפרטורה של תערובת הקרח והמלח יכולה לרדת מתחת לנקודת הקיפאון הנורמלית של המים. מדוע הגלידה נמסה כל-כך מהר? אין זה מפתיע שגלידה תימס במהירות ביום חם וסוער. במצבים אלו, החום מהאוויר נמשך לגלידה הקרה. הגלידה תימס גם מהר יותר באקלים לח בהשוואה לאקלים יבש. מה ההבדל בין סורבה לגלידה? הסורבה, פינוק פירותי ובעל טעם מיוחד, מוגש לעתים קרובות בין המנות כדי "לנקות" את החיך. אנשים הרגישים ללקטוז יכלים לאכול סורבה משום שהוא לא נעשה עם מוצרי חלב. הסורבה יכול להכיל חלב, ביצים או ג'לטין. טבעונים - שאינם אוכלים מוצרים מן החי - יכולים להכין גלידה עם חמאת בוטנים, חלב שקדים, חלב קוקוס ותחליפי חלב אחרים. מקפא יוגורט (פרוזן-יוגורט) מכיל את אותן תרביות פרוביוטיות כמו היוגורט הרגיל? ישנם סוגים של מקפא יוגורט המכילים את תרביות החיידיקים המועילות הנמצאות בסוגי יוגורט רבים. תרביות אלו הופכות רדומות במהלך ההקפאה אך חוזרות לפעילות בזמן האכילה והחזרה לטמפרטורות החמימות של הגוף. זיכרו כי לא כל מקפאי היוגורט - או היוגורטים - מכילים חיידקים טובים.
|
תאריך:
|
29/05/2012
|
|
|
עודכן:
|
29/05/2012
|
|
יפעת גדות
|
מהו הסוד המתוק של הגלידה?
|
|
בית המשפט המחוזי בירושלים דחה (10.5.12) את ערעוריהם של פרוספר גבאי, לשעבר מפקח בנייה במשרד הפנים, ואילן יעקב, לשעבר רס"ר במשמר הגבול, על הרשעתם בשורה של עבירות שוחד ומירמה. בית המשפט המחוזי גם אישר את העונש שנגזר עליהם בבית משפט השלום: שנתיים מאסר בפועל.
|
|
|
במשך שנים נחשב השוק העתיק של טבריה כאתר מוזנח, עתיר בבעיות ניקוז וביוב. פרויקט חדש, בהיקף של 70 מיליון שקלים, שיחל השבוע, יחזיר את השוק העתיק למקום הראוי לו ויהפוך את המקום ל"שוק המטבעות" התיירותי. התוכנית, בתכנונו של האדריכל מתתיהו אבשלומוב, תקים מחדש את השוק כ"שוק המטבעות" - שוק נושא היסטורי ומעוצב, בהשראת מעמדה הייחודי של טבריה בהיסטוריה.
|
|
|
הקיץ כבר פה, ואנשים רבים בוחרים לבלות את השבתות הקייציות והיפות על חוף הים, לא לפני שהם מורחים את עצמם במסנני הקרינה כמובן. המודעות הגבוהה לסרטן העור אכן מעודדת, אך מציאת מסנן קרינה איכותי אינה פשוטה, גם לא החיפוש לאורך המדפים העמוסים במסנני קרינה שונים המבטיחים כי הם עמידים למים, עמידים לזיעה ומגנים מפני סרטן העור. הבעיה - רבות מטענות אלו הן טענות שקריות.
|
|
|
יושב-ראש הוועדה לביקורת המדינה, ח"כ אורי אריאל, הגיע (יום ב', 28.5.12) לסיור ראשון ברכבת הקלה לקראת סדרת דיונים אותם הוא מתכוון לערוך בתקופה הקרובה בנוגע לתלונות הרבות המגיעות לשולחן הוועדה, על תפקוד הרכבת הקלה בירושלים והרפורמה הצפויה בתחבורה הציבורית בעיר.
|
|
|
הכתבת החדשה של חדשות 10 בצפון תהיה רעות מישור, ששימשה עד כה ככתבת כללית במהדורה המרכזית וקודם לכן עורכת משנה במחלקת הפיתוח של החברה.
|
|
|
|
|
|
מנחם רהט
כבר יש חרדים מתפכחים אשר מודים בפה מלא שטענות כמו ערך לימוד התורה, תורה מגנא ומצלא, החשש מחילון בצבא וכדומה, אינן מוסריות ומנוגדות לדעת גדולי הדור הקודם, שחייבו גיוסו של כל מי שאינ...
|
|
|
יורם אטינגר
ב-2024 יש 69% רוב יהודי בשטח המשולב של יהודה, שומרון ו"הקו הירוק" - לעומת 39% מיעוט ב-1947 ו-9% ב-1900 - הנהנה מרוח גבית של שיעור פריון ומאזן-הגירה-חיובי אין פצצת זמן דמוגרפית ער...
|
|
|
איתמר לוין
הממשלה של בנימין נתניהו, שכבר 14 חודשים יורקת בפרצוף של כל מי שאיננו שייך למחנה שלה, עושה זאת כעת ביתר שאת בכל כיוון אפשרי - ומעמידה את המדינה בסכנה קיומית
|
|
|
מיכאל מירו
ישראל נכנסה לעזה בלי תוכנית מסודרת. הרצועה הפכה לאיי חורבות, אזרחים עזתים נהרגו ובאמת לא משנה אם מדובר בשלושים אלף או בפחות
|
|
|
איתן קלינסקי
אחרי 165 ימים, ש-134 יהודים נמצאים במחשכי גיא ההריגה העזתי חשופים לאימת המוות, האמירה ממסכת סנהדרין היא זו שחייבת להנחות את המשלחת שיצאה לקטר
|
|
הבלוגרים הנקראים ביותר ב- News1
|
|