|
הורדה בצריכת המלח תציל 8.5 מיליון איש
|
יפעת גדות
|
על-פי דוח חדש, יש לנקוט בצעדים מעשיים להורדת צריכת המלח ללא דיחוי * יש לאלץ את תעשיית המזון לקצץ ברמות המלח * עידוד אנשים לצרוך פחות מלח היא הדרך הטובה ביותר במונחים של עלות-תועלת לשיפור הבריאות העולמית
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
ארגון הבריאות העולמי (WHO) הוציא קווים מנחים חדשים הממליצים לאנשים בוגרים לצרוך פחות מלח, ולכלול כמות מינימום של אשלגן בתזונה היומית שלהם כדי להוריד את הסיכון למחלות לב ולשבץ.
אנשים בוגרים צריכים לצרוך פחות מ-2,000 מיליגרם (2 גרם) של נתרן, או פחות 5 גרם של מלח, ולצרוך לפחות 3,510 מיליגרם (3.51 גרם) של אשלגן ביום. כך על-פי המלצת הארגון. קודם לכן המליץ ארגון הבריאות העולמי על 2 גרם של נתרן, אך בקווים המנחים החדשים הוספו המילים "פחות מ-".
הארגון הוציא גם המלצות ראשונות לצריכת נתרן ומלח בקרב ילדים, בהתאם למידתם, גילם וצריכת האנרגיה שלהם. המלצות אלו מתייחסות לילדים מעל גיל שנתיים.
נתרן, הנמצא באופן טבעי במזונות כמו מוצרי חלב וביצים, קיים בכמויות גדולות הרבה יותר במזונות מעובדים כמו לחם, בשרים מעובדים, חטיפים, קוביות מרק ותבלינים כמו סויה, בין היתר.
נכון לעכשיו, רוב האנשים צורכים כמות רבה מדי של נתרן וכמות מעטה מדי של אשלגן, נאמר בהצהרה מטעם הארגון.
אדם עם רמות נתרן גבוהות או רמות אשלגן נמוכות עלול להיות בסיכון ללחץ דם גבוה, גורם שמעלה את הסיכון למחלות לב ולשבץ.
לחץ דם גבוה הוא גורם סיכון מספר 1 למחלות לב ולשבץ - האחראים העיקריים למוות ולנכות בעולם כולו.