שום, במידה שנצרך בצורתו הטבעית פעמיים בשבוע, יכול להוריד את הסיכון לפתח סרטן ריאות ב-50%, לפחות על בסיס מחקר חדש.
מחקר סיני גילה לאחרונה כי אנשים בוגרים שצרכו שום על בסיס קבוע היו בסבירות נמוכה בצורה משמעותית לפתח את המחלה הקטלנית, גם אם עישנו.
החוקרים, מהמרכז המחוזי ג'יאנגסו למניעת מחלות, השוו 1,424 חולי סרטן ריאות עם 4,500 אנשים בריאים. לאחר שלקחו בחשבון גורמים כמו סגנון חיים ובחירות תזונתיות, הם גילו קשר ברור בין אכילת שום טבעי לפחות פעמיים בשבוע לסיכון נמוך יותר לפתח את הסרטן.
הקשר ההגנתי בין צריכת שום טרי לסרטן ריאות זוהה בדפוס של מינון-תגובה, והראה כי השום יכול לשמש כחומר כימותרפי לסרטן ריאות. החוקרים הדגישו כי אנשים בוגרים שנוהגים לאכול שום כחלק משגרת חייהם נמצאים בסבירות נמוכה ב-44% לפתח את המחלה.
גם בקרב מעשנים, שמהווים 80% מכלל מקרי סרטן הריאות, הסבירות הייתה נמוכה ב-30%.
יתרונות מרובים
מחקרים קודמים גילו כי לשום הטרי יש יכולות אנטי-חמצוניות רבות-עוצמה שיכולות להפחית דלקתיות, כמו גם נזק שנגרם מרדיקלים חופשיים. המרכיב הפעיל הוא הכימיקל החריף אליצין, המשתחרר כששיני השום נחתכות או מרוסקות. מעבר להורדת הסיכון לפתח סרטן ריאות, האליצין מעודד את המערכת החיסונית של הגוף להילחם בהצטננות, בחיידקים עמידים לאנטיביוטיקה ובמלריה.
ארגוני בריאות מסוימים מסווגים את השום גם כצמח מרפא היעיל נגד יתר לחץ דם, עקיצות מקרציות, זיהומים פטרייתיים, טרשת עורקים וסרטן קיבה, מעי ופי הטבעת. באופן מסורתי הצמח שימש לטיפול במצבים כמו שיגדון, הכשות נחשים ולחץ כרוני.
אנשים הרגישים לריח החריף של השום הטרי, כמו גם אלו המודאגים מריח נשימה רע, יכולים להסתפק בתוספות אליצין ללא ריח. חשוב לציין, כי תהליך הייצור של תוספות אלו פוגע ביכולת האנטי-חמצונית של הכימיקל.
לאור כל היתרונות הבריאותיים הללו, תזונה המכילה באופן קבוע שום טרי היא בהחלט משהו ששווה לנסות. רק אל תשכחו להחזיק בבית גם סוכריות מנתה ליתר ביטחון.