מחקרים חדשים מראים, כי אכילת מאכלים העשויים מגרעינים מלאים מורידים את רמת הסיכון למחלות מטבוליות ולסוכרת מסוג 2.
ד"ר ניקולה מקיוון ממחלקת התזונה האנושית של משרד החקלאות האמריקנית, טוען בעקבות המחקר, כי האוכלים 3 מנות לפחות ביום מפתחים רגישות טובה יותר של האינסולין ולכן גם רגישים פחות לתסמינים מטבוליים ולסוכרת מסוג 2.
סוכרת מסוג 2 נגרמת כאשר האינסולין אינו מצליח לווסת את רמת הסוכר בדם. סוכרת מסוג 2 היא מחלה נפוצה אצל 24% מהאמריקנים והיא מעלה את הסיכון למחלות לב.
הסימנים שלה הם: משקל עודף, טריגליצרידים בדם, ורמה נמוכה של הכולסטרול הטוב (HDL). אנשים שמנים מפתחים לעיתים עמידות לאינסולין.
החוקרים מציינים, כי הכוונה למאכלים עליהם התוויה של קמח מלא המסומנת כמרכיב ראשוני של המוצר. במחקר זה השתתפו 2,800 מבוגרים והוא התפרסם בג´ורנל דיאבטיס קר.
_________________
פורסם במקור באתר "דפי בריאות"
www.health