אילו שומנים טובים לגוף שלנו, באילו חומרי גלם נמצאים שומנים בריאים, מה יעלה בגורלה של המרגרינה במערכת העיכול ואיך מבשלים בלי טיפת שמן מיותרת?
- שומן זה דווקא טוב, ואומגה עוד יותר
למרות הדימוי השלילי, שומנים הכרחיים לתהליכים שונים בגוף, וחלקם גם עוזרים לנו לפרק כולסטרול ואף לעודד תהליכי הרזייה. כך לדוגמא: אומגה 3 (חומצת השומן הבריאה ביותר) שנלחמת בכולסטרול הרע, בדלקות, מזינה את המוח, מעולה למניעה וטיפול בבעיות קרדיווסקולריות, מגינה מסרטן, מעודדת תהליכי הרזיה ועוד. את האומגה ניתן למצוא בדגי ים צפוני (טונה, סלמון, מקרל, הרינג, סול), באגוזי מלך, אגוזי פקאן וזרעי פשתן.
אגוזים, שקדים וגרעינים שונים, מצויינים לבריאות ובבקשה לא לחשוש מעצם היותם שומניים. הם מכילים אבץ, מגנזיום, ברזל, סידן, חלבונים, אומגה 3 ועוד רכיבי תזונה טובים. אפשר ורצוי ליהנות מהם כל יום, כאשר יש לגוון בצריכתם ולאכול שניים מבין האפשרויות הבאות: 4 אגוזי מלך שלמים / 4 פקאנים שלמים / 3 אגוזי ברזיל / 8 שקדים לא קלויים / 8 קשיו / כף גרעיני דלעת קלופים / כף גרעיני חמנייה קלופים.
טחינה היא גם סוג של שומן - מקורה בשומשום. העדיפו טחינה משומשום מלא המכילה פי 3 יותר ברזל ופי 10 יותר סידן. גם אבוקדו הוא גם סוג של שומן והוא מעולה לבריאותכם. הסתפקו בשליש אבוקדו ליום.
בבקשה בבקשה השתמשו רק בשמנים מכבישה קרה. במקום הראשון שמן זית מכבישה קרה ובמקום השני שמן שומשום מכבישה קרה. על הבקבוק להיות כהה ושמור הרחק מאור וחום. כל השמנים המזוככים עוברים תהליכי עיבוד שגורמים לבריאותכם ללכת לאיבוד.
כל חימום של שמן בטמפרטורה שגורמת לו להוציא עשן או לבעבע, יוצר רדיקלים חופשיים שגורמים לחמצון בגוף: פעולה המקדמת תהליכים סרטניים בגוף.
שימו לב: מרגרינה היא שומן צמחי מוקשה, ומהווה סיכון רציני למחלות לב וסרטן. התרחקו ממנה כמו מאש והעדיפו חמאה או שמן על פניה.
אפשר ורצוי לאדות בצל ללא שמן, על-ידי טיגון על אש נמוכה ועם מחבת או סיר מכוסים. בצורה זו הבצל יתבשל במיץ של עצמו, ואת השמן אפשר להוסיף (אם בכלל) רק בסוף הבישול.