|
[צילום: מסעדת Brewhouse - ברוהאוס בתל אביב]
|
|
|
|
בקרת איכות בירה ב"ברוהאוס"
|
|
|
|
|
"ברוהאוס" (שדרות רוטשילד 11), שהיא מבשלת הבירה היחידה של תל אביב, ממוקמת בלב הסיטי שלה ומעוצבת בריהוט של עץ אלון, בן 300 שנה, עם דוודי-נחושת המקיפים את חללה. נוהגים לחגוג בה אירועים משפחתיים כמו יום-הולדת, בר-מצווה וחתונה בשמחה ובהמולה רבה.
"ברוהאוס" מציעה לסועדיה תפריט עשיר, המבוסס על מנות מובחרות ממטבחים שונים בעולם והמשלבים מזון משובח עם שתיית בירה לשמה. יש בה מגוון של מנות בשריות, צמחוניות, דגים ופירות-ים, אבל האטרקציה הגדולה שלה היא ייצור בירה טרייה לחלוטין, בטעמים שונים, ושאינה עוברת תהליך - פסטור, סינון ושימור תעשייתי - הכל בהתאם לנוסחאות בנות 150 שנה ועל-פי מיטב המסורת האירופית.
בירות ייחודיות
שלוש הבירות הטבעיות המיוצרות בה הן היחידות מסוגן בישראל: יש בירת "מסטרס" כהה ולא-מסוננת, בעלת קצף ייחודי ומנת אלכוהול של עד 7 אחוזים. היא מכילה שמרים, המעניקים לה טעם ייחודי ומבוססת על נוסחת-ייצור בת 150 שנה; יש בירת "מונשיין" לא-מסוננת, בעלת רמת-אלכוהול של כ-5 אחוזים ומיוצרת על-פי נוסחה משנת 1841; ויש בירת "קוונטום", הנחשבת לנפוצה ביותר באירופה, שהיא בעלת גוון צהבהב, איננה מסוננת ורמת האלכוהול שלה מגיעה ל-5 אחוזים.
מרב הנקודות
ישבנו בשניים ולמנת הפתיחה הזמנו אגרול קוריאני במילוי עוף וירקות, עשוי בתנור בדיוק במידה הראויה, עם רוטב-רימונים וצ'ילי מתקתק. המנה הייתה לעילא ולעילא ובעקבותיה הגיעו גם העיקריות: אומצת אנטריקוט, בת 250 גרם, רכה ונימוחה, על מצע של מחית-בטטות טעימה; ונקניקיות ברוהאוס משובחות, מבשר-עגל, עם חרדל-דיז'ון, חזרת וכרוב כבוש - מנה הנחשבת, בצדק, למנת הדגל של המסעדה ומומלצת בכל פה. כדי להמתיק את חריפות תבליניה נעזרנו בשתי לימונענות טריות, תוצרת-בית. מבין הקינוחים היללנו את מאפה פילו התפוחים והשקדים, עם קרמל-מייפל וגלידת-וניל מרעננת, כשלצידו הוגש אספרסו איטלקי דומיננטי וניחוח.
על הארוחה המשותפת והמוצלחת כל כך שילמנו 310 שקל, כולל תשר של 15 אחוז עבור שירות מעולה של מלצרית יעילה. עקב האכילס היחידי היו השירותים, הראויים ליתר ניקיון וטיפוח. אחרי ככלות הכל מדובר במבשלת-בירה, שבה השתן עלול לעלות, לפעמים, גם לראש, אבל בסולם הקולינרי השיגה "ברוהאוס" את מרב 10 הנקודות שלה.