|   15:07:40
דלג
  דנה פרוסט  
נטורופתית ומרצה מכללת רידמן
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
המדריך המלא להלבנת שיניים
כתיבת המומחים
טיפול בתא לחץ: להתחזק בנשימה

מוצרי חלב - כן, לא... או אולי?

חג שבועות הוא הזדמנות טובה ומקובלת לחזור ולרענן את הידוע על אודות מוצרי חלב אם ישנה רגישות למוצרי חלב, כדאי לאכול מוצרי חלב שבאופן יחסי דלים בלקטוז מומלץ לקנות גבינה ללא תוספת ובבית להוסיף וכך לחסוך בכמות החומרים המשמרים
02/06/2011  |   דנה פרוסט   |   כתבות   |   חגים ומועדים   |   תגובות
זה בסדר לאכול מדי פעם מוצרי חלב
[צילום: יח"צ]

הידוע אודות מוצרי החלב הוא די מבלבל, לפחות עבור האדם מן היישוב. בשנים האחרונות מתקבלים מסרים סותרים ומגוונים אודות החלב ומוצריו. תעשיית החלב משווקת במרץ את החלב על מוצריו בהיותו עשיר בסידן, מזכיר לנו את "הבית", מחבר אותנו לטבע ואם ניתן גם יהפוך אותנו מעבר לבריאים יותר גם ליפים ומאושרים יותר.

מנגד, ישנם המטיפים שלא לצרוך את החלב ומוצריו בהיותם גורמים לליחה, קשים לעיכול, מעודדים נפיחות, כאבי בטן, מעודדים תחלואה וקשורים בסיכון גבוה לסרטן.

ואז אנו מצויים בדילמה, לאכול או לא לאכול? מה עושים עם מוצרי חלב, ומה הסיפור עם הסידן? ומה עושים בחג שבועות בפרט?

ברוח חיובית, למה כן לצרוך מוצרי חלב בשבועות?

כי זאת המסורת וזה בסדר לאכול מדי פעם מוצרי חלב. וזה חג. ויש לכן מתכון מעולה לעוגת גבינה. וכבר קניתם חצי סופר בשביל להכין פשטידה. כל מה שאתם צריכים לדעת זה איך להתחמק ממוקשים.

איך לבחור מוצרי חלב?

הגעתם לסופר למדפים הענקיים של מוצרי החלב ואתם ממהרים ובוחרים את המוצרים הרגילים שאותם אתם רגילים לאכול. אז עצרו רגע, סובבו את גביע הגבינה והסתכלו על רשימת המרכיבים. הרצוי הוא לצרוך מוצרי חלב שאינם מכילים חומרים משמרים, מייצבים ושאר מרעין.

רוב מוצרי החלב ברשתות השיווק הגדולות, מכילים חומרים משמרים על-מנת להאריך את חיי המדף שלהם וזה כולל גבינות חצי קשות כמו בולגרית, צפתית, גבינות קשות ועוד. הכוכבות המכילות את כמויות החומרים המשמרים והמייצבים הגדולה ביותר הן גבינות באחוזי שומן נמוכים שמדמות גבינות שמנת וגבינות צהובות באחוזי שומן נמוכים.

המגמה העיקרית היא להמעיט באחוזי השומן במוצרי החלב. היות שמדובר בשומן שהוא ברובו רווי ולא מומלץ לצריכה. אך גבינה צהובה דלת שומן אינה מומלצת. על-מנת שהגבינה תקבל מרקם של גבינה צהובה ללא אחוזי שומן, הוסיפו הרבה מאוד חומרים משמרים ומייצבים וכך שכרנו יצא בהפסדנו. אם מתחשק גבינה צהובה, עדיף לצריך כמות קטנה, מדי פעם של גבינה צהובה רגילה ולא של מופחתת השומן. אגב בחנויות מסוימות ניתן למצוא גבינות צהובות / קשות של מחלבות קטנות שאינן מכילות חומרים משמרים בכלל. אם ישנה התלבטות, פשוט להפוך את הגבינה ולהסתכל ברשימת הרכיבים.

הגבינות היחידות בסופר שאינן מכילות חומרים משמרים הם גבינות קוטג' ריקוטה וגבינות לבנות רגילות. אם יש גבינה לבנה שהוסיפו לה זיתים, שמיר או כל תוספת אחרת, היא תכיל מעכשיו גם חומרים משמרים. לכן, מומלץ יותר לקנות גבינה ללא תוספת ובבית להוסיף וכך לחסוך בכמות החומרים המשמרים.

גבינה מומלצת במיוחד היא גבינת ריקוטה שניתן להשיגה ברוב הסופרים השכונתיים גם מחלב עיזים. היא לא מכילה מוצרי חלב ועשירה במיוחד, באופן משמעותי בסידן.

איך למנוע כאבי בטן?

אם ישנה רגישות למוצרי חלב שמתבטאת בכאבי בטן, גזים ובכלל תחושת אי-נוחות בבטן, כדאי לאכול מוצרי חלב שבאופן יחסי דלים בלקטוז. לקטוז הוא סוכר החלב והוא מפורק בגוף על-ידי אנזים שנקרא לקטאז. רמת הלקטאז בגוף נמצאת בשיאה בשנות החיים הראשונות ומתחילה לרדת בסביבות גיל חמש. עוצמת הירידה משתנה מאדם לאדם ותלויה בגורמים גנטיים ובגיל. אצל יוצאי אסיה ואפריקה, יש לרוב ירידה גדולה יותר לעומת יוצאי אירופה ואנגלוסכסים בפרט. ולכן, לרוב חברי הקבוצה הראשונה, בוודאי אלה בגיל מבוגר יותר, יחוו יותר אי-נוחות באכילת מוצרי חלב.

פתרון אפשרי הוא אכילת מוצרי חלב שדלים יחסית בלקטוז. מוצרי חלב אלה הם בגדול מוצרי החלב הקשים יותר (גבינות צהובות, קשות), גבינת קוטג' ויוגורט. במקביל, רצוי ולהימנע מחלב ניגר, משקאות חלב וגלידה המכילים את הכמות הגדולה ביותר של לקטוז. אם עדיין ישנה אי-נוחות, רצוי לנסות מוצרי חלב מעיזים אשר קלים יותר לעיכול (מבנה החלבון של חלה עזים שונה לעומת בקר).

מוצרי החלב הקלים ביותר לעיכול הם מוצרי החלב אשר עברו תסיסה חיידקית אשר מתחילה בפירוק הלקטוז. מוצרי חלב כאלו הם סוגי היוגורטים השונים והגבינות המייצרים מהם, הלבנה. ושוב חשוב לזכור, כי יוגורט עיזים ולבנה עיזים הם קלים יותר לעיכול.

מה הסיפור עם הסידן?

שנים מפמפמים לנו כי מוצרי חלב עשירים בסידן וכי רצוי לצרוך שלוש מוצרי חלב ביום על-מנת לקבל את כמות הסידן הדרושה. ועדיין לאחר שנים של צריכת מוצרי חלב, מדינות המערב מובילות בשיעורי אוסטיאופרוזיס לעומת מדינות אסיה בהם לא צורכים מוצרי חלב ובהתאם מציגות שיעורי נמוכים של אוסטיאופרוזיס.

ישנם מקורות רבים לסידן שאינם מוצרי חלב. מזונות כמו טחינה (עדיף מלאה טרום נבוטה - מעולה), תאנים, שזיפים, ברוקולי, כרוב, חרובים, שקדים ואגוזים, סרדינים, קטניות (חומוס, שעועית לבנה), אצות ועוד.

ברוח חג השבועות, אם רוצים לצרוך מוצרי חלב כמקור לסידן, רצוי לעשות זאת דרך מוצרי חלב מותססים כגון יוגורט או לבנה (ושוב עדיף מעיזים) או גבינת ריקוטה שמובילה בין כל הגבינות מבחינת אחוזי הסידן.

שיהיה חג שמח!

הכותבת היא נטורופתית ומרצה במכללת רידמן לרפואה משלימה
תאריך:  02/06/2011   |   עודכן:  02/06/2011
דנה פרוסט
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
מוצרי חלב - כן, לא... או אולי?
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
יוסי פלס
3/06/11 22:53
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
כל ספק אשר מוכר את סחורתו, רוצה שהיא תימכר ותצליח וכול זאת ללא השקעה מאסיבית בפרסום, אשר עלולה להקטין את הרווחים העתידיים שלו. אכן לא פשוט לקדם מוצר ולהשיקו מבלי להיכנס למכלול אין סופי של הוצאות וזאת מבלי שמכרנו והכנסנו לקופה שקל.
02/06/2011  |  יובל לובנשטיין  |   כתבות
האמת היא שאם היה ניתן לצלם את הדיון בבג"ץ הכתבה הזו הייתה מתייתרת. המופע החי בהשתתפות הדמויות והשחקנים היה חזק יותר מכל פרשנות של מבקר זה או אחר. אבל לא קניתם כרטיסים ולא צפיתם בהצגה המקאברית הזו, אז תיאלצו להסתפק ברשמים משלי.
02/06/2011  |  יהודה יפרח  |   כתבות
דלקות נרתיק חוזרות ונשנות, בעיות במערכת העיכול, פטרת בעור, כמיהה למאכלים מתוקים, עלייה במשקל, עייפות - מה משותף לכל התופעות הנ"ל?
01/06/2011  |  ערן אינדיג  |   כתבות
מגמת הבריאות נדמה, שהחלה לפני מספר שנים, בחרה להתחיל את דרכה ולהרים את דגלה דווקא באזור מקרר הבצקים הקפואים, שם הישרדות אינה רק תוכנית אלא ריאליטי תרתי משמע. נכון שהיו עוד מספר מוקדים כמו הגדלת חלקם של המים המינרלים על חשבון המשקאות הקלים ואו באזור הלחמים, אשר חלקם של הלחמים הלבנים והרגילים הצטמצם וחלקם של הלחמים המיוחדים גדל.
01/06/2011  |  יובל לובנשטיין  |   כתבות
כשתינוק נולד, נולדים יחד איתו רגשי האשמה. זה לא מפתיע בהתחשב בעובדה שההורות מתחברת אצלנו באופן מיידי וטבעי למקום הכי פגיע, הכי שברירי, ל"בטן הרכה" שלנו. אנחנו הלא מגדלים את ילדינו על בלוטות הרגש שלנו. רגשי האשמה הם "התבלין של ההורות", וזה בהחלט לא קל.
01/06/2011  |  אלי זוהר-ניב  |   כתבות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
רון בריימן
רון בריימן
יש לעודד השתתפות של ארצות הברית ושל "העולם הנאור" בחיסול בפועל של הפצצה האירנית המאיימת על העולם כולו, לרבות על הצ'מברליינים האירופיים, ולא רק על ישראל
צבי גיל
צבי גיל
בקטע "דיינו" הנוסח האלטרנטיבי הוא "כמה מעלות רעות לאלוהים עלינו"    מתחילים באיתמר בן-גביר שהוא השר לשגעון הלאומי - דיינו, עוברים לשר האוצר ששודד את הקופה הציבורית - דיינו, ושר המשפ...
רבקה שפק-ליסק
רבקה שפק-ליסק
הלא חרדים מסרבים להיות "חוטבי עצים ושואבי מים" לרבנים, אברכים ופוליטיקאים חרדים    או שהחרדים ימלאו את חובתם האזרחית או שיסתלקו מכאן
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il