עיתון 'במחנה' מפרסם בגיליונו החדש (19.5.05), כי צה"ל החליט לספק לחיילים ארוחות מהנות יותר. בקרוב יהפכו חדרי האוכל בצה"ל אחת לשבוע ל"חומוסיות".
לחיילים תוגש כמנה עיקרית בארוחת הצהריים צלחת חומוס וכן שתי פיתות לפחות ותוספות מגוונות. לדברי רמ"ד תזונה במפקדת קצין הלוגיסטיקה הראשי, רס"ן שמוליק מולדובן, יתרונה של מנת החומוס היא הפופולריות הגבוהה לה היא זוכה ועלותה הנמוכה לעומת מנה בשרית, וכן ערכה התזונתי הגבוה והתאמתה המירבית לחיילים הצמחוניים.
החיילים ינגבו חומוס מתוצרת עצמית של מטבח היחידה, או חומוס מוכן המיוצר במפעל. כל סועד יקבל לידיו צלחת חומוס בעלת "גומה", ולתוכה, כמיטב המסורת, יוזלפו שמן זית וטחינה ויועמסו גרגרי חומוס, פטרוזיליה קצוצה, פפריקה וצנוברים. למנה ניתן יהיה להוסיף גם ביצים, בורקס, בצל מטוגן, פטריות, פלאפל ועוד. המנה העיקרית תכלול סלטים טריים וירקות חמוצים. רס"ן מולדובן ממליץ לסיים את ארוחת החומוס בקינוח מתאים, כדוגמת מלבי.
"ראינו שהחומוס מכבב בראש סולם העדיפויות של החייל הממוצע", אמר רס"ן מולדובן. "אם החיילים ירצו להעלות את תדירות הגשת החומוס, נגיש להם אותו על בסיס קבוע".