יש משפט באנגלית שאומר "An apple a day keeps the doctor away" - משהו בנוסח: "תפוח בפה מרחיק את הרופא", ולא חשוב באיזו שפה תבחרו, התפוח אכן נחשב פרי משובח.
אכילת תפוחים מסייעת לשליטה ברמת הכולסטרול ומניעת מחלות לב. תפוח מכיל כ- 83% מים, 15% פחמימות, 3% סיבים תזונתיים ופחות ממחצית האחוז של חלבון ושומן.
לתפוח שימושים רבים במסגרת הרפואה המסורתית:
- מנקה את השיניים ומחזק את החניכיים
- מנטרל רעלים
- מונע עצירות
- מוריד את רמות הכולסטרול
- מרגיע
- מסייע בהפרעות עיכול
- מגן מפני מזהמים
איך כדאי לאחסן את התפוחים:
הקפידו לקנות תפוחים ללא פגם, מוצקים למגע. תפוחים עם פגמים ולו הקטנים ביותר ירקיבו במהירות.
כדאי לאחסן את התפוחים בנפרד מפירות אחרים, או לחילופין להפריד אותם על-ידי שקית ניילון. תפוחים פולטים גז אתילן המזרז את הבשלתם של פירות אחרים הנמצאים בסביבתם הקרובה.
כדי למנוע מתפוחים פרוסים להשחיר, אפשר לטפטף עליהם מיץ לימון.