|
כמו האמיתי [צילום: איל פישר]
|
|
|
|
|
בשנה האחרונה קרוב לרבע מהישראלים הפחיתו את צריכת החלב שלהם, וכאשר מצרפים את זה למגמה הטבעונית שמתרחבת בקצב מעורר השתאות ולמידע הרב שמופץ אודות הבעיות הבריאותיות בצריכת חלב - לא מפתיע שגם היבואנים והיצרנים מתגייסים לתת מענה ולספק לציבור מוצרים מקבילים על טהרת הצומח.
התוצאות לא מאחרות לבוא - שוק מקבילי החלב מן הצומח גדל בישראל בשנה האחרונה ב-25% - יותר מבאירופה ובארצות הברית. כך שאם מישהו חשש שיצטרך להתגבר בבת אחת על חיבתו לגבינה או לחלב, הוא לגמרי יכול להירגע. כדאי גם לזכור שכל המוצרים הללו מתאימים לרגישים ללקטוז ובעלי כשרות פרווה.
על המדף, לא רק בחנויות וברשתות הטבע, גם במרכולים המוכרים והנפוצים ניתן כבר למצוא מגוון רחב של מוצרים מקבילים למוצרי חלב - משקאות צמחיים על בסיס סויה, אורז, שיבולת שועל, שקדים, אגוזי לוז, קוקוס, כוסמת ועוד; ממרחים רכים מבוססות סויה, עם או בלי תיבול, בסגנון גבינת שמנת או גבינה לבנה; שמנת צמחית לבישול מבוססת סויה; "גבינות" קשות בסגנון גבינה צהובה ועוד.
גם גלידות
קל מאוד גם להצטייד בגלידות ושלגונים צמחיים שאינם מכילים מוצרי חלב ואפילו בפיצות קפואות מוכנות מראש, ללא חלב.
במאפיות ובגלידריות, לקראת החג, בשעה שכל בני ישראל נכנסים לתזזית של אפייה, מי שרוצה לקצר תהליכים יכול לקנות מאפים מוכנים שדורשים רק מעט חימום לפני ההגשה. במאפיות שמתמחות גם באפייה טבעונית ניתן לקנות קישים מבוססי תחליפי גבינה או טחינה, במגוון מליות וטעמים, מלוחים ומתוקים. ניתן לרכוש עוגות שמרים במילוי מקבילות גבינה, עוגות כמו-גבינה עם פירורים או פירות יער וגם קינוחים אישיים כמו מלבי, מוס גבינה ואפילו כנאפה טבעונית. יצרנים ביתיים קטנים החלו לאחרונה למכור מקבילות גבינה מבוססות אגוזים כמו לוז, שקדים, מקדמיה או קשיו - אך עדיין בהיקפים קטנים.
לקינוח אפשר להצטייד בגלידות איכותיות של מיטב הגלידריות, שהרחיבו לאחרונה את ההיצע נטול החלב עם גלידות מבוססות חלב סויה, חלב אורז, חלב שקדים או חלב קוקוס וגם מיני סורבה קרמיים מוצלחים. עשו זאת בעצמכם אם החלטתם בכל זאת לא להתעצל - הרשת מלאה מתכונים לשבועות שאינם עושים שימוש במרכיבים מן החי. מגבינת קשיו ועד לזניה, ממאפי פילו ממולאים ועד קנלוני, מקרם ברולה ועד גלידה - את כל המאכלים המוכרים והאהובים קל ופשוט להכין בגרסאות על טהרת הצומח ומחומרי גלם מוכרים וזמינים, כדי שלכל האורחים יהיה חג שמח וטעים.