במשך עשרות בשנם הלך לפניה שמה של הארלם, שברובע מנהטן של ניו-יורק, כשכונת-פשע מטילת-אימה, ששלטו בה אלימות, סמים ומעשי-שוד לאין-ספור, ושמחפשי השלווה נמנעו מלהתקרב אליה. השינוי הגדול לטובה התחולל בתקופת-כהונתו של רודולף ג'וליאני, ראש העירייה המיתולוגי והכל-יכול של ניו-יורק, שחיסל באחת את הפשע שדבק בשכונה לאורך הזמן.
מאז רק עולה השכונה ופורחת כמרכז-מגוריה ועסקיה של האוכלוסייה הלטינית והאפרו-אמריקנית מעוטת היכולת. בליבה של שכונה זו ממוקמת מסעדת "התרנגול האדום" (רחוב לנוקס 50), שקנתה את עולמה כלהיט קולינרי וכמסעדת-מטעמים ייחודית על-פי מסורת מאכלי הדרום.
"התרנגול האדום" נחשבת למסעדתו החביבה של נשיא-ארה"ב לשעבר,
ביל קלינטון, ועם סועדיה נמנים רבים מה"מי ומי" של ברנז'ת הסופרים והעיתונאים האמריקניים. העיתונאי גד נחשון, עורך ה"ג'ואיש פוסט" בניו-יורק, שביקר בימים אלה במסעדה המבוקשת, מעיד עליה שהיא מהווה גם אתר-משיכה חביב עד מאוד לסועדים ישראלים הנקלעים למנהטן.
מעדנים
ב"תרנגול האדום" מוגשים, מדי יום, מעדנים אמריקניים שורשיים למכביר, כמו כדורי-בשר ממולאים, עופות צלויים בנוסח הוואי, שניצלים קלאסיים וסטייקים עסיסיים. אבל גולת הכותרת הם מאכלי הדגה ובהם דגים אציליים כסלמון וטונה, בצד פירות-ים וצדפות. גם שמם של הקינוחים המיוחדים המוגשים במסעדה יצא לתהילה, ובהם כרוכים ממולאים בגלידה וסופגניות ממולאות בתפודים מתוקים.
בר המשקאות החריפים של "התרנגול האדום" הפך לשם דבר בשל הסנגריה המיוחדת שלו, הברנדי והקוקטיילים למיניהם, שרקיחתם הם סודה המקצועי של המסעדה. מאחורי כל הקולינריה הנכבדת הזאת עומד מרקוס סמואלסון - שף אתיופי במוצאו, שאומץ על-ידי סבתא שבדית, אשר לימדה אותו את הלכות הבישול. במרוצת הזמן הוא הפך לאחד השפים המובילים ועטור הפרסים הקולינריים בארצו של הדוד סם, וזו מן הסתם גם הסיבה לנהירה הגדולה למסעדה. ציפור קטנה לחשה לעיתונאי גד נחשון כי השף סמואלסון שירת בעבר במטבחו של הנשיא אובמה, וגם זהו משהו שאין לזלזל בו.