למה זקוקה מסעדה כדי לשגשג? המתכון הדרוש מורכב, כמובן, משף מנוסה, מתפריט מפתה, מצוות-עובדים חרוץ ומסור, ומקהל-סועדים נאמן. עם כל אלה יכולה מסעדה בהחלט להצליח.
אז קחו לדוגמה את מסעדת "התרנגול הכחול" מצפון תל אביב (רחוב ניסים אלוני 10), המתברכת כבר שנים במתכון המוצלח הזה, עם שף הצמרת,
שאול בן אדרת; עם תפריט של גורמה ובריאות; עם סו-שף עתיר-הצלחה, עם צוות-עוזרים ממש לדוגמה, ועם קהל-לקוחות השומר אמונים, שעמו כמובן נמנים גם אנחנו.
מעדני-תאווה
לאחר ארוחות מפנקות של שבת, שבהן זה מכבר התנסינו, החלטנו לטעום את טעמה של ארוחת הערב השיגרתית, המוגשת ב"תרנגול הכחול" מדי יום. מתפריט המנות הראשונות דגמנו פולנטת-תירס, עם פונדו-גבינות, אספרגוס ופטריות - מנה הראויה בהחלט לציון. החרתה-החזיקה אחריה מנת שיפוד-עגל ולבבות-עוף, על מצע של טחינה, נענע ואגוזים, עם תוספת של ירקות מאודים - מאכל-תאווה של ממש. והיה גם משקה משכר של מרגריטה, טעים להפליא, עם סודה צוננת לנטרול השיכר. מן המנות העיקריות הגיעה מנה הגונה של פילה-בקר וכבד-אווז, עם מחית תפוחי-אדמה, פטריות וצימוקים.
קינוחים מעולים
כשהגיע סוף-סוף תורם של הקינוחים, נפלנו שדודים בפני קרם הברולה, שהיה עטור בפיסטוק, סמי-פרדו, אגס שיכור ורוטב-יין מתוק. לצידו הוגש, על חשבון הבית,מלבי גזעי מרקיע-שחקים. והיה גם אספרסו כפול, מהביל וניחוח.
החשבון לשניים, על כל הכבודה, הסתכם ב-360 שקל, והוספנו עליו תשר של 60 שקל לשרות מעולה. למותר לציין ש"התרנגול הכחול" זוכה אצלנו במלוא הנקודות של הסולם הקולינרי.