מאפית אנג'ל נוסדה בשנת 1927 בשכונת בית וגן. כיום מנוהלת המאפיה בידי הדור השלישי למשפחת האופים.
.בשנת 1959 הועבר המפעל לאיזור התעשיה בגבעת שאול בשל הקירבה לטחנת הקמח. בשנים 1995 - 1993 הוקמה מאפית אנג'ל לוד, הנחשבת לאחת המאפיות המשוכללות ביותר בעולם.
בשנת 1997 התמזגה לתוכה מאפית אחדות בת"א. בשנת 1999 נרכשה מאפיה בדרום - כיום מאפית אנג'ל נתיבות
כיום פועלים 8 קוי ייצור במאפייה בירושלים,
4 קווי ייצור במאפית אנג'ל לוד. 3 קווי ייצור במאפית אנג'ל נתיבות. אלו הם קוים אוטמטים ליצור לחם באיכות גבוהה ובכמויות גדולות. בנוסף ישנם קווי ייצור מיוחדים ללחמניות פיתות ומוצרים אחרים.
מאפיות אנג'ל מייצרות כ- 70 סוגי לחמים ולחמניות בקצב של כ-250,000 לחמים. ביממה נצרכים כ-150 טון קמח (כ- 3500 עד 4,000 טון בחודש).
ייצור מוצרי הקונדיטוריה החל ב- 1985, עד אז נמכרו מוצרים דרך הביתן של השומר. לאחר שהוחלט להקים חנות לממכר לחם הגיע קונדיטור והציע לאפות עוגות ולמכרן בחנות.
כיום פועלות 3 מחלקות קונדיטוריה: פרווה, חלבי ועוגיות.
מערכת השיווק אחראית יום יום על הטיפול השוטף בלמעלה משלושת אלפים לקוחות. המאפיה, מציאת לקוחות חדשים, שווקים חדשים, מוצרים חדשים, רעיונות חדשים. שם חושבים יום יום איך אפשר לשפר את השירות ללקוח.
מאפית אנג'ל משווקת מוצרי מאפה בכל רחבי הארץ כולל העיר אילת ובעלת נתח השוק העיקרי. המוצרים משווקים בחנויות מכולת, רשתות שיווק וכן ברשת חנויות אנג'ל המונה למעלה מ-30 חנויות המקבלות אספקה טרייה מהמפעל פעמיים-שלוש ביום.
על מנת להבטיח את האיכות והטריות הסחורה משווקת על ידי מהמאפיה באופן עצמאי - בכל בוקר החל משעה ,02:00 בערך, יוצאות מהמפעלים למעלה מ-130 משאיות לשיווק הלחם ומוצרי המאפה לנקודות המכירה.
מלבד הלקוחות הרגילים מספק המפעל לחמים גם ללקוחות מיוחדים כמו צה"ל, "מקדונלד'ס" ועוד.
המאפיה מעסיקה למעלה מ-1,000 עובדים ובנוסף חלק במשרה חלקית. חתך העובדים מייצג את ההרכב המיוחד המאפיין את מדינת ישראל הן מבחינת הגילים השונים והן מבחינת העדות והתרבויות השונות כאשר המשותף לכולם הוא אהבת הלחם והרצון להיות הטובים
ביותר בתחום הלחם.
כל מוצרי המפעלים כשרים בהשגחת הרבנות הראשית והבד"ץ של העדה החרדית - ירושלים. משגיחי כשרות נמצאים במפעל בכל שעות היממה לפיקוח על כל תהליכי הייצור. כן יש צוות של מפרישי חלה הדואגים לקיום מצוות הפרשת חלה.