איך שגלגל מתהפך לו. כל הסימנים שבשטח מורים שטורקיה יורדת מסדר-יומה של התיירות הישראלית, ואת מקומה תופסת יריבתה בלב ובנפש - יוון.
את המהפך הגדול מחוללת לא רק אזהרת המסע שפירסם המטה ללוחמה בטרור. ללא צל של ספק הוא גם נעוץ נקשרים התיירותיים החמים, הנרקמים בימים אלה בין מדינת ישראל ליוון, שרק הולכים ומתהדקים רגע לרגע.
מבחינת ישראל, הצליחה יוון, במסגרת קשרים אלה, להפוך לברת-תחרות של ממש לטורקיה, ככל שהדברים אמורים בתעריפי-תיירות מוזלים.
אם עד לא מכבר הייתה טורקיה עבור ישראל זולה מיוון - הרי שמעתה מפתה יוון את ישראל בתעריפי-תיירות זולים לא פחות. מסתבר, אפוא, שמהרעת היחסים עם טורקיה נבנתה ישראל, בסופו של דבר, על-ידי היוונים.
מעדנים יווניים
את התמורה הגדולה שחלה ביחסים שבין שתי המדינות ניתן היה לחוות במפגש יווני חגיגי שנערך השבוע בתל אביב ביוזמתה של שגרירות-יוון בישראל. היה זה מפגש תיירותי-קולינרי שהתקיים במסעדת "התרנגול הכחול".
במפגש המיוחד והבלתי-שיגרתי הזה שולבו, בין היתר, סיפוריהם של אתרי-תיירות ביוון עם טעימות של מעדנים יווניים, בניצוחו של השף
שאול בן אדרת, ובהשתתפותם הפעילה של שני שפים מהמעלה הראשונה, שהגיעו במיוחד למפגש מיוון. כרקע נוסטלגי לאירוע הושמעו נעימות יווניות קלאסיות מפיהם של זמרים יווניים, בליווי גיטרה.
החגיגה הקולינרית הכילה תפריט נבחר של מטעמים יווניים קלאסיים, שבהם גם נשפך האוזו כמים. מה לא היה שם: זיתים גזעיים, גבינת-פטה, מעדני-חצילים בוואריאציות שונות, מוסקה מסורתית, פילו עם תרד, צוויקי וזוקיני שיפודי פילה-סופלקי; גירוס-עוף, כבש בתנור ודגים יווניים.
את החגיגה הקולינרית נעלו שלושה קינוחים: לוקמדס, שהן סופגניות עם דבש; ממתק-דלעת עם שטרויזל ויוגורט; וקרם-יוגורט עם פיסטוק. לצידם הוגש קפה יווני.