כיאה לשמה ולמעמדה כמסעדת-שף,
"מיט קישטשן" מגישה גם תפריטים עסקיים, בשלוש רמות מחיר והיצע מדורגות, במחירים של -.79 שקלים, במחיר -.99 שקלים ובמחיר -.159 שקלים. בשלושת סוגי התפריטים הכוללים מנות ראשונות שהן: קרפצ'יו פילה בקר (מעולה); סלט אנדיב (סביר); כנפים פריכות (מוצלח); ברזאולה שהינה סינטה בכבישה יבשה (לא רע בכלל) וסלט אסייתי (טעים), המבחר קבוע ואינו משתנה. השוני מתבטא במנות העיקריות, כאשר בתפריט של -.99 שקלים מיתוספים לשניצל, חזה עוף מרינדה, פרגית, המבורגר 250 גרם, ניוקי ארטישוק ירושלמי והצעת היום גם דג אמנון שלם, פילה סלמון, סינטה 250 גרם ואנטרקוט 250 גרם. בתפריט של -.159 שקלים מיתוספים גם פילה לברק, צלעות טלה, פילה בקר 220 גרם, אנטרקוט 300 גרם וסינטה 300 גרם.
מספר פעמים, במרוצת השבוע החולף ושבוע זה, פקדתי מסעדת שף זו. מספר פעמים אכלתי מה"עסקיות" ופעם נוספת אכלנו, היא ואני, א לה קארט, מהתפריט הפתוח והבלתי מוגבל. יש בה, במיטקיטשטן משהו מרענן ומשובב נפש -
בעיקר חביבותם, נעימותם ומסירותם של צוות המלצריות והמלצרים שבמקום - שהביא אותי - במהלכו של שבוע אחד - לגרור עמי,מספר פעמים, עובדי משרדי. גם את והפרופסור האישי שלי, שהינו אנין חיך ועוד איך גררתי עמי למסעדה ובערב הבאתי עמי ת'זאת שרשמה על שמה פטנט רשום בתחום הדיסקרטיות והאנונימיות ומוגדרת כ"היא".
החבר'ה מהמשרד חגגו והתמוגגו על השניצל וההמבורגר ואני נהניתי מאוד מהצעת היום שהייתה פלוב - תבשיל בוכרי, שכלל אורז, בשר כבש, נקניקיות מרגז, שומן כבש, תפוח-אדמה צלוי, גרגרי חומוס ושום קונפי. האישה שאתי שבאה אתי למסעדה, בשעות ערב, אהבה מאוד הפרגית שהוגשה לה, שהייתה עשויה לטעמה, יחד עם תפוח אדמה מדורה, ירקות צלויים והתעלמה (מטעמים אישיים ונוגדי חריפות) מהאריסה. הסינטה 300 גרם בליווי שום קונפי, דוגמית פירה (מטעמי דיאטה גרידא) עם רוטב ציר בקר, טימין וחרדל, הייתה מצוינת. צקצקתי בלשון מרוב הנאה וליקקתי שפתיים.
אתמול הגעתי למקום עם הפרופסור האישי שלי, אבי אלקיים, שמרביץ בי, בימים רגילים, תורת קבלה, מיסטיקה ושבתאות. האיש הינו פיינשמרקר ידוע ומפורסם בעיר, באנינות החיך שלו. איני זוכר אם הוא ערך "בדיקת שטח" על רטוב להמבורגר או לסטיק, אבל, לדעתו, הבשר לא היה איכותי דיו, מלוח מדי והסינטה שהוגשה לי הייתה מימית וסיבית מדי, אות לכך שהיא יצאה - זה לא מכבר - מהקפאה. המלצרית שרגילה לאסוף מחמאות על טיב האוכל, כאסוף כלניות בר, הייתה בשוק נוכח הביקורת. לבסוף הפטירה, בשפה רפה, שהתפריט הינו תפריט של עסקיות ובערב מוגש בשר משובח יותר וכמובן - במחיר יקר יותר. צודקת לחלוטין. פעם הבאה פינשמקרים מסוגו של אבי אלקיים צריך להפגיש עם בשר משובח של ממש, כדי לא לעצבן חוש הטעם שלו.
בביקורי הקודם התרשמתי שאלוף פיקוד העורף,
יואל סטריק, שאכל במסעדה ושאר הסועדים, שנראו אנשי עסקים בהפסקת צהריים, נהנים מאד. יין לא שתיתי, כאשר נשמור זאת לפעם אחרת, לאחר חלוף תקופת תשעת ימי חודש מנחם אב. מי שמגיע למסעדה, בשעות הערב, יכול לבחור גם פלטה הכוללת: צלעות טלה, סינטה, אנטרקוט, צ'וריסוס וצ'יפוטלה ופריים ריב במשקלים שונים. היצע המנות הראשונות גדול יותר וכולל - בין היתר - סשימי דג ים, שקדי עגל ועוד.
תפריט הקינוחים כולל: סלט פירות, תות, מרק קוקוס, מוס שוקולד ותפוח בדבש. למעט מוס השוקולד שהינו טראפלס שוקולד, קרם קפה וטוניקה, קוויאר פינקולדה, קרמבל אוראו ופטל שחור, שאר תפריט הקינוחים הינו סתמי, לחלוטין. דווקא בימים אלה כשטכנולוגיית המזון השתפרה פלאים וניתן להגיש קינוחים, שבעבר הצריכו חלב, כמוצר בסיסי בהכנתם, גם ללא חלב, ניתן היה לצפות למעט יותר יצירתיות בתחום
"המטבח הוינאי" ואפילו - אפילו אם מדובר במסעדה כשרה.
לסיכום: התפריט העסקי, על מרכיביו השונים ותימחורו,
ותנים תמורה מלאה לאגרה. הציון לתפריט העסקי הינו 8.5 במדד שטנגר והציון לתפריט העסקי, לארוחה בערב, לפי התפריט הפתוח, הינו 9 במדד שטנגר. הציון לרמת השירות הינו 10 במדד שטנגר. מסעדת
"מיט קיטשן" ממוקמת ב"בבית טויוטה", רחוב יגאל אלון 65, תל אביב; טלפון: 053-9443055. פתוח: א-ד 12:00-00:00; יום ה 12:00-01:00; יום ו' 12:00- חצי שעה לפני כניסת השבת. יש להזמין מקומות מראש.