חלקיקים של חלבון החלב "קאזין", הנקראים בשם "מיצלות קאזין", ישמשו ככלי הובלה לחומרים נוספים, החשובים לבריאות האדם. כך מסרו (יום ב', 11.12.06) חוקרי הטכניון.
ד"ר יואב ליבני, מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון, מסר: "הקזאין הוא החלבון העיקרי של החלב. הקזאין מסודר בצברים של חלבון, בגודל ננומטרי, זעיר מאוד, הנקראים 'מיצלות'. מיצלת הקזאין היא חלקיק קטן, המורכב ממולקולות רבות (כ-31% חלבון, 2% מינרלים ו-66% מים). מטרתה הטבעית היא להעביר מהאם לתינוק - סידן, חלבון וזרחה (פוספט) החיוניים לבניית הגוף. זהו למעשה כלי הובלה של חומרים מזינים".
מטרת החוקרים היתה להחדיר למיצלת הקזאין ויטמין D (החשוב להתפתחות העצם), ובכך, לטענתם, למעשה, "לתפוס עליה טרמפ". החוקרים התחילו את התהליך מתמיסה של קזאינט (קזאין מסיס שהורחק ממנו הסידן בתהליך הפקתו, ולכן אינו מאורגן כבר במיצלות) והוסיפו לו תמיסת ויטמין D. הוויטמין נקשר לחלבון. לאחר-מכן הם הוסיפו לקזאין המועשר בויטמין D סידן בכמויות הטבעיות שיש בחלב. כתוצאה מכך, החלבונים התארגנו מחדש למיצלות הדומות מאוד לטבעיות, אולם כעת הן כבר נושאות בתוכן ויטמין D.
לדברי ד"ר ליבני, "ויטמין D הוא חומר רגיש, והצלחנו להראות שהמיצלות נותנות לו הגנה מפני קרינת אור אולטרא סגול הגורמת לפירוקו".
עוד הוסיף: "אנו מקווים שנוכל להעשיר חלב בפרט ומוצרי מזון דלי שומן בכלל, בוויטמין D וחומרים נוספים החשובים לבריאות האדם. טכנולוגיה זו פותחת דרך חדשה להעשיר מזונות בסיסיים הנצרכים על-ידי אוכלוסיות רחבות בחומרים חיוניים התורמים לבריאות".