לפני ארבע שנים נדמה היה לרגע שמקהלת המקוננות כבר מספידה את סצינת המסעדנות הירושלמית. חלק ממסעדות הבירה נסגרו, אלו שנותרו פתוחות עמדו ריקות וחלק מהמסעדנים עברו לאזור המרכז. אחרי ההתאוששות של השנתיים האחרונות מציע הביקור בעיר חוויות גסטרונומיות מעניינות לכל טעם ולכל כיס.
ארקדיה - חומרי הגלם של המטבח של עזרא קדם מגיעים משוק מחנה יהודה ומיצרני הבוטיק של אזור הרי ירושלים. ההשראה נובעת מהם ומהמטבח המסורתי של בית אמא, והטכניקות מהמטבח העילי. מסעדת היוקרה המובילה של ירושלים מציעה גם תפאורה נעימה של בית אבן ירושלמי וחצר פנימית פורחת ויפהפיה.
קבלייר - במסעדת השף האינטימית הזו, המשקיפה אל סימטה ירושלמית צרה, מגיש השף דידי בן הרוש תפריט צרפתי-ים תיכוני טוב באווירה מהודרת נעימה (וכבר הכרזנו כאן בעבר שהיא אחת מהמסעדות הרומנטיות בארץ).
צ'אקרה - הבר השוכן במבנה באוהאוס דמוי חרטום אניה מזדקר הוא מקום קלאסי לכוסית לעת לילה ולהתחככות בקהל המקומי, אבל גם לטעימות של התפריט הים-תיכוני הקליל, המתבסס על חומרי גלם עונתיים, טריים ואיכותיים.
סאקורה - בועז צאירי התחנך על ברכי האסכולה היפנית הנוקשה המקפידה על לימוד בן שנים של אומנות הכנת הסושי. המסעדה הירושלמית שלו היא אחד המקומות הטובים ביותר בארץ ליהנות בהם מהטעם והאסתטיקה של המטבח היפני.
ריבלין - השף הותיק והמוכשר גינדי נזיה, שהיה השף של מסעדת אוקיינוס במשך 12 שנה, מגיש כאן את הפוקצ'ה המפורסמת שלו ותפריט בשרים, דגים ופירות ים מוצלח. גם תפריט היין הגדול ישמח לבב אנוש.
לה גוטה - התפריט הצרפתי הקלאסי של גוטה וגיא בן שמחון, אם ובנה, הוא אחד האופציות הטובות ביותר לארוחה כשרה איכותית בעיר הבירה.
איוו מיט בורגר - נתחי הבשר המצויינים הנמכרים במעדני איוו הם חלק מהסיבות שהפכו את המעדנייה של אבי בן דוד לתחנה פופלרית בקרב חובבי הגסטרונומיה בעיר. ידע הבשרים הוביל גם לפתיחת שני דיינרים פשוטים למראה המגישים המבורגים איכותיים מבשר עגל חלב ומבשר כבש.
בית הקפה של מזרחי - שוק מחנה יהודה הותיק הפך בשנים האחרונות לשוק מקורה יפהפה שמסתתרים בו בתי קפה, חנויות מעצבים, ומסעדות עדכניות. אלי מזרחי, יו"ר ועד סוחרי השוק, היה הראשון להבין את הפוטנציאל ולפתוח מאחורי דוכן הפיצוחים המשפחתי את האספרסו בר הראשון. בית הקפה המקסים שלו, שמוגשות בו גם ארוחות פשוטות וטובות ממיטב התוצרת העונתית של השוק, הפך למקום מפגש ירושלמי פופולרי, ממש כמו בתי הקפה ההומים הנמצאים בלב השווקים האירופאיים.
השולחן של פירו - במסעדת עזורה המיתולוגית עדיין ניצבים על הפתיליות סירים מלאים בתבשילים מן המטבח העירקי-כורדי. מי שירצה להתנסות לרגע בישיבה בחמארות, עוד מוסד ירושלמי מסורתי הממשיך להתקיים בשוק מחנה יהודה, מוזמן לעשות זאת אצל פירו עם גריל של חלקי פנים והרבה עראק.
חומוס לינא - החומוס של פינתי, מוסד ירושלמי בעל מוניטין, פונה בעיקר לחובבי הנוסטלגיה והפולקלור. אתרי החומוס הטובים באמת נמצאים בעיר העתיקה, שהביקור בה כפוף למצב הביטחוני ולשיקולים אישיים. מי שבכל זאת יטעם את החומוס החמצמץ והאוורירי של לינא, המוגש עם סלט ירקות קצוץ דק, יבין מדוע לעיתים קרובות משתרך תור לפתחו של המקום.