|   15:07:40
דלג
  רפי לאופרט  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
תכשיטים לקחת לחופשה בחו״ל בחג הפסח
כתיבת המומחים
כל מה שצריך לדעת על הפסקת הריון
ינון ואדלשטיין. מי פה המחוקק [צילום: פלאש 90] נתניהו. חסינות? [צילום: אביר סולטן]

מבחנו הגדול של אדלשטיין

האיום הנשקף לדמוקרטיה המתנוונת לאוטוקרטיה שיפוטית או אחרת הוא אובדן האמון בה ופרישת הציבור ממסגרת שאין הוא יכול לעצבה לטעמו. מבחנו הגדול של היו"ר אדלשטיין, המכהן כיום, הוא ביכולתו להפעיל את הכנסת כרשות שלטונית מובהקת, בעלת יחוד וסמכות העומדים במבחן הדמוקרטי הבסיסי של ייצוג הריבון
10/01/2020  |   רפי לאופרט   |   יומני בלוגרים   |   כנסת 22   |   תגובות

מי שעוקב אחר המאבק הקונסטיטוציוני המתפתח בישראל בין הכנסת והרשות המבצעת לבין שתלטנות המערכת המשפטית, בוודאי אינו מופתע מהמקום אליו הגיע בימים אלה ומן הכיוון המסתמן לגבי ההמשך. המאבק הוא על עליונות פוליטית בדמוקרטיה הישראלית, אולם בפועל הוא מתנהל כביכול על "שאלות מוסריות" כגון: האם זכות החפות היא מוחלטת (מוגדרת כפשוטה בחוק) או שהיא זכות "בערבון מוגבל" - מותנית בפרשנות יעודית המתאימה לתפישת בג"ץ ברגע קבלת ההחלטה. האם זכות החפות שמורה לכל באותה מידה, או שהיא מותנית בשאלה מהו תפקידו של הטוען לזכות? אם הוא יריב פוליטי, זכות החפות שלו היא על תנאי, או "בתנאי ש..." אבל אם הוא איש המחנה הנכון או ההשקפה הנכונה, היא מוחלטת ובלתי-מותנית בדבר.

בסופו של יום, מתכנסת השאלה לערוץ העקרוני הבסיסי, שחייב לספק מענה נחרץ לשאלות החוקתיות היסודיות: א. מיהו המחוקק במשטר דמוקרטי? ב. האם חוק הוא מוחלט עד אשר ישונה ע"י המחוקק, או שניתן למסמסו או להשתמש בו שימוש מניפולטיבי באמצעות פרשנות מתחכמת? ג. האם יש לבית המשפט סמכות לקבל החלטות מחוץ למסגרת חוקי המדינה, לפי שיקול דעת בלעדי שלו, או שגם הוא כפוף לחוק ולביקורת ממלכתית חיצונית למסגרת הארגונית הספציפית שלו? (למשל: ביקורת הכנסת); ד. מה הקשר בין פרשנות משפטית של בית המשפט לבין כוונת המחוקק בניסוח חקיקתי ספציפי?

שאלת חסינותו של נתניהו, בנסיבות שנוצרו בעקבות שני סבבי הבחירות שלא הביאו הכרעה פוליטית חד-משמעית, נושקת גם היא לשאלות הנ"ל? – לדעתי בהחלט כן.

שאלת החפות היא השאלה הראשונה והמרכזית ביותר. האם חפות היא מוגבלת או על תנאי, האם היא אישית או עיתית והאם היא תלויית נסיבות או אבסולוטית. ברור שזכות זו גזורה מתפישה עקרונית שיש לאפשר לנבחר ציבור לתפקד על-פי שיקול דעתו במסגרת הסמכויות שקצב לו החוק. משפעל כך, יש להגן עליו תוך כדי מעשה ולאחר מעשה מפני סחטנות, לחצים ואיומי תביעות משפטיות, שעשויים למנוע ממנו למצות את יכולותיו כנבחר ציבור; זו גם רוח החוק. זכות החפות היא אפוא זכות מלאה של חף מפשע, שאם לא כן, אין היא זכות לחפות.

האם יש מישהו במערכת השלטונית שרשאי לשנות את החוק או את פרשנותו ברוח המחוקק, במטרה להתאימו לדעת הפרשן או צרכיו? לדעתי, בשום אופן לא. כלומר, שאלת החפות חוזרת בהפעלת העיקרון הלכה למעשה, לשאלת גבולות הסמכות של גורם שאיננו המחוקק.

זכות החפות אינה זקוקה לתימוכין של זכויות אחרות, היא עומדת לעצמה ומתקיימת על-פי חוק כל עוד אין פסק דין חלוט של בית משפט; אין בשאלת הזכות עניין הדורש הכרעה משפטית. בעתיד יוכל המחוקק לקבוע בחוק מתוקן נורמות התנהלות חדשות, ואלה תחלפנה את הקיימות למקרים עתידיים. חסינות היא מנגנון הגנה המכוון לשימור בפועל של זכות החפות לבעל תפקיד ציבורי נבחר, כל עוד מכהן הוא בתפקיד שהחוק מקצה לו זכות זו. לא ניתן לשלול מחף מפשע חסינות מוקנית כחוק, מבלי לפגוע בזכות החפות או להפלותו כלפי אחרים. אם יבקש, אין אפוא למנוע ממנו חסינות אם אין לכך קביעה מפורשת בחוק כל עוד מדובר בפעילות שהיא במוצהר חלק מתפקידו כנבחר ציבור, ואין צורך בפסיקה מיוחדת לשם כך. למניעת החסינות יש צורך לכלול בפסיקה החלטה מיוחדת ומנומקת, שתתרץ את הסיבות לשונות מהנוסח המפורש.

זימון ועדת הכנסת לדיון באי-מתן חסינות נדרש רק אם יש לפניה הנמקה למניעת מתן החסינות המבוקשת, שבה על ועדת הכנסת להכריע. עצם קבלת החסינות היא טכנית ופורמלית ולא מהותית.

על יו"ר הכנסת כנציג בית המחוקקים, לעמוד על עקרונות אלה כחלק מניהול פעילות בית המחוקקים וסדרי העבודה בו. שיקול דעתו במגבלות הנ"ל, דינו כדין יתר פעולותיו בעיצוב והפעלת סדרי העבודה במשכן.

במקרה נתניהו, כתבי האישום העיקריים (פרשיות 2000 ו-4000) מושתתים על תקדים משפטי, שאינו מעוגן בחוק מפורש אלא בפרשנות של התביעה הכללית, שטרם עמדה בישראל למבחן בפני בתי-המשפט. במצב זה חובה לנהוג בזכות החפות במשנה-זהירות ואחריות, על-פי החוק ורוחו.

השאלה היסודית חוזרת, אפוא, להגדרה הבסיסית של מושג הדמוקרטיה: מיהו הריבון, האם יש גבולות לסמכויותיו, מי קובע זאת ומי אוכף זאת? זהו עיקר המחלוקת בין הכנסת כבית המחוקקים לבין הרשות השופטת, כרשות העושה שימוש בחוק לצרכי השעה ונסיבותיה המיוחדות ופועלת לאכיפתו בשילוב עם המשטרה ושירות בתי הסוהר. קביעת הנורמה היא בידי המחוקק, הפעלת צווּיי החוק בידי גורמי היישום והביצוע.

הגישה המקובלת עלי היא שבשום מקרה לא ייתכן מצב שדמוקרטיה מונהגת על-ידי שתי רשויות לעומתיות. כדי שדמוקרטיה תוכל לפעול ביעילות ולקבל החלטות, נדרשת קביעה חד-משמעית של מקור הסמכות ושל עליונותו על כל גורם אחר. מקור זה הוא הנותן לגיטימציה להחלטות מוסדות השלטון ומייצג בכך את רצון העם או ציבור האזרחים. על-פי תפישה זו, סמכות החקיקה (לרבות שינוי חוקים) שמורה אך ורק לכנסת.

בית המשפט מפרש חקיקה בגבולות שמתירים לו חוקי הכנסת. חוקי יסוד דינם כדין חוקה והם מחוץ לתחומי סמכות הפרשנות של בית המשפט [אינני רואה מניעה שבית המשפט יעיר הערות מחכימות לגבי חקיקת-יסוד או חקיקה רגילה, אם מצא בהן סתירות פנימיות או לוגיות או מכשלות אחרות, אך אין הוא רשאי לשנותן או לבטלן. במקרים פרטיים שבהם נדרשת בחינה של חוק רגיל מול קביעה של חוק יסוד, יתן בית המשפט פרשנות אד-הוק למקרה פרטני. פרשנות זו של בית המשפט העליון, תהיה תקפה עד לשינוי החוק ע"י המחוקק]. באין פתרון בחוקים קיימים, יופעל הליך זמני מיוחד בהתייעצות עם הכנסת (ועדת החוקה חוק ומשפט), שיספק פתרון כזה (אינני דן בפרטי העניין במאמר זה, מסיבות מובנות) .

יו"ר הכנסת הוא האדם העומד בראש הרשות המחוקקת ומתווה את דרכי וסדרי פעולתה. היו"ר מופקד בלעדית על טיפוח ושימור מעמדה ודימוייה הציבוריים, לצד כושרה למלא את תפקידה כרשות המחוקקת. מתוקף עקרון הפרדת הרשויות במשטר הדמוקרטי, תפקידו להבטיח שהכנסת כרשות מחוקקת היא אוטונומית, ומפקחת על פעולותיהן של רשויות הממשל האחרות – המבצעת והשופטת. מתוקף אותו עיקרון בסיסי כל הרשויות כפופות לחוקי הכנסת, ולכל אחת מסגרת אוטונומית משלה, המוגדרת בחוק. כמחוקקת, הכנסת היא הרשות היחידה שכפועל יוצא מהנ"ל קובעת לעצמה את תחומי האוטונומיה לפעולותיה. מאידך-גיסא, היא אינה בוחרת את חבריה (אלה נבחרים ע"י הציבור).

חובת יו"ר הכנסת היא, בין היתר, להבטיח קיומם של עיקרים אלה. ללא קביעה חד-ערכית וחד-משמעית שלהם ושמירה קפדנית על יישומם, לא תוכל הכנסת לתפקד ותחול הדרדרות מסוכנת במעמדה וכתוצאה מכך גם במהות ואיכות הדמוקרטיה. מאחר שהדמוקרטיה אמורה לאפשר שלטון של העם ע"י העם למען העם, מרכזיותה של הכנסת המאגדת את נבחרי הציבור, מעמדה הקונסטיטוציוני ואיכות פעילותה כמחוקקת ומפקחת [הפיקוח נעשה בדרכים שונות, חלקן ישירות באמצעות ועדות הכנסת והמליאה ואחרות באמצעות מבקר המדינה הכפוף לכנסת] על הרשויות האחרות, הם תנאי הכרחי לדמוקרטיה איכותית.

להערכתי, האיום האמיתי הנשקף לדמוקרטיה המתנוונת לאוטוקרטיה שיפוטית או אחרת, הוא פרישת הציבור מדמוקרטיה, שאינה לרוחו ולרצונו ושאין הוא יכול לעצבה ככזו. שום בית משפט לא יוכל לאכוף את רצונו על הציבור ללא הלגיטימציה המוענקת להחלטותיו מתוקף התמיכה הציבורית שמקורה ביכולתו של הציבור להשפיע – ישירות או בעקיפין – על תפקודו באמצעות החוק והכלים הדמוקרטיים. ככל שעניין זה עשוי להיות מורכב ומפותל אך בכל זאת נשלט ע"י הציבור, הוא בר שיפור ואיננו נתון לשרירות לב של קבוצות מיעוט אליטיסטיות.

מבחנו של היו"ר אדלשטיין, הוא ביכולתו להפעיל את הכנסת כרשות שלטונית מובהקת בעלת אוטונומיה, ייחוד וסמכות העומדים במבחנים הנ"ל.

תאריך:  10/01/2020   |   עודכן:  11/01/2020
רפי לאופרט
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות  / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
 אבי דיכטר / Avi Dicter   אבי ניסנקורן / Avi Nisankorn   אוסאמה סעדי / Osama Saadi   אוסאמה סעדי / osama  saadi   אופיר אקוניס / Ofir Akunis   אופיר כץ / Ofir  Katz   אופיר סופר / Ofir  Sofer   אורי מקלב / Uri Maklev   אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen   אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis   אורלי פרומן / orly  fruman   אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai   אחמד טיבי / Ahmad  Tibi   איילת שקד / Ayelet Shaked   אילן גילאון / Ilan Gilon   איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg   אלון שוסטר / Schuster Alon   אלי אבידר / Eli Avidar   אלי כהן / Eli Cohen   אלכס קושניר / Alex Kushnir   אלעזר שטרן / Elazar Shtern   אמיר אוחנה / Amir Ohana   אנטאנס שחאדה / Mtanes  Shihadeh   אסף זמיר / Asaf Zamir   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky   בני גנץ / Benny  Gantz   בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu   בצלאל סמוטריץ' / Bezalel  Smotrich   ג'אבר  עסאקלה   גבי אשכנזי / Gavriel  Ashkenazi   גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken   גדעון משה סער / Gideon  Sa'ar   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan   דוד אמסלם / David Amsalem   דוד  ביטן / David Bitan   היבה יזבק / Heba  Yazbak   ווליד טאהא / Waleed Taha   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   חוה (אתי) עטייה / Hava-Etty  Atia   חיים כץ / Haim Katz   חמד עמאר / Hamad Amar   יאיר גולן / Yair Golan   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יאיר נתניהו / Yair Netanyahu   יבגני סובה / Yavgeni Sova   יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur   יואב גלנט / Yoav Galant   יואב יצחק / Yoav Yitzhak   יואב סגלוביץ' / yoav  segalovich   יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich   יואב קיש / Yoav Kish   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov   יובל שטייניץ / Yuval  Steinitz   יוגב מרדכי   יוליה  מלינובסקי / Yuliya Melinovsky   יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen    יועז הנדל / Yoaz  Hendel   יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano   יזהר שי / izhar  shay   יחיאל משה טרופר / Yehiel  Tropper   ינון אזולאי / Yinon  Azoulay   יעל גרמן / Yael  German   יעקב אשר / Yakov  Asher   יעקב טסלר / Ya'akov  Tessler   יעקב ליצמן / Yaakov Litzman   יעקב מרגי / yaakov Margi   יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton   יצחק כהן / Yitzhak  Cohen   יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli   יריב לוין / Yariv Levin   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל כץ / Israel  Katz   מאי גולן / May  Golan   מאיר כהן / Meir  Cohen   מאיר פרוש / Meir Porush   מבקר המדינה / The State Comptrollr   מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli   מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton   מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton   מיכל שיר סגמן / Michal=Shir Segman   מיקי חיימוביץ' / Miki  Haimovich   מיקי לוי / Mickey  Levy   מירב כהן / Meirav  Cohen   מירי  רגב / Miri Regev   מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar   מנסור עבאס / Mansour Abbas   מרב מיכאלי / Merav  Michaeli   מרק איפראימוב / Mark   Ifraimov   משה אבוטבול / Moshe Abutbul   משה ארבל / Moshe Arbel   משה גפני / Moshe Gafni   משה כחלון / Moshe Kahlon   משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon    משה (מוסי) רז / Mossi Raz   משולם נהרי / Meshulam Nahari   מתן כהנא / Matan  Kahana   ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz   ניר ברקת / Nir  Barkat   נפתלי בנט / Naftali  Bennett   סעיד  אלחרומי / Said Elharumi   סתיו שפיר / Stav Shafir   עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman   עודד פורר / Oded Forer   עודה איימן / Ayman  Odeh   עומר ינקלביץ'   עופר כסיף / Ofer  Cassif   עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz   עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev   עפר שלח / Ofer  Shelah   פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete   צביקה (צבי) האוזר / Zvika Hauser   צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi   ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely   קארין אלהרר / Karin  Elharar   קטרין שטרית / Kathrin  Shitrit   קרן ברק / Keren  Barak   רדיר כאמל / Radir Kamal   רויטל סויד / Revital Swid   רם בן ברק / Ram  Ben Barak   רם שפע / Ram Shefa   רפי פרץ / Rafi  Peretz   שלמה קרעי / Shlomo  Karhi   שרן השכל / Sharren Haskel   תמר זנדברג / Tamar Zandberg 
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
מבחנו הגדול של אדלשטיין
תגובות  [ 35 ] מוצגות   [ 35 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
מנחם הלוי
11/01/20 08:00
2
שלמה המגיב
11/01/20 08:18
 
עובד 1
11/01/20 11:14
 
שלמה המגיב
11/01/20 13:20
 
עובד 1
11/01/20 20:57
3
קורןנאוה טבריה
11/01/20 08:20
 
שמחה חן
11/01/20 09:38
 
יוסי מ.
11/01/20 10:14
4
שלמה המגיב
11/01/20 08:35
 
עובד 1
11/01/20 16:17
 
הירונימוס
11/01/20 19:22
 
שלמה המגיב
11/01/20 19:53
 
עובד 1
11/01/20 21:12
 
שלמה המגיב
11/01/20 22:58
 
עובד 1
12/01/20 10:11
5
יוסי מ.
11/01/20 10:42
6
א.ל. רמת-גן
11/01/20 11:32
 
יוסי מ.
11/01/20 14:31
7
שמ
11/01/20 11:59
 
שלמה המגיב
11/01/20 13:44
 
שלמה המגיב
11/01/20 16:00
8
באום
11/01/20 14:06
 
מואב
18/01/20 06:38
 
רפי לאופרט
18/01/20 09:56
9
הירונימוס
11/01/20 18:23
10
מוטי1
11/01/20 19:03
11
עמרסקי
11/01/20 19:50
12
עמרסקי
11/01/20 19:50
13
עמרסקי
11/01/20 19:50
14
אקטואלי
11/01/20 21:19
15
הירונימוס
11/01/20 21:39
16
שמ
11/01/20 23:42
 
שמ
12/01/20 07:20
17
קורא
13/01/20 23:47
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  כנסת 22
שר המשפטים אמיר אוחנה שלח (יום ג', 7.1.20) מכתב ליועץ המשפטי לכנסת, עוה"ד איל ינון, בו הוא דורש ממנו להפסיק ולעסוק בענייניו של ראש הממשלה בשל ניגוד העניינים בו הוא נמצא עם בת זוגו, עוה"ד עמית מררי המשמשת כמשנה ליועץ המשפטי לממשלה.
07/01/2020  |  עידן יוסף  |   חדשות
ועדת הכספים אישרה (יום ב', 6.1.20) תיקון להצעת חוק לתיקון פקודת התעבורה, המבקשת לתקן את פקודת התעבורה בעניין הארגון-מחדש במוניות השירות, שאושר ב-2018, ובכך לאפשר למפעילים הקיימים להמשיך לתת שירות עד ה-31 בדצמבר 2020, באשכולות בהם עדיין לא הושלמו הליכי המכרז ועד אשר יסתיימו אותם הליכים שמנהל משרד התחבורה.
06/01/2020  |  עידן יוסף  |   חדשות
ראש הממשלה בנימין נתניהו פנה (יום ב', 30.12.19) במכתב ליו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין, והודיע על כוונתו לבקש מהכנסת חסינות בשלושת התיקים שבהם הוא מואשם בשוחד, מרמה והפרת אמונים. המכתב נשלח שלושה ימים לפני המועד האחרון של רה"מ להגיש לכנסת את בקשת החסינות.
30/12/2019  |  עידן יוסף  |   חדשות
שר המשפטים אמיר אוחנה אמר בדיון בוועדה הכספים (יום ב', 30.12.19) על הקפאת תיקון חוק התכנון והבניה כי "החוק עובד, אין מקום לתקן אותו או לבטל אותו, אך יש כ"כ הרבה עבירות בנייה, שיש לעשות תעדוף. לכן ביקשתי מקמיניץ, שהיות שאי-אפשר לאכוף את כל העבירות, שעבירות מובהקות יהיו בעדיפות ראשונה. תגובש מדיניות אכיפה בתוך חודש ימים".
30/12/2019  |  מירב ארד  |   חדשות
ח"כ שלמה קרעי (הליכוד) ביקש מיו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני (יהדות התורה) לקיים דיון דחוף בעניין תוספת מאות אלפי השקלים לפנסיה התקציבית של פרקליט המדינה לשעבר, שי ניצן.
29/12/2019  |  איציק וולף  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
בעז שפירא
בעז שפירא
איזה מוח חולני יכול להעלות בדעתו לדאוג לתנאי הכליאה של המפלצות? איזה לב אטום ו/או ערל יכול להתעניין בגורלם של הראויים למות בייסורים כעונש על מעשיהם?
עדנה ויג
עדנה ויג
משוררים רואים בשירה דרך לבטא את הדיוקן העצמי שלהם ואת חלומם    כאן המשורר מבטא זאת כבר מראשיתו כעוּבּר, שגדל להיות משורר
הרצל חקק
הרצל חקק
נאבק למען ספרות שביסודה ערכים אנושיים    זכה בפרסים רבים על הישגיו הספרותיים: פרס ראש הממשלה, פרס ברנר, עיטור ההתאחדות הבינלאומית לספרות נוער בברלין, פרס רוטרי ועוד
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il