|   15:07:40
דלג
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
תמר פטרוליום: חברה עסקית או בית חרושת לג׳ובים?
כתיבת המומחים
מה צריך לדעת כשמתכננים חופשה באילת?

בתי חולים בחירום

אני יודע בוודאות שעדיף להמנע מבתי חולים, בארץ או כאן גם ברור ללא צל של ספק שאם חס וחלילה להיות מאושפז, אסור להיות לבד אז מה עושים כשהמצב קשה או קריטי, או כשאי-אפשר לראות מרחוק ולהשגיח על מה שקורה?
14/04/2020  |   ארי בוסל   |   יומני בלוגרים   |   מגיפת הקורונה   |   תגובות
לא להגיע [צילום: יוסי זמיר/פלאש 90]

כמנהגי ברדיו, ברצוני לספר על נסיון אחד בשני מקומות - בארץ ובארה"ב. אפתח בהתמודדות במגיפה ואסיים במקרה ספציפי בבתי חולים בשתי המדינות.

בשבועות האחרונים נוכחנו לדעת שבארץ מתקדמים בכמה שבועות מארה"ב. כל הצעדים שננקטו ארץ מגיעים באחור של כשבועיים עד שלושה לארה"ב. במבחן המעשה והתוצאה, ישראל תחת הנהגתו של בנימין נתניהו ושר הבריאות החרדי יעקב ליצמן, התנהלה בדיוק בצורה הנכונה. כל הביקורת שהוטחה בשניים, ההתנגדות לכל צעד וצעד בו נקטו, הן מבית (לדוגמה ממשרד החוץ) והן מהאופוזיציה (אהוד ברק ואחרים), התבררה כשגויה בעליל ונטולת כל בסיס, ועלינו להיות אסירי תודה שהם פעלו כפי שפעלו בפני בלתי נודע מוחלט. מי שאינו משוכנע בכך, בשל סינוור חושים משנאת נתניהו או החרדים, אל דאגה. המשיכו בשלכם, הימים והשבועות הקרובים יוכיחו לכם פעם אחר פעם עד כמה הם צדקו.

בדומה מאד, גם בארה"ב הייתה התנגדות עיקשת ועזה, הן מבית והן מחוץ. מחוץ בגלל שנאת הנשיא טראמפ. לא משנה מה הוא עושה, הוא אשם. במה? במשהו. בהיותו טראמפ. ומבית, שכן אפילו הנשיא זלזל בכוחו של הנגיף ופטר אותו שהמון מתים מדי שנה מהשפעת העונתית, כך שלא צריך להתרגש - כמה חמור יכול להיות הנזק שהנגיף הדומה לשפעת כבר יכול לגרום? כמה טוב שהנשיא טראמפ הוא המבוגר האחראי, שכן ברגע שהבין שהנחת העבודה הראשונית שלו הייתה שגויה, הוא יצא לפעולה בנמרצות אופינית, ומאז, כמו קברניט ספינה בים סוער, הוא מכוונה בכדי להמנע מגלים המאיימים להטביעה.

בארה"ב יש בסיס דתי נרחב מאוד המתפלל לשלומו של הנשיא, סגן הנשיא וכל הצוות העוסק במלחמה בקו-ויד-19, כמו גם להחלמת החולים, לניחום האבלים ולשמירה על כל העוסקים במלאכה - רופאים ואחיות, עובדי צוות ועובדי ניקיון בבתי החולים, במעבדות ובמרפאות, וכל העובדים החיוניים באשר הם, המאפשרים לנו להיות בבית, שרועים מול הטלוויזיה, אוכלים ללא סוף ולא כל כך מודאגים (הממשלה משלמת כאן לכולם - דמי אבטלה למחוסרי העבודה בסך 4,200 דולר לחודש למשך ארבעה חודשים; לכלל העסקים הקטנים את סך כל המשכורות בחודשים וחצי הקרובים, לפי הממוצע החודשי בשנה החולפת, בתנאי שהם ימשיכו להעסיק את עובדיהם, גם אם העובדים לא ממש עובדים; והחברות הגדולות מנצלות את המצב להרוויח ובגדול ולחלוב את משלם המיסים ככל הניתן).

אותו בסיס דתי מוזמן מדי שבוע בשבוע לשיחת ועידה עם הבית הלבן. בכל שיחה מעדכנים את המשתתפים ראשי הלוחמה בנגיף, אותם אנשים שאנחנו רואים בטלוויזיה לצד הנשיא. בערב פסח הנשיא וסגן הנשיא דיברו עם ראשי הדת בשיחה זו. בפעם הראשונה מזה למעלה מעשור, מורגש הכח של הדת, כוחה של תפילה ואחדות אמונה. גם בארץ נוכחנו בכך - ברכת הכהנים בכותל, עם עשרה כהנים ובהם שגריר ארה"ב בישראל, דיויד פרידמן, וכל הציפורים שעפו להן במגרש המשחקים החדש, הריק מאדם, שהזכיר את "מקהלה עליזה":

על ראש הברוש שבחצר
שמחה והמולה,
שם כל הציפורים בעיר
הקימו מקהלה.

אותה המקהלה גירתה לאין קץ חתול שהסתובב לו בין עשרת הכהנים ברחבת הכותל שלו. אלו מתפללים, וזה מקפץ, מנסה (לשווא) לתפוס לו ציפור אחת. אל דאגה, היום הן על ראש הברוש שברחבה, ומחר על עץ הצפצפה, אנחנו מסוגרים בבתים, ועוד נכונו לנו ימים קשים.

חסרות דאגה הן הציפורים, והטבע דורש מחדש את שלו. כשאין אנשים, מגיעות החיות למיניהן למקומות שבעבר היו שטחי המחיה שלהן ונגזלו על-ידי בני האדם. בו בזמן, אנחנו מסוגרים, כמעט אין יוצא ואין בא. בארץ המדפים מלאים, ורק כאן בארה"ב, ארץ האפשרויות האינסופיות יש מחסור בכל. המדפים ריקים. הזמנות הביתה מגיעות עם למעלה ממחצית הדברים "לא במלאי". כמה זמן יכול לקחת למלא את המדפים? הייצור מקומי (לפחות של ניר טואלט, קמח ושמרים, כמו גם גידולים מקומיים של פרות וירקות), המשאיות נוסעות מחוף לחוף, והמועסקים בחקלאות ובייצור ואריזה ממשיכים לעבוד. איך הגענו למצב של מחסור מוחלט (תירס בקופסאות, טונה, ..., מזל שביצים יש בשפע - התרנגולות לא הפסיקו להטיל עדיין) ואי יכולת למלא את המצבורים תוך שבוע, שבועיים, שלושה? היכן אנחנו חיים? ממש מדינת עולם שלישי (וזו מחמאה).

המנעו מבתי חולים

אסור, פשוט אסור בתכלית האיסור, להגיע לבית חולים, בארץ או כאן. עדיף להמנע ככל האפשר מבתי חולים. הדבר נכון בשגרה, הן למבקרים והן לחולים, וככל שהשהות בבית חולים קצרה יותר, כך ייטב. הדבר נכון על אחת כמה וכמה עכשיו, בתקופת המגיפה. הרשו לי לתאר לכם כמה ביקורים כאלו בימים האחרונים, בארץ וכאן. המסקנה אחת היא - התרחקו והמנעו ככל האפשר. אך כשאין ברירה?

בארה"ב מחייגים 9-1-1 לכל מקרה חרום, והמוקדנים מקפיצים את הכוחות הנדרשים. אמבולנס כאן לא מגיע בנפרד כמו בארץ, כי אם כחלק מצוות הכולל כבאית. מגיעים שבעה בחורים חסונים (לעיתים נדירות בחורה ביניהם), ויש המתלהבים כל כך שנאמר שכדאי לקרוא לאמבולנס רק לשם כך (זיכרו, עלות הזנקה כזאת היא בערך 1,500 דולר, בין אם לוקחים אתכם ובין אם לאו, בין אם מאשפזים אתכם ובין אם מחליטים שאין צורך).

חבר טוב של המשפחה, אלמן ערירי בן 85, נלקח לבית החולים. אסור לאיש להגיע אתו לבית החולים. במחלקת המיון הוא נבדק מיד לקו-ויד-19, למרות שלא היו לו סימפטומים כלשהם. התוצאה תגיע בערך 12 שעות אחר מכן. בנוסף עשו לו מיד בדיקות נוספת (דוגמאת סי.טי) בכדי לאבחן את הבעיה בשלה הגיע. בשעה אחת לפנות בוקר הגיע אמבולנס נוסף להעביר אותו לבית חולים רונלד רייגן ב-UCLA. שם הוא אמור לעבור ניתוח למחרת היום. אם הניתוח יצליח כמשוער, ללא סיבוכים, הוא יועבר למחלקת טיפול נמרץ ליומיים או יותר, ממנה למחלקה רגילה, ומשם הביתה או למכון שיקום.

עד מכון השיקום, הכל טוב, בעיקר בגלל שבבתי חולים בארה"ב, וודאי בגדולים שבהם, כל חולה נמצא בחדר פרטי. אין זה אומר שהצוות מקדיש יותר תשומת לב לחולים, רק שאין צורך לחלוק את אותו חדר עם אחרים. במכוני השיקום הסיפור הוא כבר אחר, ובד"כ נמצאים שלושה, ארבעה או יותר בחדר, וזה מאוד לא נעים.

מה שנורא הוא שהחולה, שמצבו מצריך אשפוז, נמצא לבדו. איש אינו אתו. אין תשומת לב אישית. אין יד מנחמת, לוחצת, מהדקת, מעודדת. אין מי שיקרא לאחיות (המתעלמות באופן קבוע מהפעמונים או זעקות-תחינות למים או לעזרה). אין מי שיפעיל לחץ על האחיות, שתדענה שמישהו עוקב ומסתכל ומשגיח. הגרוע מכל הוא שאדם שנמצא במצב סופני לא זוכה למילה טובה, לחום אנושי, לדאגה כנה.

כמובן שיש יוצאי דופן, ועל שנים מהם אני חייב לספר: הרב האחראי בבית החולים סידר-סיני (מלשון ארזי הלבנון שנפגשו עם הר סיני, בית חולים יהודי הפועל מזה כמאה ועשרים שנה) מביא מדי יום שישי חבילות לשבת - בהן חלה קטנה, בקבוקון מיץ ענבים, נרות והחשוב ביותר - הקופסה מאוירת על-ידי ילדיו. מנהג של שנים, השגחה אלוקית באופן אישי. איני יודע מה קורה עכשיו, אך מהכרות עם אותם רבנים, לרוב גם שליחי חב"ד, ברור לי שהם פועלים תחת הנחת היסוד ש"שליחי מצווה אינם נזוקים" וממשיכים במלאכת הקודש שלהם. וישנו רופא-מנתח המטפל בחולי סרטן. הרופא הוא דתי, ובכל זאת, אפילו בערב שבת ובשבת, הוא הולך ברגל לבית החולים לבקר את מטופליו. כאמור, ישנם אורות בודדים באפילה, אך כדאי תמיד להמנע ולהתרחק ככל האפשר מבתי חולים.

מה השתנה הלילה הזה מכל הלילות?

בארץ, באחד מבתי החולים הגדולים, הגיעה אישה מבוגרת ללא כל סימנים או חשד שהיא נדבקה בנגיף. מצבה לא היה קל, והיא, שאינה מתלוננת או מבקשת תשומת לב אף פעם (זה דור אחר, דברים שבעינינו נראים מוזרים), נאלצה להסכים שיקחו אותה למיון. בחדר המיון של אותו בית חולים גדול (חדר מיון שאני זוכר מלפני כמה עשורים, עת הרופא הרוסי הודיע לי שאני משוחרר, אך לא הייתי מסוגל אפילו לזוז ולו מילימטר על המיטה עליה שכבתי) עמדו כ-12 אחים ואחיות והיו עסוקים ב...כלום! יותר פשוט להכריז שהחולה שהאמבולנס הביא חשודה בנגיף ולשלוח אותה למחלקת החשודים.

בכניסה למחלקה (או ליתר דיוק במעלית) ניצב מאבטח חמוש, ואין לעבור אותו, יהיה מה שיהיה. החולה, אישה שהגיעה לגבורות מזמן, הייתה צמאה - גרונה ניחר, היה לה קר - שמיכה לא הייתה לכסות את רגליה החשופות, לא היה אתה טלפון וגם לא הבן או הבת, ולאיש לא אכפת. למחלקת בידוד אסור להגיע! יזרק החשוד, ואתו יעלמו המפתחות לתא, ממש כמו בבית סוהר.

מחכים לבדיקה, כמו בארה"ב. בדיקה שהטכנולוגיה עתה מאפשרת לקבל תוצאה מהימנה תוך דקות או לכל היותר כמה שעות, מתמשכת ומתמשכת, ויום אחד הופך למחרת. המעבדה עסוקה, אך האם לבית החולים אין עדיפות ראשונה? בכלל, אין מעבדות בתוך בית החולים המתופעלות על ידו?

מסכת היסורים נמשכה ובית החולים סרב לנסות לאבחן ולטפל בבעיה לשמה הביא האמבולנס את האישה. יותר קל לזרוק את החולה למחלקה סגורה (שם ודאי לא יגיע אליה איש, שש שעות היא זעקה לעזרה, ואין מענה אדם), וודאי כשמדובר בזקנה! היתכן? מסתבר שאכן בדיוק כך.

עשתה המשפחה מעשה והוציאה את הסבתא על אחריות המשפחה. ממילא לא מטפלים בה, ואם היא נדבקה בנגיף (הבדיקה הראשונה הייתה שלילית, אז החליטו החכמים באותה מחלקה באותו בית חולים לעשות בדיקה נוספת, העיקר להמנע מלעשות את הנדרש והמצופה מהם), הרי שזה מהשהות באותה מחלקה! ישאירו אותה מספיק זמן, ודאי תדבק, ואז אין סיכוי שיעבירו אותה לטיפול.

הקורא ודאי יגיד שהזוי הדבר, אך כבר שמענו לא רק על זקנים - גם על אנשים עם מוגבלויות ואחרים, ועל ה"טיפול" בו הם זוכים. יעז מישהו להגיד משהו, נשמע את בכי העובדים המסורים: "זה הנגיף". "אין לנו מספיק כוח אדם", "חסרים לנו אמצעים", וֹעוד תרוצים והתבכינויות שפשוט נורא לשמוע, ממש כמו פקידונים בעירייה או במשרד ממשלתי.

כיוון שהמצב לא השתפר בבית, קראו פעם נוספת לרופא ואמבולנס, והפעם העבירו אותה לבית חולים אחר - רק לא לראשון! הרופא שם לב שהיא כבר אושפזה, אך המשיך באבחון, דאג לבדיקות והחליט להעבירה לבית חולים לגילאים מתקדמים. אספר שהרופא ערבי. מילה טובה. גם על הרופא הרוסי שהגיע הביתה.

כאן אסור לאיש מבחוץ להגיע, אך בבית החולים הגריאטרי מותר אך ורק למטפל/ת, וגם זה לשמונה שעות בלבד. מדוע אסור לבן, לבת, לבעל או לאשה או למישהו שכוחו במותניו להיות עם החולה, לא לעזוב אותו? הלא המטרה היא להקל על עבודת האחים והאחיות ("תעשה המטפלת את העבודה השחורה"), אז מה ההבדל? אולי מנסיון הוחלט, כי בני משפחה יודעים לדרוש מהאחים והאחיות שיעשו את תפקידם, וכשהם לא בנמצא אין עין משגיחה? דומה הדבר בדיוק לקורה בכל מחלקה כאן בארה"ב, בבתי החולים הידועים ביותר, המפורסמים ביותר, הטובים ביותר: ללא השגחה ניתן להתפגר, ואיש לא יבוא לעזרה.

בכל הזדמנות אנו אומרים תפילה לשלום כל הרופאים והאחיות, צוותי העזר וצוותי הנקיון בבתי החולים. נמשיך לעשות זאת, גם אם חלקם מזניח את החולים, גם אם הגישה הרווחת היא שזקנים יכולים למות, שהם לא בעדיפות לקבלת חמצן, מכונת הנשמה ושאר עזרים או תרופות יקרי המציאות. מסתבר שיש החושבים שחבל להתאמץ, שילכו הזקנים לעולמם. גם הנגיף (או מי שהינדס אותו) חושב כך. נמשיך אנו לקוות שלא כך הוא ולהתפלל לבורא עולם שיפרוס על כל החולים את כנפי חסדו וישגיח עליהם. בדד הם נמצאים, ורק הוא יכול לנחמם, לעודדם, להבריאם.

אחזור לנסיון בארה"ב. הן בבית החולים הראשון והן בבית החולים השני מתקשרים עם המשפחה. איך הם עושים זאת? בבית החולים הראשון במחלקת מיון (רפואת חרום), אחות בשם אשלי התקשרה והייתה על הקו, במשך זמן לא מבוטל, וכל זאת לא בגלל שהיא השתעממה. זהו הנוהל כרגע.

בבית החולים השני, ע"ש רונלד רייגן בווסטוד (בתוך קמפוס אוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג׳לס), הייתה אחות בשם ולרי, ולאחר החלפת משמרות אח בשם דיויד, וכל אחד מהם הקדיש את כל הזמן הנדרש לענות על שאלות, להסביר, לעזור. החולה לא היה לבד - על הקו היה הקרוב ביותר אליו. לחולה טלפון נייד (אך הבטריה תגמר במהרה לאחר ליל השימורים), קו נייח (לכל מיטה בבית החולים קו ישיר) והם אפילו הציעו להזמין את הצד השני להצטרף לשיחת זום על האייפאד של החולה (קרי האייפאד שמיועד לכל מיטה בבית החולים).

קדמה טכנולוגית? או אמצעים פשוטים בשרות האדם? האם זה כל כך קשה? בארץ הסטרט-אפים והטכנולוגיות המתקדמות ביותר? בארץ החידושים והפטנטים? האקסיט כאן פשוט: חיי סבך או סבתך, חיי קרוביך ואהוביך. אומנם לא בכסף נשקלת היציאה, אך בהרבה אהבה, וזו נראה שזנחה את העולם.

אני יודע בוודאות שעדיף להמנע מבתי חולים, בארץ או כאן. גם ברור ללא צל של ספק שאם חס וחלילה להיות מאושפז, אסור להיות לבד. אז מה עושים כשהמצב קשה או קריטי, או כשאי-אפשר לראות מרחוק ולהשגיח על מה שקורה? נותר רק להתפלל לאל עליון לעזרה, ולבקש שאלוהים גם יעזור לנו לא לכעוס על האחים והאחיות, הרופאים ושאר הצוות הרפואי, שכן גם הם בני אדם, גם אם נראה שלא אכפת להם בכלל.

תאריך:  14/04/2020   |   עודכן:  14/04/2020
ארי בוסל
+40% מהחולים בקורונה ששבו מחו"ל - הגיעו מארה"ב
00:09 15/04/20  |  יואב יצחק
נתונים שחושף משרד הבריאות מגלים כי חלק ניכר מהחולים בישראל שנדבקו בנגיף הקורונה הגיעו מארה"ב. הם נדבקו במקומות ציבוריים בארה"ב ועם שובם הדביקו אחרים. דוח אפידמיולוגי שפרסם משרד הבריאות קובע כי 40% מהחולים ששבו מחו"ל הגיעו מארה"ב. רבים אחרים הגיעו מאיטליה, לונדון וצרפת. נזכיר, כי בניגוד להנחיות, ישראלים ששבו מחו"ל דרך נמל התעופה בן-גוריון לא נשלחו לבידוד במלוניות.
+עליות חדות בבורסות בניו-יורק - מצפים ליציאה מהסגר
00:01 15/04/20  |  יואב יצחק
עליות חדות בבורסות בניו-יורק, בעקבות הציפיות ליציאה בקרוב מהסגר והנתונים המצביעים על ירידה במספר הנדבקים והמתים ממגיפת הקורונה. הנשיא דונלד טראמפ הכריז על ה-1 במאי כתאריך יעד להתחלה של יציאה. הדאו ג'ונס עלה ב-2.4%. נאסד"ק עלה ב-4%. הנפט, לעומת זאת, ירד בשיעור של 10%.


+דוח מוטה של וועדת הקורונה
23:24 14/04/20  |  אפרים הלפרין   |   לרשימה המלאה
ועדת הקורונה היא לא הוועדה לביקורת המדינה  ▪  אם חפצת חיים היא, עליה לשבח ולחזק את החוזקות, ולבקר את החלושות  ▪  כמה עצוב ומזיק שהוועדה הזו עוסקת בחולשות בלבד
(רק מחדלים [צילום: דוברות המשטרה])
+קריאה בפרשות "תזריע" ו"מצורע" בימי הקורונה
22:00 14/04/20  |  איתן קלינסקי   |   לרשימה המלאה
לשתי הפרשות, המחייבות אותנו לשמירה על בריאות הגוף, יש נוכחות חזקה בסדר היום של מחזור הקריאה בתורה, אבל הן נעדרו, למרבה הצער, מסדר היום של כל ממשלות ישראל, שלא נתנו דעתן להקציב את התקציב הדרוש למערכת הרפואה הציבורית
(מניעת מגיפות [צילום: עבד ראחים חטיב/פלאש 90])
+איך נרגיש אחרי המבול
21:28 14/04/20  |  עדי בליי   |   לרשימה המלאה
ההשלכות הפסיכולוגיות העתידיות של משבר הקורונה עדיין לא ידועות, אך בהתבסס על דיווחים של מומחי מגיפות, ניתן לחזות כי תהינה השפעות עמוקות על כולנו
(היום שאחרי [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90])
+הגבעטרון מאחלת חג שמח מהגלבוע
18:28 14/04/20  |  עידן יוסף
דבר לא יעצור אותם מלשמח. להקת הגבעטרון לא מפסיקה לרגש ושולחת ברכת "חג שמח" מהגלבוע.
[צילום: הגבעטרון, באדיבות מוא"ז הגלבוע]
+שני חולים נוספים מתו מקורונה
18:26 14/04/20  |  עידן יוסף
במחלקה המבודדת במרכז הרפואי שערי צדק מת מקורונה מטופל בן 90 עם מחלות רקע מורכבות. בשערי צדק מאושפזים 114 מטופלים, מתוכם 12 מונשמים. בהדסה עין כרם: מת חולה קורונה בן 78 שסבל ממחלות רקע רבות ומורכבות. צוות הדסה איפשר לבני המשפחה להגיע ליחידה על-מנת להיפרד ממנו ברגעים האחרונים.
+כך נראים כבישי ישראל עם כניסת ההסגר
18:20 14/04/20  |  עידן יוסף
[צילום: נתיבי ישראל]
מחלף הכפר הירוק, רמת השרון, כביש 5, היום בשעה 18:10 תועד כשהוא ריק עם כניסת ההסגר לתוקף. על-פי נתוני מרכז ניהול התנועה הלאומי של חברת נתיבי ישראל, החולש 8,500 ק"מ כביש, היקף התנועה בכבישים כעת הינו 1% מנפח התנועה של שעה זו בשגרה.
+נחנך בית החולים הטורקי בעזה
17:57 14/04/20  |  עידן יוסף
אחרי שנים שעמד מוכן וריק, נחנך רשמית בית חולים הטורקי בעזה. הוא משמש כעת כמתקן לבידוד עזתיים ששבו דרך מעבר רפיח וזקוקים להשגחה רפואית כגון מטופלים לאחר ניתוח שעברו במצרים.
[צילום: טלגרם]
[צילום: טלגרם]
+הקורונה היא תחנה, לא נקודת מפנה
17:51 14/04/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
נשיא המועצה האמריקנית ליחסי חוץ, ריצ'רד האס, טוען במאמר ב-Foreign Affairs ששקיעת המנהיגות האמריקנית, חולשת המוסדות הבינלאומיים והמאבקים בין המעצמות - כל אלה היו לפני הקורונה ויהיו אחריה  ▪  ההיקף הבינלאומי של המשבר והשלכותיו מחייבים ארגון מחדש של המערכת העולמית, אך זה לא יקרה - כי אין שום מדינה שתוביל את המהלך
וושינגטון לא רוצה [צילום: חוזה מגאנה, AP]
בייג'ינג לא מסוגלת [צילום: אנדי וונג, AP]
+בת 71 מתה מקורונה
17:39 14/04/20  |  עידן יוסף
מספר המתים מקורונה בישראל עלה ל-120: בת 71 שהגיעה מבית אבות בטבריה וסבלה ממחלות רקע מתה בבית החולים פוריה.
+מתחמי "היבדק וסע" מגיעים לתרשיחא וראמה
17:35 14/04/20  |  עידן יוסף
מחר (ד') יפעלו משעות הבוקר מתחמי "היבדק וסע" הקבועים של מגן דוד אדום ומשרד הבריאות בתל אביב, בירושלים, בחיפה ובבאר שבע, ולצידם המתחמים הניידים במודיעין, ברהט, במזרח ירושלים, וגם בתרשיחא ובראמה. בצאת החג ייפתח גם מתחמם "היבדק וסע" הנייד בבני ברק, שם מפעיל מד"א שירות מיוחד ללא עלות, לאזרחים שאין ברשותם רכב פרטי, לאיסוף מביתם באמבולנסים מיוחדים אל המתחם, והחזרתם לאחר ביצוע הדגימה.

שבעה מחלימים מנגיף הקורונה תרמו היום פלסמה, מתוך 26 שתרמו עד כה. לצידם, חמישה חולים קיבלו היום פלסמה, מתוך 16 חולי קורונה שקיבלו פלסמה עד כה בישראל (שתי מנות לכל מטופל). חולי קורונה אשר חלפו לפחות 14 יום מהחלמתם המלאה, מוזמנים לתרום פלסמה, בהליך פשוט ביותר. לשם כך, ניתן לפנות לשירותי הדם של מד"א בטלפון 03-9101101 או בדוא"ל hadarm@mda.org.il
+מוקי ועברי לידר הקדישו שיר למשטרה
17:25 14/04/20  |  עידן יוסף
מוקי ועברי לידר חלקו את השיר החדש שלהם "תזכור הכל" עם שוטרים שתועדו על-ידי אגף התיעוד של המשטרה בעבודתם בכל רחבי הארץ. השיר הוקדש בהצדעה למשטרת ישראל עם הפתעה מרגשת בסופו של הקליפ.
[צילום: דוברות המשטרה]
+בית שמש: תינוק בן 8 ימים חלה בקורונה
17:03 14/04/20  |  עידן יוסף
תינוק בן שמונה ימים מבית שמש נדבק בקורונה, מדובר בחולה הצעיר ביותר בארץ. הוא פונה לבית החולים וולפסון לאחל שסבל מחום והושם בבידוד. אמו נבדקה, תוצאות הבדיקה טרם התקבלו.
+מסתמנת הקלה בחובות המדינות המתפתחות
16:58 14/04/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
שרי האוצר והנגידים המרכזיים בקבוצת G7 תומכים בדחיית הפרעון של חובות לממשלות ולבנקים מסחריים - בתנאי שכל מדינות G20 יסכימו לצעד; הסכמה כזאת צפויה להתקבל
(מזון לנפגעי הקורונה במצרים [צילום: נרימן אל-מופתי, AP])
+אין בשלב זה בסיס להפחדות
16:57 14/04/20  |  אהוד ברק   |   לרשימה המלאה
התמונה העולה משיחות עם אנשי מקצוע היא של מערכת ממשלתית מזגזגת שאל שיקוליה מתגנבים אינטרסים ביזאריים כמו תורמים מעבר לים של חברי ממשלה ומחלק הפיתות או מאפיית הפיצות שקרובים לשר כזה או אחר  ▪  רשומה מספר 9
(שם: פיקוד העורף בחלוקת מזון בירושלים [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90])
+נדחתה עתירה נגד הסגר ברמות
15:09 14/04/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
ברון: אין מנוס מהירתמות חברתית כוללת למאבק בהתפשטות הנגיף - כל אחד ב-ד' אמותיו  ▪  עמית: הפגיעה בזכויות יסוד חוקתיות צריכה להיות מידתית וממוקדת ככל שניתן
(רמות. קצב הדבקה מהיר)
+מניין המתים מקורונה בישראל עלה ל-119
14:02 14/04/20  |  מירב ארד
בבית החולים וולפסון מת חולה קורונה בן 82. לחולה היו מחלות רקע והוא אושפז בבית החולים במשך שלושה ימים. בכך, עלה מניין המתים מנגיף הקורונה ל-119.
+מסיכות פנים לכולם
14:02 14/04/20  |  חיים ביבר   |   לרשימה המלאה
חלוקת מסכות לכל האזרחים  ▪  בדיוק כמו שחילקו מסיכות אב"כ במלחמת המפרץ חייבת להיות חלוקת מסכות, במרכז חלוקה, או במשלוח הביתה
(לפי מספר נפשות [צילום: חן לאופולד/פלאש 90])
+נדרש חישוב מסלול מחדש בניהול משברים בישראל
13:42 14/04/20  |  שוקי אמרני   |   לרשימה המלאה
ההשלכות הקשות הצפויות ממגפת הקורונה על חיי הפרט, החברה והמדינה מחייבות שינוי כללי המשחק לרבות שינוי התשתית החוקית והנורמטיבית לניהול משברים בזירה הגלובלית והמקומית. המאפיינים של מדינת ישראל מעצימים את החשיבות והדחיפות הנודעת להסדרת ניהול משברים ובמרכזם הקצאת המשאבים הדרושים וחקיקה שתקבע באופן ברור את חלוקת התפקידים בין הגופים השונים
([צילום: יונתן זינדל/פלאש 90])
+המשטרה על הפסקת התפילה בבני ברק: "תושבי המקום התלוננו על רעש חזק מאוד"
13:18 14/04/20  |  מירב ארד
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה לאירוע בבני ברק: "השוטרים הוזעקו למקום בעקבות דיווחים חוזרים ונשנים שהתקבלו במוקד 100 של המשטרה מתושבי המקום אודות רעש חזק מאוד באמצעות רמקולים שהוצבו במרפסת דירה בעיר בני ברק. עם הגעת השוטרים והתרשמותם כי אמנם מדובר ברעש חזק וחריג בניגוד לחוק, פנו למחזיק המקום בכדי שינמיך את עוצמת המוזיקה וכך עשה תחילה. לאחר עזיבת השוטרים את המקום, התקבלו פניות נוספות מאזרחים שדיווחו כי המוזיקה הוגברה שוב כפי שהיה קודם לכן. השוטרים שבו למקום ודפקו על הדלת במטרה להפסיק את ביצוע העבירה, אולם אלו שהיו בדירה והקימו את הרעש, לא פתחו את הדלת והתעלמו, ולכן נאלצו השוטרים להיכנס לדירה דרך המרפסת".

"למרות האמור, הסתפקו השוטרים באזהרה נוספת תוך ניתוק מערכת ההגברה ללא מתן דו״חות. נדגיש כי פעילות אכיפה זו אינה קשורה לתקנות לשעת חירום או למניעת התפשטות נגיף הקורונה כלל".
+סגן ראש עיריית בני ברק: "תוצאה ישירה של הסתה"
13:10 14/04/20  |  מירב ארד
סגן ראש עיריית בני ברק, עו"ד גדליהו בן שמעון, על פריצת המשטרה הבוקר לבית, בעקבות תפילה שהתקיימה ע"פ ההנחיות: "תוצאה ישירה של ההסתה כלפי המגזר החרדי, בעקבות משבר הקורונה. מדובר בפגיעה קשה ולא מידתית ברגשות הדת ובחופש הדת בישראל. אחרי שבועיים הגיע הזמן לחשב מסלול מחדש ולהקל לאלתר על האוכלוסייה לפני שהמצב ידרדר. הגיע הזמן לעצור את רמיסת זכויות האדם הבסיסיות של תושבי העיר".
+המסר של המשפחות השכולות: "שמרו על התקווה למרות הקשיים"
13:09 14/04/20  |  מירב ארד
משפחות שכולות במסר של תקווה לקראת שביעי של פסח: "שמרו על התקווה עם ישראל שלנו - למרות כל הקשיים שבדרך"
+השר ארדן: "המשטרה תבדוק את המקרה ותפרסם את מסקנותיה"
13:00 14/04/20  |  מירב ארד
פריצת המשטרה לביתו של הזמר רולי דיקמן בבני ברק
השר ארדן על הפסקת התפילה בבני ברק: "קיבלתי עשרות פניות בנוגע לאירוע בו הופסק שידור תפילה מבית בבני ברק. ביקשתי מהמשטרה לבדוק את המקרה והיא תפרסם בקרוב את מסקנותיה. אני רק מבקש שוב מהציבור לזכור, ששוטרי ישראל מתמודדים בימים אלה עם עומס אדיר ואלפי אירועים ומבצעים אכיפה למען הבריאות שלנו ומסכנים את בריאותם האזרחים. לפני ששופטים אותם לרעה על בסיס סרטון, כדאי תמיד לחכות עד לבירור כל הפרטים. כמובן ייתכן שיש גם טעויות או אפילו התנהגות לא ראויה. אני תמיד אעשה כל שביכולתי כדי שהיא תטופל. אנו בימים בהם ראוי להרבות באהבת חינם ולספור עד עשר לפני שמדברים סרה במי שפועלים למען כולנו".
+ח"כ מקלב: "תחושה שהכל מותר כנגד החרדים"
12:58 14/04/20  |  מירב ארד
ח"כ אורי מקלב אמר בתגובה על פריצת השוטרים לתפילה הציבורית בבני ברק: התנהלות המשטרה, ההתנכלות לציבור והתחושה שהכל מותר כנגד החרדים, מעמיקים את חוסר האימון, הניכור ואי היכולות לשת"פ. נדרוש בירור ומיצוי הדין ברמה הפיקודית כנגד השוטרים".
+פחות ייצור וביקוש, יותר מגבלות
12:52 14/04/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
מה שהחל בסגירת מפעלים בסין, התפשט - כמו הנגיף עצמו - להקטנה ואף להפסקה של הייצור ברחבי העולם  ▪  פחות עובדים מגיעים לעבודה, הריחוק החברתי מקטין את התפוקה והצרכנים החוששים לעתידם קונים פחות  ▪  ניו-יורק טיימס מצביע על מגמה מדאיגה נוספת: מגבלות שמטילות מדינות על ייצוא של ציוד רפואי ואפילו על ייצוא מזון
נמל לוס אנג'לס. ירידה של 23% [צילום: מרסיו סנצ'ז, AP]
נמל שנחגאי. ירידה של 20% [צילום: AP]
+יונית לוי, בן-ישראל, גבי ברבש
12:43 14/04/20  |  דן מרגלית   |   לרשימה המלאה
היא פשוט לא הניחה לבן-ישראל לפתח אפילו רעיון מבהיר אחד  ▪  גם ויתרה על דיאלוג דרמטי ועוין בינו לבין ברבש  ▪  הוא סולק מהמסך כפי שבא
(לוי. לא הניחה [צילום: מיכל פתאל / פלאש 90])
+הקורונה נגד החרות
12:26 14/04/20  |  נסים ישעיהו   |   לרשימה המלאה
כל מגזר מסתגר בקונכיה שלו ורואה במגזרים האחרים איום על אורחות חייו ולעתים קרובות זה נכון גם ברמה האישית, שלא רואים בזולת שותף אלא מתחרה. אולי לכך קיבלנו את הנגיף המאיים, הוא הרי מאיים על כל המגזרים בשווה כך שכולנו בסירה אחת
(כולם בסירה אחת [צילום: פטריק פלואל/AP])
+קורונה בציון עובר
12:10 14/04/20  |  אסתר שניאורסון-גרי   |   לרשימה המלאה
נאשם מבלפור אשם בכול! אין ולו מילה אחת של שבח כפי שפרסמו למשל עיתוני חוץ, בהם נכתב כי מדינת ישראל מטפלת באופן הטוב ביותר במגיפת הקורונה
(נתניהו. מודל לחיקוי [צילום: מתוך הטלוויזיה])
+שמונה אחרי המלחמה
11:48 14/04/20  |  עמנואל בן-סבו   |   לרשימה המלאה
בימים אלה, ימי חשבון עולמי, בו מונים יום יום את הנספים במגפה, את הנדבקים, את הנשאים, את המונשמים, את הקלים, את הקשים ואת המחלימים, זוהי שעת חשבון אישית לכל אדם, לכל בריה
(מונים את הנספים [צילום: נתי שוחט/פלאש 90])
+היערכות המשטרה לסגר: 44 מחסומים יוצבו בצירים המרכזיים
11:31 14/04/20  |  מירב ארד
היערכות המשטרה לשביעי של פסח: החל מהשעה 1700 הערב, תתבצע פריסה ארצית של 44 מחסומים בצירים המרכזיים, שיצרו רצף של חסימות בין השטח העירוני לבין-עירוני וזאת במטרה לאכוף את קיום התקנות וצו בריאות העם. לצד המחסומים יפעלו מאות ניידות ושוטרים שיבצעו סריקות על כלל הצירים ברחבי הארץ תוך ביצוע מחסומים מדלגים ואכיפה תוך כדי תנועה, ויאתרו אזרחים שלא יפעלו על-פי ההוראות.
מפת החסימות המעודכנת בכבישים הבינעירוניים [צילום: משטרת ישראל]
+חולה בן 81 מת מקורונה בבית חולים איכילוב
11:23 14/04/20  |  מירב ארד
בית חולים איכילוב: מטופל בן 81 עם מחלות רקע נפטר ממחלת הקורונה, בכך מגיע מספר המתים מהנגיף בישראל ל-118. מספר הנדבקים בקורונה עלה מאמש ב-282 בני אדם ומגיע ל-11,868. מצבם של 181 חולים מוגדר קשה - מהם 136 מונשמים. בני ברק עודנה במקום הראשון ברשימת שיעור התחלואה, עם 2,053 חולים מאומתים.
+47% זינוק ברכישות מקוונות ברשתות
10:58 14/04/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
נתוני שב"א הנוגעים לשבוע שלפני חג הפסח ממחישים את השפעות נגיף הקורונה על הרגלי הקנייה של הישראלים  ▪  ירידה של 5.6% נרשמה בקניות בסניפי הרשתות, לעומת זינוק של 47% ברכישות המזון המקוונות שהיו 15.8% מסך כל רכישות המזון לפני החג ואשר עמדו על סכום של 124.69 מיליון שקל
(יותר קונים מהבית [צילום: סופי גורדון/פלאש 90])
+שב"ס נוטל דגימות לבדיקת קורונה מאסירים ומאנשי סגל
10:29 14/04/20  |  עידן יוסף
שירות בתי הסוהר קיבל (ב') אישור ממשרד הבריאות לבצע בדיקות מדגמיות לנגיף הקורונה במתקני שב״ס לאסירים ולסגל. בבדיקות שהחלו היום יילקחו תחילה דגימות מ-100 אסירים ואנשי סגל המשרתים במרכז הרפואי של שב"ס (מר"ש), שם מוחזקת אוכלוסייה הנמצאת בקבוצת סיכון כמו גם כלואים המבודדים בהתאם להנחיות משרד הבריאות ובבית הסוהר ׳מגן׳ הסמוך לו.

בהמשך ובהתאם לקצב ניפוק ערכות הבדיקה ממשרד הבריאות, ימשך הליך הבדיקה המדגמית בכלל השוהים במתקני השירות.
+שיבא: בת 86 מתה מקורונה
09:59 14/04/20  |  עידן יוסף
מטופלת בת 86 שהייתה מאושפזת בביה"ח לטיפול בחולי קורונה בשיבא מתה הבוקר. המטופלת סבלה ממספר מחלות רקע.
+התנהגות הפרט היא הקובעת
09:26 14/04/20  |  עמוס גלבוע   |   לרשימה המלאה
שום מערכת שליטה הכי טובה, ושום שר בריאות מופלא לא יועילו אם הפרט לא יהיה צייתן וממושמע וימלא בקפדנות את ההנחיות שקיבל
(צייתנים [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90])
+האנטישמים, הגזענים והקיצונים מרימים ראש
08:59 14/04/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
מומחי ביטחון אומרים לוושינגטון פוסט, כי ניכרת החמרה בהסתה נגד יהודים, שחורים, מהגרים, פוליטיקאים ואנשי כוחות הביטחון - ויש גם מי שמציעים בצורה ספציפית כיצד לפגוע בהם  ▪  החשש המרכזי הוא מפעולות טרור, במיוחד נגד מוסדות דת, כאשר תחל ההקלה במגבלות בארה"ב
קריאות לפגוע בילדים שחורים [צילום: בבטו ויליאמס, AP]
תוכנית להתיז נגיף על יהודים [צילום: מארק לניהאן, AP]
+מניין החולים המאומתים עלה ל-11,868
08:52 14/04/20  |  עידן יוסף
משרד הבריאות מעדכן כי מניין החולים המאומתים עלה ל-11,868, מתוכם 136 מונשמים. מניין המתים עלה ל-117. במצב קשה 181 ובמצב בינוני 168. ביממה האחרונה בוצעו 9,459 בדיקות קורונה.
תמונת מצב עדכנית
+התנועה בכביש 2 דלילה מאוד
08:48 14/04/20  |  עידן יוסף
כך נראה בכביש 2 באזור מעגן מיכאל הבוקר (ג'), ערב שביעי של פסח, בשעה 08:20.
[צילום: נתיבי ישראל]
+התנועה במנהרות הראל דלילה
08:44 14/04/20  |  עידן יוסף
כך נראו מנהרות הראל בכביש 1 הבוקר (ג'), ערב שביעי של פסח, בשעה 08:10.
[צילום: נתיבי ישראל]
+קשיש בימי קורונה
08:26 14/04/20  |  יוסי אחימאיר   |   לרשימה המלאה
להיות קשיש בעיני, אין פירושו להיות בהכרח לנטל על החברה, על המשפחה, על מערכת הבריאות. זה גם מידע, ניסיון, יצירה וזכרונות. וכי מה לא ראיתי בימי חלדי? נולדתי חמש שנים לפני קום המדינה, וזכרונות חיי הראשונים קשורים עם מלחמת הקוממיות שלנו, עם המצור על ירושלים, עם המחסור במזון ורסיסי פגזים על מרפסת ביתנו. מאז הייתי עד, לעתים גם משתתף, במלחמות ישראל, שתחוג בקרוב את יום העצמאות ה-72 שלה
(קורונה בישראל. נעבור גם את זה [צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90])
+‏ארגון הבריאות העולמי: הנגיף קטלני פי 10 משפעת החזירים
08:20 14/04/20  |  עידן יוסף
‏ארגון הבריאות העולמי: נגיף הקורונה (SARS-cov-2) - קטלני פי עשרה משפעת החזירים H1N1, שגרמה לעלייה בתחלואה בשנת 2009.
+הטיפול במשבר ה"קורונה" הרסני
08:16 14/04/20  |  נחום ולנשטין   |   לרשימה המלאה
קמפיין ההפחדה של הממשלה בגיבוי יומי של התקשורת גורם לגידול עצום במקרי דיכאון, חרדה, אלימות במשפחה והכפלת צריכת תרופות הרגעה
(ציבור מפוחד [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90])
+הפסקת אש בלבד במלחמת הנפט
08:13 14/04/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
הכמות שתקוצץ בחודשים הבאים היא מחצית בלבד מן הצניחה בביקוש בשל הקורונה - ונסיון העבר מלמד שיהיה קשה לשמור על המכסות שנקבעו, במיוחד כאשר כל הצדדים יילחמו על חלקם בשוק מצטמק
(התנודתיות תאפיין את השוק [צילום: ג'יי הונג, AP])
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  מגיפת הקורונה
בספר "מנהיג שריון" כותב הגנרל היינץ גודריאן, גדול אנשי השריון של הצבא הגרמני, כי אחד הלקחים המרכזיים שהפיק מניסיון הקרבות הגדול שלו היה זה: אם הצלחת להחדיר ארמיה משוריינת בעורף האויב ולכתר אותו, הרי זה מהלך אסטרטגי מזהיר; אבל, אם התותחנים בטנקים אינם יודעים לפגוע בטנקי האויב, כי אז כל ההישג האסטרטגי יורד לטמיון. רוצה לומר: היכולת והכישרון של הפרט בתחום שהוא הקריטי להצלחה במערכת נשק מסוימת, הם התנאי הראשוני להצלחה ברמה האסטרטגית. ולדעתי, כאיש חי"ר שצמח בגולני ולא בשריון, התותחן המוכשר בטנק צריך שיהיה לו דבר חיוני אחד: אמונה במפקד הטנק שלו. הצרוף של מיומנות התותחן ומצוינות מפקד הטנק שלו הם הכרחיים להצלחה ובמעלה הדרך לניצחון.
14/04/2020  |  עמוס גלבוע  |   יומני בלוגרים
ארגוני ימין קיצוני וקבוצות איסלאמיות רדיקליות מנצלים את משבר הקורונה כדי להפיץ את משנותיהם האלימות, תוך שהם משתמשים לעיתים בטקטיקות דומות ובאותן אפליקציות – אומרים מומחי ביטחון המצוטטים בוושינגטון פוסט. ארגונים אנטישמיים וגזעניים, דאעש, אל-קאעידה ורשתות שיעיות קיצוניות מגבירים בשבועות האחרונים את מאמצי הגיוס שלהם, תוך הפצת תיאוריות קונספירציה על מקורה של המגיפה.
14/04/2020  |  איתמר לוין  |   מיוחדים ברשת
אני נימנה על אותה קבוצה של אנשים, המכונה - אוכלוסייה בסיכון. אני נמנה על מגזר הקשישים שמקירבו נרשם מספר המתים הגבוה ביותר מהקורונה. כפנסיונר, שמתגורר באותו בית זה 67 שנה, אני ממשיך ברוב העיסוקים שמילאו את סדר יומי הגדוש גם לפני פרוץ המגפה, עוקב ככל אזרח - באמצעות ערוצי הטלוויזיה והרדיו - אחרי המתרחש במדינה ומעט גם בעולם.
קמפיין ההפחדה של הממשלה בגיבוי יומי של התקשורת גורם לגידול עצום במקרי דיכאון, חרדה, אלימות במשפחה והכפלת צריכת תרופות הרגעה
למעלה מחודש לאחר שסעודיה פתחה במלחמת מחירי נפט נגד רוסיה, השיגו כל המפיקות הסכם לקיצוץ חסר תקדים של 9.7 מיליון חביות ליום בתפוקה בחודשים מאי-יוני. הן גם הסכימו לקצץ את התפוקה, אם כי בשיעור מתון יותר, במשך שנתיים לאחר מכן. ההסכם מצביע על עומק המשבר בשל הקורונה, ולצד זאת הוא הישג ניכר של הנשיא דונלד טראמפ שלחץ על ריאד ומוסקבה להגיע אליו.
14/04/2020  |  איתמר לוין  |   מיוחדים ברשת
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
מנחם רהט
מנחם רהט
נס הצלת עם ישראל משואה זוטא, תחת נחילי הכטב"מים והטילים שנשאו מטעני מוות נוראים, אינו פחות מנסי הקמת המדינה וששת הימים, ויש אומרים שמדובר בנס בסדר גודל תנכ"י
רפאל בוכניק
רפאל בוכניק
התעלומה האופפת את היעלמותו של יחיא סינואר מהספקטרום התקשורתי ומהפגנת נוכחות פיזית בשטח, שומה שתעלה סימני שאלה באשר למידת תפקודו, או אף גורלו    התהיות בסוגיה זו עשויות לגלם משמעויות...
דן מרגלית
דן מרגלית
לרוע מזלו של חליוה הכשל התממש בתקופת כהונתו כראש אמ"ן    עתה כולם אוהבים לשנוא אותו. זה משרת את נתניהו, אבל זה לא יחזיק מים
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il