|   15:07:40
דלג
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
תכשיטים לקחת לחופשה בחו״ל בחג הפסח
כתיבת המומחים
כל מה שצריך לדעת על הפסקת הריון

משבר הקורונה: החודשים הבאים

הדמיה של "קבינט הקורונה" שערך המכון למחקרי ביטחון לאומי, מצביעה על האתגרים ומציעה את דרכי הפעולה בחודשים של המעבר לחיים בשגרת קורונה
27/04/2020  |   עמוס ידלין, איתי ברון   |   כתבות   |   מגיפת הקורונה   |   תגובות
לתשומת ליבכם [צילום: קובי גדעון, לע"מ]

המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS) ערך בשבוע שעבר (23.4.20) הדמיה (סימולציה) של דיון ב"קבינט הקורונה". הדיון עסק באסטרטגיית היציאה מהמשבר ובצעדים שאותם יש לנקוט כדי להחזיר לשגרה את המשק והחברה. התובנות העיקריות מההדמיה קשורות בצורך לנהל סיכונים באופן משולב - רפואי, כלכלי וחברתי; בתהליך קבלת ההחלטות ובצורך להקים "מטה קורונה" מקצועי; בחשיבות הדיפרנציאציה כרעיון מארגן לשחרור המשק ובחיוניות הבדיקות העשויות לאפשר מימוש רעיון זה; בדרך להחזיר את מערכת החינוך לפעולה סדירה; בצורך להיערך לתרחישי הידרדרות ביטחוניים; בחשיבות ההסברה, השקיפות ואמון הציבור; ובנושאי למידה וניצול הזדמנויות.

התרחיש להדמיה התייחס לתחילת חודש מאי 2020, ובמרכזו עלייה מתונה יחסית במספר החולים בקורונה, שמצבם מוגדר קשה, ובמספר מקרי המוות. לפי התרחיש. עלייה זו נגרמה עקב הקלות שעליהן החליטה הממשלה ומציות חלקי בלבד של הציבור לסגר שהוכרז ביום העצמאות. אשר למצב הכלכלה, התרחיש הציג 900,000 מובטלים רשומים (200,000 חזרו למעגל העבודה בעקבות ההקלות), 200,000 עצמאים שאינם עובדים וירידה מצטברת בתוצר של 70 מיליארד שקל. התרחיש כלל גם עלייה ניכרת במספר הפניות לעזרה ראשונה נפשית, ובנוסף ירי רקטות של הג'עהאד האיסלאמי מרצועת עזה ביום שקדם להדמיה.

בהדמיה, שהובלה על-ידי תא"ל (מיל') איתי ברון, השתתפו אלוף (מיל') עמוס ידלין בתפקיד ראש הממשלה; תא"ל (מיל') אודי דקל בתפקיד ראש המטה לביטחון לאומי; פרופ' גילי רגב-יוחאי כשרת הבריאות; פרופ' יפעת ביטון כשרת העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים; יוסי קוצ'יק כשר האוצר; מיכל כהן כשרת החינוך; תא"ל (מיל') אסף אוריון כשר הביטחון; ואל"ם (מיל') עו"ד פנינה שרביט ברוך כיועצת המשפטית לממשלה. כמו-כן השתתפו בהדמיה כיועצים לקבינט: הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט, פרופ' שוקי שמר, פרופ' מרדכי שני, פרופ' מנואל טרכטנברג, אלוף (מיל') יוסי בידץ, תא"ל (מיל') ד"ר מאיר אלרן ותא"ל (מיל') ששון חדד.

רציונל אסטרטגי ותהליך קבלת ההחלטות

היציאה מההסגר חייבת להיות מתוכננת, מתואמת ואינטגרטיבית. היעד האסטרטגי של מדינת ישראל צריך להיות החזרת המשק לתפקוד מלא תוך ניהול סיכונים מפוכח בתחומי הבריאות, הכלכלה והחברה. ניהול המשבר מחייב אפוא לנהל בו-זמנית שלושה מרווחי ביטחון: מרחק גדול מקריסת מערכת הבריאות; מניעת התרסקות הכלכלה; בלימת כרסום בחוסן החברתי.

ברמה המדינית, תהליך קבלת ההחלטות צריך להיות מובל על-ידי "קבינט קורונה" בראשות ראש הממשלה ובהשתתפות השרים הרלוונטיים. הניהול המורכב של המשבר מחייב להקים מתחת לקבינט מטה מקצועי ייעודי ("מטה הקורונה"), שיהיה מופקד הן על התכנון האסטרטגי והן על איסוף נתונים, מחקר, גיבוש המלצות ומעקב אחר מימוש ההחלטות.

דיפרנציאציה

החזרת המשק לפעולה מלאה צריכה להיות דיפרנציאלית, על-פי קריטריונים גאוגרפיים, רגישות למחלה (גיל ומחלות רקע) ותרומה לתל"ג ולתעסוקה. על השלבים הבאים בתוכנית היציאה להתפרסם לציבור לפחות שלושה ימים מראש כדי לאפשר לו להתארגן למימושם ולצמצם את האי-ודאות בהקשר זה. היציאה הדיפרנציאלית מחייבת התנהלות דינמית מול מוקדי התפרצות, וכן יכולת לפעול במהירות להגדרת ערים ושכונות "אדומות" בהתאם להתנהלותן בהיבטים הקשורים לשמירה על ההנחיות.

חשיבות הבדיקות

היקף הבדיקות הוא המפתח ליציאה דיפרנציאלית מההסגר. איתור מקרי הידבקות, סגירת מעגל (טכנולוגית) בזמן מינימלי ובידוד מי שהיה במגע עם הנדבקים, הם תנאי להצלחת האסטרטגיה. תהליך הבדיקות נתקל מראשיתו בקשיים, והתוצאה היא שכיום מספר הבדיקות עודנו מצומצם ואומדן הנדבקים החדשים אינו אמין (תלוי מאוד במספר הבדיקות ובאופי האוכלוסייה המודבקת). יש לחתור ליעד של לפחות 30,000 בדיקות אמינות ביום. אם משרד הבריאות לא יצליח להתמודד עם האתגר, יש להעביר את ניהול המאמץ למערכת הביטחון.

ההיבט הרפואי

אשר לניהול הסיכונים הבריאותיים מול המגפה, הגרף שאליו נכון להתייחס לצורך קבלת ההחלטות הוא גרף החולים הקשים והמונשמים, שאינו מושפע ממספר הבדיקות. הנחת היסוד של ההדמיה הייתה שבקרוב יהיו בישראל 3,000 מכונות הנשמה. אם כך - במצב של 1,200 מונשמים, יהיה צורך לחזור לסגר מלא. נראה כעת שמדינת ישראל רחוקה ממספר זה של מספר המונשמים, ולכן נכון להמשיך במדיניות ההקלות. עם זאת, עלייה למספר של 500 מונשמים, תחייב דיון מחודש במדיניות שחרור המשק וניהול הסיכון הבריאותי.

הצלחת המהלכים הבאים תלויה מאוד בשיתוף הפעולה של הציבור ובמידת האחריות שיגלה לגבי שמירה על כללי ההיגיינה והציות להנחיות הריחוק הפיסי וחבישת המסכות. החזרה לפעילות מלאה של המשק יכולה, כמובן, לגרום עלייה זמנית בתחלואה. עניין זה הוא תוצאה של החלטות הממשלה ואין לערב בינו לבין הצורך להיערך לגל נוסף של המגפה, העלול להתרחש בחורף 2021 במקביל להתפרצות עונתית של "שפעת רגילה". יש להקים במסגרת "מטה הקורונה" צוות ייעודי להתארגנות לחורף 2021.

ההיבט הכלכלי

הגרפים השונים המתארים את מצב המערכת הרפואית משקפים שליטה במצב, קרי: בלימת ההתפשטות כך שאינה אקספוננציאלית. על כן ניתן להחליט על הקלות נוספות לשחרור המשק: בשלב הראשון, חזרת 75% מהמשק לפעולה (כולל עסקים קטנים וחנויות ברחובות ובאוויר הפתוח) וכן של חלקים ממערכת החינוך. בשלב השני, אם לא תהיה עלייה מסוכנת בתחלואה, ניתן יהיה לחזור לפעולה מלאה של המשק, ובכלל זאת להשיב לפעולה את מערכת החינוך כולה ומרכזי הבידור והפנאי. זאת, תוך הגבלות ושמירה על כללי הריחוק החברתי.

יודגש, כי אין לאפשר הידרדרות נוספת במאקרו-פרמטרים של המשק. היעד צריך להיות עצירת הירידה בתל"ג ל-7%. התרחיש המסוכן שאסור להגיע אליו הוא ירידה של 15% בתל"ג - שכן אז יחסרו משאבים שיתמכו במגזר העסקי וברווחה. היעד בנושא התעסוקה צריך להיות צמצום מספר המובטלים לחצי מיליון בחודש הקרוב ול-300 אלף עד סוף השנה. צוות מיוחד צריך לבחון את הסיוע המיוחד לו יזקקו ענפי התעופה, התיירות, המלונאות, הפנאי והבידור, שסביר שיחזרו בשלב מאוחר יותר לפעולה מלאה.

ההיבט החברתי

יש להכין תוכנית לרשת ביטחון לנפגעי המשבר. אלו שייכים למגזרים החלשים בחברה וגם למגזר גדול של עצמאים ומועסקים בענפי התיירות, המלונאות, התרבות, הפנאי, האירועים והבידור. בנוסף, יש להקים צוות ייעודי לבחינת הדרכים לסייע לאוכלוסייה המבוגרת, שבכל מקרה תשוחרר אחרונה מההסגר. יש להסיר מגבלות שאינן מצמצמות את התחלואה, אך פוגעות באמון הציבור ובציות להנחיות.

מערכת החינוך

יש להחזיר את מערכת החינוך לפעולה ובמסגרת זו להמשיך מיידית בהחזרת תלמידי החינוך המיוחד למסגרות לימודיות מתאימות. כן יש להשיב ללימודים את תלמידי כיתות י"א ו-י"ב, כדי שיתכוננו לבחינות הבגרות. בהמשך, יש להחזיר את ילדי הגנים ותלמידי כיתות א'-ג' ללמידה מלאה, תוך מגבלות קפדניות על מספר התלמידים בכיתות - למידה בקבוצות מצומצמות או במשמרות (בוקר/צהריים או חלקים שונים של השבוע). בשאר הכיתות יש ליישם מודל משולב של למידה בכיתות (בקבוצות מצומצמות או במשמרות) ושל למידה מרחוק. עקב האי-ודאות הרבה, יש לקיים מעקב רציף וקפדני אחר ההשלכות של החזרת מערכת החינוך לפעולה על בריאות התלמידים והמשפחות.

יש להקים, במסגרת מטה הקורונה, צוות לתכנון שנת הלימודים הבאה, תוך שילוב מנגנוני למידה מרחוק על בסיס הלקחים שהופקו מהתקופה האחרונה. ניתן להשתמש בחופש הגדול כדי להשלים פערים ולהתנסות בתצורת הלמידה החדשה.

ההיבט הביטחוני

ישראל עלולה להיות מאותגרת ולהידרש לפעול נגד איומים מוכרים דוגמת ירי רקטות מרצועת עזה, וכן איומים חדשים. יש לוודא קשב ומענה לאתגרים הביטחוניים, בלי להסיט את תשומת הלב מהעיסוק במשבר הקורונה. לכן, נכון להגיב לאיומים והתגרויות, אך באופן שלא יוביל להסלמה נרחבת ולא יפגע במאמצי הגורמים השונים בסביבה האזורית להתמודד עם הנגיף. כללית, נכון שמערכת הביטחון תיערך למענה הולם לתרחישים שבמסגרתם אויבי ישראל ינסו להציב בפניה אתגרים ביטחוניים, ובכלל זאת לקדם בניין כוח בחסות משבר הקורונה. באופן ספציפי יש לשים לב להתקדמות בפרויקט הנשק המדויק וכן לאפשרות להתקדמות בתוכנית הגרעין של אירן.

הסברה, שקיפות ואמון הציבור

יש למנות דובר מקצועי, בעל שיעור קומה, שירכז את מאמץ ההסברה ברמה הלאומית, על כל היבטיו. אמון הציבור הוא תנאי להצלחתם של צעדי היציאה מההסגר, במיוחד אם הנסיבות יחייבו לחזור להסגר. לכן, יש לצמצם את האי-ודאות ולאפשר יכולת תכנון קדימה לעסקים, לארגונים החברתיים, למוסדות החינוך ולמשקי הבית. יש ליידע את הציבור לגבי כל שינוי במדיניות לפחות שלושה ימים מראש.

חשיבות רבה נודעת לשקיפות מלאה של הנתונים ושל תהליך קבלת ההחלטות. השיקולים, הנתונים והמדדים חייבים להיות מוגדרים ושקופים לציבור, כך שגם תתאפשר ביקורת על המדיניות הממשלתית. נגיף הקורונה אינו אויב תבוני לומד, ואין צורך להסתיר מהציבור דבר. נהפוך הוא - לשקיפות ולאמון הציבור יש חשיבות עצומה אשר להצלחת המהלכים הבאים בתהליך.

נתונים, למידה וניצול הזדמנויות

ההתמודדות עם מגפת הקורונה מחייבת למידה תוך כדי חיכוך, פתיחות מחשבתית ותהליכי קבלת החלטות המשלבים מנגנונים של ספק וגם ויכוח. יש חשיבות מיוחדת ליישום תהליך תחקור שיטתי ומקיף, וללמידה רציפה של לקחים מההתמודדות עם הקורונה ברחבי העולם (בעיקר במדינות שמאפייניהן דומים לאלו של ישראל). על מטה הקורונה לוודא שניתוח הנתונים מבוצע על-ידי מיטב המוחות במדינה ועל בסיס יכולות עיבוד מתקדמות מחזית הטכנולוגיה. יש להגיע להבנה משופרת של גורמי התחלואה הקשה והתמותה. כן יש לפתח מדד לציות האוכלוסייה להנחיות ולהבין את הגורמים והסיבות לאי-ציות.

במקביל, יש להקים צוות ייעודי לזיהוי הזדמנויות, שיאפשר לישראל לנצל את יתרונותיה היחסיים, מול העולם ומול האזור. הזדמנויות כאלו יכולות להיות למשל בתחום שיתופי פעולה אזוריים, ניצול חולשות מתפתחות של אויבים, קשר עם יהדות התפוצות ויישומים של טכנולוגיות וכלים שהתפתחו בישראל במהלך המשבר.

סיכום

ההחלטות האסטרטגיות שקיבלה ממשלת ישראל במהלך המשבר היו נכונות לזמנן ומאפשרות היום להתחיל להחזיר את המשק, בהדרגה ובאופן דיפרנציאלי, לפעולה סדירה ומלאה. משבר הקורונה יימשך עוד זמן במאפיינים של "חיים בנוכחות הקורונה". אתגר זה יחייב בחודשים הבאים קבלת החלטות אמיצה, המבוססת על ניתוח מקצועי איכותי, נתונים מהימנים ולמידה מתמדת. במקביל, תמונת המצב הנוכחית מאפשרת להפנות תשומת לב וקשב גם לזיהוי ולניצול ההזדמנויות שהמשבר מאפשר בתחומים השונים.

אלוף (מיל') עמוס ידלין הוא ראש המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS). תא"ל (מיל') איתי ברון הוא ראש נשיא המכון למחקר.
תאריך:  27/04/2020   |   עודכן:  27/04/2020
עמוס ידלין, איתי ברון
+טמפו צופה ירידה של 30% ברבעון
01:00 28/04/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
יצרנית המשקאות מנתניה הוציאה לחל"ת 300 מתוך 1,300 העובדים שלה  ▪  הנהלת החברה קיצצה את שכרה ב-20% עד 25%  ▪  דיווחה על חשבונות מסופקים של לקוחות שלא משלמים ושאין יכולת להעריך את היקפם
([צילום: עידן יוסף])
+ירידה במספר חולי הקורונה בישראל
22:07 27/04/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
כון להיום יש בבתי החולים 362 מאושפזים, מהם 126 במצב קשה, 78 במצב בינוני ו-158 במצב קל  ▪  בכל דרגות האישפוז נרשמו אחוזים שליליים בהשוואה לאתמול  ▪  7,200 מתוך 15,555 נדבקים כבר החלימו
([צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90])
+ייתכן ביטול או קיצור של פגרת בתי המשפט
18:12 27/04/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
המטרה: לצמצם את הפיגור שנוצר בשל ביטול רוב הדיונים בגלל הקורונה  ▪  שינוי בפגרה מצוי בסמכות שר המשפטים ויצריך תיאום עם לשכת עורכי הדין
(לווסת את מספר הנוכחים)
+ההסגר עבד: ירידות בשיעור תסמיני הקורונה
18:12 27/04/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
יותר ממיליון פעמים הציבור השיב על שאלוני התסמינים של חוקרי מכון ויצמן למדע  ▪  הנתונים העדכניים מציגים ירידה חדה בהופעת תסמיני הקורונה בכל רחבי הארץ ומשקפים הצלחה של שיטת ההסגרים בעצירת התפשטות המחלה  ▪  המודל מאפשר לנבא מוקדי התפרצות ומהווה כלי אסטרטגי בניהול המאבק בנגיף
(הפרופסור ערן סגל [צילום: מכון ויצמן למדע])
+לא בפופוליזם, ברצינות ובאחריות
17:38 27/04/20  |  בצלאל סמוטריץ'   |   לרשימה המלאה
רמת הביקוש לתחבורה ציבורית עדיין נמוכה, למרות הפתיחה המדודה של המשק, ובשלב הזה ניתן עוד לספק חלופות אחרות ולאפשר את המשך ביצוע העבודות. המחשבה השטחית לפיה עבודות רכבת בסדר גודל כזה מאפשרות סגירה או פתיחה של הרכבת מהיום למחר היא פשוט עצובה, ואם היא לא הייתה עצובה היא הייתה מעוררת גיחוך
(תחנת הרכבת יצחק נבון שוממה מנוסעים [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90])
+הלימודים יתחדשו ביום א' - במתווה מדורג
16:10 27/04/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
מערכת החינוך תחזור לפעילות ביום ראשון במתכונת מצומצמת  ▪  על-פי המתווה שהוסכם, גני הילדים וכן כיתות א'-ג' ישובו ללימודים ביום ראשון הבא  ▪  הלימודים יתקיימו בימים ראשון עד חמישי במסגרת מצומצמת  ▪  התיכונים ימשיכו בלמידה מרחוק  ▪  ההחלטה כפופה להערכת מצב שתתקיים בסוף השבוע
פרץ. הצעתו התקבלה [צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]
החלטה סופית בשישי [צילום אילוסטרציה: חן ליאופולד/פלאש 90]
+מיום ראשון: יופעלו מסגרות לגיל הרך
15:21 27/04/20  |  עידן יוסף
צוות השרים אישר את מתווה ההפעלה שהציע שר העבודה והרווחה אופיר אקוניס לחזרת מסגרות הגיל הרך לפעילות ביום א׳ הקרוב (3.5.20). על-פי המתווה, החזרת הפעלת מעונות היום (גילי 3-0) תהיה זהה לגני הילדים (גילי 6-3) ומספר הילדים בכל כיתה, לא יעלה על 15 ילדים (60% מפעילות בשגרה).

אם מספר הילדים בכיתה מסוימת יחרוג ממגבלה זו, הם יפוצלו לשתי קבוצות שביניהן תהיה רוטציה (יומית או שבועית) בהתאם למגבלות שקבע משרד הבריאות, כפוף לנתונים שיוצגו לצוות השרים ביום חמישי הקרוב. לדברי אקוניס, ״הפעלת מעונות היום ומשפחתונים לגילי לידה עד גיל 3 היא חיונית בשלב היציאה של המשק ממשבר הקורונה״.

בתגובה, הודיעו ארגוני מעונות היום המפוקחים בהם ויצ"ו, נעמ"ת, אמונה, נשי חרות, החברה למתנ"סים, נאות מרגלית, בית יעקוב איגוד מעונות יום ועוד כי לא יפתחו את המעונות.
+התוצר יתכווץ ב-2020 ב-5.4%
15:13 27/04/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
כלכלני האוצר פרסמו הערכותיהם ביחס לצמיחה הגלובלית והמקומית בעקבות משבר הקורונה ולקראת ההתחלה ביישום אסטרטגיות יציאה ממנו  ▪  לא כל המובטלים והיוצאים לחל"ת יוכלו לשוב לעבודותיהם הקודמות ולא כולם ימצאו עבודה באופן מיידי  ▪  שיעור האבטלה הממוצע ב-2020 יעמוד על 13%-14% כולל העובדים המושבתים שיצאו לחל"ת
(לא כל המובטלים יחזרו מייד לעבוד [צילום: AP])
+יו"ר ההסתדרות דורש פתיחת הרכבת
14:49 27/04/20  |  עידן יוסף
יו"ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד, פנה במכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו, וקרא לו להשיב את עבודת הרכבת לסדרה, בהתאם להנחיות משרד הבריאות. "שירותי הרכבת נדרשים לעובדים הגרים בפריפריה ובכלל, לצורך הגעה מהירה אל העבודה וממנה", כתב יו"ר ההסתדרות.

לדבריו, נדהם לגלות כי שר התחבורה אישר בקולו, בהקלטה שפורסמה, כי החליט לעכב מיוזמתו את פתיחת שירותי רכבת ישראל לציבור הנוסעים, בשל עבודת תשתית. "צר לי כי שר התחבורה אינו מבין את הצורך הבסיסי של ציבור הנוסעים הנזקק לשירותי הרכבת, על-מנת לחזור לעבודה סדירה ולהתפרנס, בפרט בימים אלה. אין כל מקום להעמקה נוספת של הקשיים והמשבר הכלכלי, העוברים על המשק הישראלי בכלל, ועל ציבור העובדים בפרט".

בתגוב למכתב, מסר שר התחבורה בצלאל סמוטריץ': "צר לי כי יו"ר ההסתדרות חושף בורות עצובה, הן ביחס לצרכי המשק והביקוש לתחבורה ציבורית בימים אלה, הן ביחס לתוכניות משרד התחבורה ורכבת ישראל, והן ביחס להשלכות האצת מיזמי הרכבת על ציבור שבשמו הוא מתיימר לדבר. ראוי היה שיו"ר ההסתדרות ירים טלפון לשר כדי לקבל נתונים לפני שהוא מוציא מכתב פופוליסטי לציבור. מאוד הייתי רוצה להאמין שבעניין אחרים שבר-דוד מתעסק בהם הוא לומד ומעמיק קצת יותר מהתבססות על כתבה עיתונאית חלקית ומגמתית".
+ביבי, יום הזיכרון
14:17 27/04/20  |  דן מרגלית   |   לרשימה המלאה
בדיוק כמו בכל סופרמרקט - קבעו כמה אנשים יכולים להיות במקום בעת ובעונה אחת  ▪  אם זה אפשרי בחנות גדולה זה יתנהל במשמעת למופת בכל חלקה צבאית עם ציבור רגיש של אבלים
(בזהירות [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90])
+אושר צירוף חברות כרטיסי האשראי לקרן ההלוואות לעסקים קטנים ובינוניים
13:37 27/04/20  |  עידן יוסף
החשב הכללי רוני חזקיהו אישר את צירופן של חברות כרטיסי האשראי לקרן ההלוואות בערבות המדינה לעסקים קטנים ובינוניים. הצטרפותן לקרן תאפשר להגדיל את היצע האשראי ואת אפשרויות המימון של עסקים קטנים ובינוניים המבקשים לקבל הלוואה בערבות המדינה. תנאי ההלוואה דרך חברות כרטיסי האשראי זהים לתנאים הקיימים כיום בקרן.

חברות כרטיסי האשראי הצפויות להצטרף בשלב זה לקרן ולהתחיל את פעילותן ממחר הן מקס איט פיננסים וכאל כרטיסי אשראי לישראל.

מתחילת פעילותה של הקרן ועד היום הוגשו לקרן כ-47 אלף בקשות בסכום כולל של כ-31 מיליארד שקל. הטיפול בכ-14,500 אלף בקשות הושלם, מתוכן אושרו 11,200 מהבקשות. סכום הבקשות הכולל שאושר עד כה עומד על כ-4.5 מיליארד שקל, המהווה כמחצית מסכום האשראי הכולל שהוקצה לקרן. המערכת הבנקאית ממשיכה בעבודתה לבחינת יתר הפניות.

החשכ"ל נערך בצעדים להגדלת הקרן על-מנת לעמוד בביקוש הגבוה להלוואות מצד העסקים במדינה.
+משרד התקשורת קורא לציבור למעט שימוש בתעבורת רשת
13:29 27/04/20  |  עידן יוסף
בשבוע האחרון, עם המעבר ללמידה מרחוק, חל גידול משמעותי בתעבורת רשתות הטלפוניה בשל שימושים רבים בקרב האוכלוסייה החרדית המשתמשת בטלפונים וקווים כשרים, דבר שגורם לקושי בזמינות מלאה של הרשתות באזורים מסוימים.

משרד התקשורת הודיע כי הוא פועל למציאת פתרונות בעניין עם החברות, דורש מן הציבור לפעול באופן מושכל על-מנת להקל על העומסים בתקופה זו. כך לדוגמה, מבקש המשרד לייחד את השימוש בשעות הבוקר לטובת הלומדים (15:00-08:00) ולהעדיף שימוש בטלפונים נייחים (ביתיים) על-פני טלפונים סלולריים.
+גם בישראל: תשובה לבדיקת קורונה בתוך פחות משעה
13:20 27/04/20  |     |   לרשימה המלאה
לישראל היום נודע כי הוכנס שימוש בציוד שמאפשר לפענח דגימות של נגיף הקורונה בתוך 45 דקות  ▪  בבדיקה רגילה מתקבלת התוצאה רק לאחר 3 שעות
(זמן שיא [צילום: נתי שוחט/פלאש 90])
+לקראת שת"פ עולמי נגד הקורונה
13:06 27/04/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
ארגון הבריאות העולמי ושורה של גורמים נוספים השיקו תוכנית לתיאום בינלאומי נגד הנגיף - בחלוקת ציוד המגן, בפיתוח תרופות ובמציאת חיסון. המשימה תהיה קשה, אך זהו צעד חיובי - מדווח אקונומיסט
(בדיקות קורונה במדריד [צילום: ברנאט ארמנגיו, AP])
+אילת: המשטרה קיצרה את צו הסגירה ל-4 עסקים
13:02 27/04/20  |  עידן יוסף
מפקד מרחב אילת במשטרה הורה על קיצור ימי הסגירה לארבעה עסקים שהוצא נגדם צו סגירה לאחר שהפרו את צו בריאות העם, בהם שני עסקים להמרת כספי מט"ח (חלפנים), פיצרייה ועסק לשטיפת כלי רכב.
+הנקה בזמן קורונה
12:50 27/04/20  |  שרון ברנסבורג-צברי   |   לרשימה המלאה
לא משנה אם תינוק יונק או לא, חשוב לזכור שמגע פיזי עם התינוק מפחית מתח, ובכך משפר את ההגנה החיסונית שלו ושל המטפל  ▪  לכן, חשוב להקפיד להמשיך לטפל בתינוק ולטפח אותו, ולשמור עליו רגוע ככל האפשר, כל זאת תוך נקיטת אמצעי הגנה וזהירות
(הטיפול בתינוק, אתגר לא פשוט [צילום אילוסטרציה: AP])
+עכשיו ההזדמנות לאמנת ההגינות
12:48 27/04/20  |  אהוד פלג   |   לרשימה המלאה
אם מישהו סבר שעוצמתו הפיזית, הפוליטית או הכלכלית מאפשרת לו להתעלם מן הזולת או מצרכיו, בא משבר הקורונה והעמיד אותו במקומו ולימד אותו פרק בענווה, ביחסיות ובמגבלות הכוח
(למדה אותנו לקח [צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90])
+הנגיף המשפטי: לקראת התייעלות כואבת
12:39 27/04/20  |  עו"ד יערה דיטשר   |   לרשימה המלאה
פירמות עורכי הדין הגדולות בעולם נפגעות משמעותית מן הקורונה וצפויות לצמצם את מספר עובדיהן אחריה  ▪  ייתכן שרבים מהשכירים של היום ימצאו את עצמם בחברות המעניקות שירותי מיקור חוץ למשרדים
(בג"ץ בדיון על הקורונה)
+מאה שערים: המשטרה פיזרה התקהלות של 60 איש
12:12 27/04/20  |  עידן יוסף
כוחות משטרת ישראל פשטו על מבנה בשכונת מאה שערים בירושלים שבו למדו כ-60 אנשים. מנהל המקום וארבעה מורים עוכבו. נגד המעוכבים בלבד צפויים להירשם קנסות בגין הפרת צו בריאות העם.
+נתניהו הורה לבחון ניכוי שכר מרופאים הנדרשים לבידוד
12:04 27/04/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

+מעדיפים למות מנגיף
11:48 27/04/20  |  אריאל פטל   |   לרשימה המלאה
פקידי האוצר ודאי למדו כלכלה ומודלים היסטוריים מכובדים, אך אם יפתחו את החלון ויביטו סביב יבחינו כי בימים אלה, בין מודלים אלה לבין המציאות אף לא קיים קשר מקרי לחלוטין
(מפעל חיים מתמוטט [צילום: איתמר לוין])
+80 ערכות בדיקת קורונה - לדרום אפריקה
11:38 27/04/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
חברת אילקס מדיקל מכרה 80 מכשירי בדיקת קורונה לדרום אפריקה  ▪  מעריכה כי פוטנציאל הצריכה של הערכות הללו יעמוד עד סוף 2020 על כ-5 מיליון דולר  ▪  מעריכה פוטנציאל מכירה של כ-4.5 מיליון דולר נוספים למדינות הסאב-סהרה
([צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90])
+"כשירות נמוכה מאוד למשרד
הבריאות בתרחיש פנדמיה"
11:30 27/04/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
דבריו של תא
ראש רח"ל לשעבר תא"ל במיל' רם כי הגיש לממשלה בתחילת נובמבר 2019 דוח כשירות ומוכנות העורף אשר חושף את הכשלים  ▪  בר סימן טוב: "משרד הבריאות הוא אחד המשרדים הערוכים ביותר לחירום והאירוע הזה הוא דוגמה לכך"
(הדיון בוועדת הקורונה [צילום: דוברות הכנסת, שמוליק גרוסמן])
+עוול היסטורי
11:28 27/04/20  |  אביתר בן-צדף   |   לרשימה המלאה
עוד כמה תגובות קצרות בדרך כלל - בנושאים גדולים כקטנים, שהציקו לי, או עניינו אותי  ▪  והפעם - מרגש, ממשלה, כאוס, אזהרה, הייתה מלחמה, שקרים ונפלאות השלטים א'  ▪  "אל נא רפא נא לה" (במדבר י"ב, פסוק י"ג)  ▪  חודש טוב, שבת שלום ויום עצמאות שמח  ▪  הרבה בריאות, שמחה ואושר לכולנו
(יד ושם מסתיר [צילום: פלאש 90])
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
משבר הקורונה: החודשים הבאים
תגובות  [ 2 ] מוצגות   [ 2 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
מקבלים אבטלה
27/04/20 23:44
2
בן נאמן
4/05/20 10:08
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  מגיפת הקורונה
שלום ביבי,
27/04/2020  |  דן מרגלית  |   יומני בלוגרים
בדיקות הקורונה המהירות ביותר בישראל: בשבוע וחצי האחרונים נכנס לשימוש בישראל ציוד מעבדה שמאפשר לפענח דגימות קורונה בזמן שיא של 45 דקות. זאת, בהשוואה לכשלוש עד ארבע שעות באופן רגיל. כך מדווחת מיטל יסעור בית-אור מישראל היום.
27/04/2020  |  מחלקה ראשונה  |   חדשות
מאז התגלה נגיף הקורונה בסין בשלהי 2019, קצב ההתקדמות הרפואית-מדעית היה מדהים, מאמצי המדענים ברחבי העולם מתחילים לשאת פרי: בתוך פחות מארבעה חודשים החלו ניסויים קליניים בכמה תרופות וחיסונים לנגיף, היכולים לשים קץ למשבר. אך שאלה אחת נותרה ללא מענה, מציין אקונומיסט: כיצד יופצו תכשירים אלו בכל רחבי העולם ובצורה הוגנת, עם עדיפות למי שנזקקים להם יותר מאשר אחרים?
27/04/2020  |  איתמר לוין  |   מיוחדים ברשת
חלב אם ידוע בסגולותיו הרפואיות, בהגנתו על התינוק ובחיזוק המערכת החיסונית שלו, אבל מה קורה כשהאם עלולה להיות נשאית של נגיף הקורונה? ומה קורה אם עליה להיות בבידוד? האם היא עלולה להדביק את בנה או בתה התינוקות?
27/04/2020  |  שרון ברנסבורג-צברי  |   כתבות
משבר הקורונה משופע בגילויים מרגשים של סולידריות ועזרה הדדית שבה רבים מחפשים לתרום לאחרים ולמאמץ הכללי, מתוך תחושת שותפות דרך ושותפות גורל; זוהי ערבות הדדית במיטבה. זוהי גם המחשה מצוינת ליתרון שבגישה זו על-פני גישה הנפוצה אצלנו בימי שגרה, לפיה רבים עסוקים בלדאוג לעצמם, לרוב על חשבון הזולת, תוך פגיעה במרקם החיים המשותף ובלכידות הלאומית.
27/04/2020  |  אהוד פלג  |   יומני בלוגרים
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
איתמר לוין
איתמר לוין
השופט ליאור גלברד שם לב לכל פרט בדיוני חדלות פרעון, גם כאשר יש הסכמות בין הצדדים, ודוחה בקשה חסרת בסיס לקיים דיון בדלתיים סגורות. חבל שהוא אינו מקפיד על עמידה בזמנים וכך נוצר על הב...
אלון קוחלני
אלון קוחלני
חוק חדש של ה-EU יחייב קציני הציות בחברות העושות שימוש ב-AI ולנהל סיכוני ציות העולים מרגולציה זו (The Artificial Intelligence Act)
דן מרגלית
דן מרגלית
עמרי מניב בערוץ-12 הביא צרור של הקלטות של שיחות בין שקד לבין נוה    הוא לחץ למנות את איתן אורנשטיין לנשיא המחוזי בתל אביב    שקד נכנעה והצביעה בעד אורנשטיין
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il