|   15:07:40
דלג
  עירית טלמור  
מרצה אקדמית גליל מערבי
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
פיצוי על אובדן כושר עבודה בשל מחלת כליות תורשתית? יש דבר כזה!
קבוצת ירדן
תכשיטים לקחת לחופשה בחו״ל בחג הפסח

יתרונות מדיניות ריכוז מכונות הנשמה במתקן רפואי אחד

מדיניות של ריכוז מכונות ההנשמה במתקן טיפול יחיד והפניית חולים אליו תשפר גם את הזמינות וגם את הגמישות. הזמינות תשתפר כי יותר חולים יקבלו את הטיפול שהם זקוקים לו. הגמישות תשתפר כי תפעול מרוכז מאפשר ניהול מערכתי של המשאבים שבמחסור - מכונות ההנשמה והצוותים הייעודיים
04/05/2020  |   עירית טלמור   |   יומני בלוגרים   |   מגיפת הקורונה   |   תגובות
מכונת הנשמה [צילום: נתי שוחט/פלאש 90]

הדיווחים ממדינות שונות בשבועות האחרונים על-אודות קריסה, או לכל הפחות עומסים חריגים בבתי החולים שלהן, שאילצו רופאים לבחור במי לטפל ואת מי לחבר למכונת הנשמה האירו פן חדש בדילמה הידועה של קבלת ההחלטות בתחוםהלוגיסטיקה הצבאית: ביזור לעומת ריכוז. בהינתן רמת מלאי ממשאב כלשהו, המפקד צריך לקבוע האם לחלק את המלאי מראש בין חייליו, כך שלכל אחד תהיה כמות זמינה שאיתה יוכל לפעול עצמאית, או לשמור את המלאי אצלו, ולאפשר לעצמו את הגמישות להקצות אותו בהתאם לצרכים שמתפתחים עםהזמן. ביזור מגדיל את הזמינות ברמה הטקטית אך מקטין את הגמישות של הרמה המערכתית, בעוד ריכוז משיג את ההפך, ולכן התפישה המקובלת היא כי שני הקריטריונים - זמינות וגמישות - מנוגדים זה לזה.

ההתמודדות עם מגפת הקורונה מהווה סוג של מלחמה, ולכן גם את נושא הקצאת מכונות ההנשמה ניתן לבחון בהקשר זה: ביזור משמעותו הקצאה של מכונות ההנשמה החדשות לבתי החולים השונים על-פי שיקולים כאלו ואחרים. ריכוז משמעותו הקמה של "מתקן רפואי קורונה" שבו מציבים את כל מכונות ההנשמה החדשות ואליו מפנים את כל החולים שמצבם בינוני וקשה. נשאלת השאלה מהי הדרך העדיפה, כלומר מהי המדיניות שתמקסם את מספר החולים שניתן יהיה להנשים, או לחלופין, שתביא למינימום את מספר החולים שימותועקב אי-זמינות של מכונת הנשמה?

מידיעתנו אודות מהלך המחלה עד כה עולה כי מרבית חולי הקורונה מגיעים לבתי החולים כאשר הם נושמים בכוחות עצמם. אם המצב מידרדר, כפי שקורה לאחוז מסוים מהם, הם מחוברים למכונת הנשמה במשך שמונה ימים בממוצע, עם טווח שנע בין יומיים לבין חודש ואף למעלה מכך. לאחר פרק זמן זה חלקם מתאושש או נפטר מן העולם.

התיאור הנ"ל משקף לכאורה מודל תורים קלאסי. מודל כזה מאופיין על-ידי ארבעה פרמטרים: לקוחות, שרתים, קצב כניסה ומשך השירות. במקרה המנותח כאן מכונות ההנשמה הן השרתים, החולים הם הלקוחות, קצב הכניסה הוא תדירותהצורך בחיבור למכונת ההנשמה ומשך השירות הוא משך החיבור למכונת ההנשמה. ברם, בעוד שבמודל התיאורטי, כאשר מספר הלקוחות במערכת הוא סופי וגם זמן השירות הוא סופי, כולם בסופו של דבר מקבלים שירות, המצב המנותח כאן שונה: את חולה הזקוק להנשמה יש לחבר למכשיר מיד, אחרת ימות. עבור הסיטואציה הנוכחית ניסחנו אפוא מודל תורים המביא את האילוץ הזה בחשבון, והפעלנו אותו על שתי החלופות שהגדרנו לעיל (ביזור וריכוז). להמחשה, נשווה את התוצאות המתקבלות כשכל החולים בינוני וקשה מופנים למתקן יחיד במקום לעשרה בתי חולים, כתלות בקצב הצורך במכונות הנשמה.

ניתן לראות כיצד מדיניות של ריכוז משפרת את המענה לחולים, גם כאשר קצב ההיזדקקות למכונות גדול פי 10 ומעלה מאשר קצב השחרור שלהן. יתרה מזאת, מדיניות זאת משפרת את המענה גם כאשר הגידול במספר החולים הוא משמעותי יותר מאשר התוספת במספר המכונות (בדוגמה משמאל מספר החולים גדל ב-100% בעוד שמספר המכונות גדל ב-20% בלבד). כלומר: מדיניות של ריכוז משאבים מאפשרת להציל יותר בני אדם, ואף לדחות את קריסת המערכת.

תועלת נוספת מחלופת הריכוז נובעת מהאפשרות להקצות באופן יעיל את הצוותים הייעודיים בזכות העובדה שכל המטופלים נמצאים באותו מקום. יתרה מזאת, צוותים נוספים שיוכשרו למשימה יצליחו להגיע לרמת מומחיות טובה בזמןקצר יחסית, בזכות ההתנסות האינטנסיבית יותר. זהו שיקול חשוב כאשר קיים מחסור בכוח אדם.

לסיכום, אומנם ההתמודדות עם הקורונה היא סוג של מלחמה. אולם שלא כמו בשדה הקרב, מדיניות של ריכוז מכונות ההנשמה במתקן טיפול יחיד והפניית חולים אליו תשפר גם את הזמינות וגם את הגמישות. הזמינות תשתפר כי יותר חולים יקבלו את הטיפול שהם זקוקים לו. הגמישות תשתפר כי תפעול מרוכז מאפשר ניהול מערכתי של המשאבים שבמחסור - מכונות ההנשמה והצוותים הייעודיים.

תהליך האשפוז כמודל תורים [צילום: עירית טלמור]
השוואה בין מדיניות של ביזור לבין מדיניות של ריכוז [צילום: עירית טלמור]
תאריך:  04/05/2020   |   עודכן:  04/05/2020
עירית טלמור
+"מגבלת ההתקהלות תוסר ב-14 ביוני"
21:23 04/05/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
ראש הממשלה הודיע על הסרת מגבלת מרחק היציאה מן הבית והציג את לוח הזמנים להמשך ההקלות  ▪  הותר המפגש עם סבים וסבתות, אך יש להמשיך להישמר ממגע כדי להימנע מאפשרות הדבקתם בקורונה  ▪  "חייבים להיות מוכנים להתפרצות גל שני של תחלואה"
נתניהו במסיבת העיתונאים [צילום: מן הטלוויזיה]
חוזרים לשגרת קורונה במרחב הציבורי [צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]
+השר הנגבי: חשוב להחזיר את הספורט המרומם את רוחנו
20:31 04/05/20  |  איציק וולף
השר צחי הנגבי קרא להחזיר את ליגת הכדורגל לפעילות מלאה. זאת, כחלק מההקלות בהסגר הקורונה שמאשרת ממשלת ישראל.

"אישרנו היום בממשלה שורת הקלות משמעותיות בתחומים חשובים. הקניונים והשווקים נפתחים. כך גם הצימרים ובתי המלון. חדרי הכושר והחוגים שבים לפעול. בקרוב מאד תפעל מערכת החינוך באופן מלא, וההורים ישובו למקומות עבודתם. הכל כמובן תוך ציות להנחיות משרד הבריאות. בדיון היום תמכתי בכך שגם ליגת הכדורגל תשלים את העונה. טרם נפלה החלטה, אבל כשהכל חוזר לשגרה חשוב להחזיר לנו גם את הספורט המרומם את רוחנו", אמר.
+יו"ר ועדת הקורונה: דיירי בתי האבות לא מעניינים את נתניהו וליצמן
20:07 04/05/20  |  איציק וולף
יו"ר ועדת הקורונה בכנסת, ח״כ עפר שלח (יש עתיד-תלם), טען כי ההימנעות ממינוי מחליף למנכ"ל בית החולים איכילוב, פרופ' רוני גמזו, לטיפול בבתי האבות, מוכיח שלא אכפת לראש הממשלה ולשר הבריאות מבריאותם של השוהים בבתי האבות.

״‫משרד הבריאות החליט לא למנות מחליף לרוני גמזו, שיהיה אחראי על בתי האבות. מה איכפת לנתניהו וליצמן שבתי האבות הם מוקד של סכנת חיים. ‬
‫אז מה אם התכנית של גמזו לשמירה על אוכלוסיית הסיכון מס 1 תיזרק לפח. ‬
‫זה לא מעניין אותם‬״, טען.
+נתניהו יציג הערב שורת הקלות נוספות
19:40 04/05/20  |  איציק וולף
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, יציג הערב הקלות נוספות בהסגר הקורונה. יחד איתו יהיו גם שר האוצר, שר הבריאות, שר הכלכלה, שר החינוך, שרת התרבות והספורט, מנכ"ל משרד הבריאות ומנהל רשות המיסים.
+מאבק על חל"ת ביד ושם
18:16 04/05/20  |  יצחק דנון   |   לרשימה המלאה
כוח לעובדים: ההנהלה פעלה בצורה חד-צדדית בטענה שהיא חוששת ממשבר כספי, תוך ניצול הקורונה כדי להיפטר מעובדים שלא ניתן לפטר
("הטעו את העובדים" [צילום: אחינעם וולף])
+ישראל תשקיע 60 מיליון דולר בחיסון
18:11 04/05/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
ראש הממשלה הודיע בוועידת המנהיגים האירופית על השקעה ישראלית של 60 מיליון דולר במחקר ובפיתוח בתחומי האבחון והטיפול בקורונה ובפיתוח תרופות וחיסון לנגיף
(נתניהו. השתתף בוועידה בשיחת וידאו [צילום: מסך])
+ג'יי לנו ואמנים ישראלים בהצדעה לאיחוד הצלה
15:03 04/05/20  |  יפעת גדות   |   לרשימה המלאה
לנו הוא תומך ותיק של איחוד הצלה שתרם לארגון שני אופנועי אמבולנס שמשמשים להצלת חיים בישראל  ▪  עוד השתתפו במופע: ליאור סושרד, אדם קנטור, דודו אהרון ורונה לי שמעון
( ג'יי לנו במשדר מיוחד לאיחוד ההצלה [צילום: איחוד הצלה])
+"אף אסיר לא חלה בקורונה"
14:45 04/05/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
מ"מ נציב שב"ס: "בשבועיים האחרונים הוכנסו 1500 טיפולים לאסירים על-ידי רופאים מומחים חיצוניים; מתגבש רעיון שיוצג לי מחר להקמת מתחמים טכנולוגיים בהם יוכלו להתקשר עורכי הדין עם אסירים"  ▪  יו"ר ועדת הקורונה: "הקורונה איננה מצדיקה שינוי בשום דבר הנוגע לזכויות אדם. נראה שאתם משתדלים לשמור על כך, וזה צריך להדריך אתכם גם הלאה"
(ח"כ אוסאמה סעדי [צילום: עדינה ולמן/דוברות הכנסת])
+שומרים מרחק
14:40 04/05/20  |  יפעת גדות   |   לרשימה המלאה

ימי קורונה [צילום: ג'ון סופר/AP]
+חופי ישראל: "נווה מדבר" לכרישי הים התיכון
14:09 04/05/20  |  יפעת גדות   |   לרשימה המלאה
התופעה של עשרות כרישות עפרוריות שמגיעות למים החמים שליד תחנת הכוח בחדרה היא ייחודית במינה בים התיכון  ▪  בעוד שברוב אזורי הים התיכון הכרישים נמצאים בסכנת הכחדה, החופים שלנו ידידותיים אליהם בצורה יוצאת דופן
כרישים מהמין סנפירתן צפונית לנמל אשדוד [צילום: אביעד שיינין]
+באופן הדרגתי: מערך ההסעות למוסדות החינוך יפעל ממחר
13:19 04/05/20  |  עידן יוסף
משרדי החינוך והאוצר והשלטון המקומי הגיעו להסכמות על הפעלת מערך ההסעות בחינוך הרגיל ובחינוך המיוחד במתכונתו החדשה. לאור ההחלטה, ממחר, ובאופן הדרגתי יוכלו תלמידי כיתות א'-ג', י"א-י"ב בחינוך הרגיל וכן תלמידי החינוך המיוחד (הלומדים במוסדות החינוך המיוחד, בכיתות החינוך המיוחד בבתי הספר הרגילים והתלמידים המשולבים) להמשיך ולממש את זכותם לשירותי הסעה אל מוסדות החינוך. ההסעות תינתנה לתלמידים שהוגדרו זכאים עוד טרם החל משבר נגיף הקורונה. החזרה תיעשה באופן הדרגתי כדי לאפשר לרשויות להיערך באופן ראוי להפעלה.

כל הסעה תכיל עד 50% ממספר הנוסעים המורשים להסעה, כפי שמופיע ברישיון הרכב. כמו-כן, תפעל ההסעה בהתאם לכללי הזהירות וההיגיינה המתבקשים.
+הסרת המגבלות: הניסיון באסיה
12:55 04/05/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
טיים בוחן את הדרך בה התמודדו קוריאה הדרומית, טייוואן, סינגפור, יפן וניו-זילנד עם הקורונה - ומה אירע כאשר הסירו את המגבלות  ▪  ההצעה שלו לארה"ב: להשקיע כעת סכומי עתק בתשתיות
(סינגפור מיהרה מדי [צילום: יונג טק-לים, AP])
+קביעת "מוות מוחי" של חולי קורונה מונשמים
12:48 04/05/20  |  רונן פרידמן   |   לרשימה המלאה
ההתפתחות הרפואית טכנולוגית של המצאת מכשיר הנשמה מלאכותית העלתה את הצורך לדון מחדש בשאלת משמעותו של "המוות המוחי", ואם מהווה הוא קריטריון נוסף ונפרד לקביעת המוות
(החייאת חולה [צילום: בי"ח לגליל המערבי נהריה])
+עודה: מדיניות האוצר כלפי הרשויות הערביות - גזענות
12:31 04/05/20  |  עידן יוסף
יו״ר הרשימה המשותפת ח״כ איימן עודה בהפגנת הרשויות הערביות מול משרד האוצר: ״האדישות של האוצר לקריסת הרשויות המקומיות שלנו תביא אסון על החברה הערבית כולה. יש רק דרך אחת לתאר את ההחלטה להקצות 1.7 אחוז בלבד מתוך כלל המענק הממשלתי לרשויות: גזענות״.
+ארדן: יש להתיר שהייה בחופי הים
12:11 04/05/20  |  עידן יוסף
השר לבט"פ גלעד ארדן בטוויטר: מברך על הכוונה לפתוח את השווקים, הקניונים וחדרי הכושר ביום שישי הקרוב. עדיין יש בתקנות סעיפים שיש לשנות כמו איסור השהייה בחופי הים.

+משרד הבריאות: מניין המתים מקורונה עלה ל-234
11:37 04/05/20  |  מירב ארד
מספר חולי הקורונה המאומתים הוא 16,237, עלייה של 29 נדבקים מאתמול. מספר המאושפזים בבתי חולים הוא 273 והיתר במלוניות. מספר המונשמים מתוך 134 החולים קשה הוא 72, ירידה של כ-5%, לעומת אתמול. מספר המתים עלה ל-234, אחרי פטירתם של שניים היום. 101 החלימו ביממה האחרונה, והיום בוצעו 1,791 בדיקות.

תמונת מצב מעודכנת
+תלונות בעידן הקורונה
11:21 04/05/20  |  מעיין חיימוביץ   |   לרשימה המלאה
האתגר הראשון שעומד בפני השוטר שמטפל בתלונות, הוא להבחין בין תלונה אמיתית לתלונת שווא ולתת לכל אחת את הטיפול הראוי לה  ▪  מילוי טופס אינטרנטי הוא כבר עניין שונה בתכלית  ▪  החוקר מתקשה לזהות, הקצין מתקשה להתבונן ותלונת השווא לא מסוננת
(תלונה "עם ריח")
+הקורונה מסכלת גם את הערבות הבנקאית
10:56 04/05/20  |  עו"ד יוסף פנדריך   |   לרשימה המלאה
בחקיקה ובפסיקה אין מענה לשאלה האם משכירים רשאים לממש כעת ערבויות בנקאיות, בשל אי-תשלום שכר דירה בגלל הקורונה  ▪  ניתוח חוק החוזים מוביל לכאורה למסקנה, כי המגיפה מסכלת את החוזה - ולצידו את הערבות הנלווית אליו
(בנק סגור בשל הקורונה)
+ממחר: משרדי הרישוי יפתחו לקבלת קהל
10:53 04/05/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
בשלב הראשון, יפתחו משרדי הרישוי המחוזיים, בחיפה, ירושלים, חולון ובאר שבע, ויפעלו בהתאם להוראות התו הסגול
()
+חופשה בצפון בהנחה אחרי הגבלות הקורונה:
מתי יהיה אפשרי?
10:43 04/05/20  |  כתיבת המומחים   |   לרשימה המלאה

([צילום: golan-exposure])
+נתניהו: לאשר את המשך איכון השב"כ
10:34 04/05/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
בישיבת הממשלה צפויים השרים לאשר שורה של הקלות חדשות בהן הסרת מגבלת ה-100 מטרים, התרת מפגשים משפחתיים והיצר יציאה לפארקים הלאומיים  ▪  המחלוקת בין האוצר למשרד הבריאות - אופן ומועד פתיחת הקיונים
(ישיבת ממשלה דרך בוידאו [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90])
+כיצד לפגוש פסיכולוג אונליין
10:33 04/05/20  |  עדי בליי   |   לרשימה המלאה
אל תתביישו לשאול את המטפל שלכם איך יראו הפגישות  ▪  בין אם זה מעבר עם המטפל הקבוע שלכם ובין אם אתם פונים לראשונה
(קצת יותר מדי [צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90])
+אל-על תפעיל 60 טיסות מטען מוואהן בסין

09:30 04/05/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
הטיסות, שיבוצעו במטוסי הדרימליינר של אל-על, יובילו כ-25 טון של ציוד הומניטרי למלחמה בקורונה בכל טיס
(טיסות המטען של אל על לסין [צילום: דוברות אל-על ])
+שאלת הסגר
09:07 04/05/20  |  טל בן-יעקב   |   לרשימה המלאה
מעניין מה היו עושים אלו אשר מתנגדים למדיניות הסגר אילו המושכות לניהול המשבר היו נמצאות בידיהם  ▪  אין מנוס מלהגיע למסקנה כי לאחר שהיו נושאים עיניהם אל עבר הזוועות שהתרחשו במדינות אשר איחרו להחיל סגר, ידיהם היו רועדות מעצם המחשבה של להשאיר את המשק פתוח, ולבסוף, ברגע האמת, היו גם הם סוגרים אותו
(משחררים [צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90])
+245,460 בני אדם נדגמו על ידי צוותי מד"א ברחבי הארץ
09:02 04/05/20  |  מירב ארד
המאבק בנגיף הקורונה: 245,460 בני אדם נדגמו על ידי צוותי מד"א ברחבי הארץ. מתוכם, 96,065 נדגמו במתחמי "היבדק וסע", 88,272 נדגמו בבתיהם, ו-61,123 נדגמו בבתי אבות ומוסדות שונים ברחבי הארץ.

במתחם "היבדק וסע" בתל אביב נדגמו 20,598 בני אדם, בחיפה 8,251, בבאר שבע 5,911, בבני ברק 6,000, ובמתחמי "היבדק וסע" שפעלו בעיר ירושלים נדגמו 19,368 בני אדם בסך הכל.

עוד עשרות אלפי דגימות בוצעו ב-94 המתחמים הקבועים והניידים שהקימו מגן דוד אדום ומשרד הבריאות ביישובים רבים בכל חלקי הארץ:

+כשר אבל...
08:07 04/05/20  |  יוסף אליעז   |   לרשימה המלאה

()
+מולקולות בלתי הפיכות נגד הקורונה
08:02 04/05/20  |  ד"ר ניר לונדון   |   לרשימה המלאה

קלדרון. כיצד להביס את הנגיף [צילום: מכון ויצמן למדע]
דגם המולקולות על חלבון הפרוטאז [צילום: מכון ויצמן]
+"זה מסוכן? כן, אבל כך גם הקורונה"
07:38 04/05/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
מדענים בארה"ב פועלים במהירות שלא הייתה כמותה במטרה לדחוס לכמה חודשים הליכים הנמשכים מספר שנים  ▪  המאסדרים מבטיחים שהבטיחות לא תיפגע, ושהנהלים הרגילים פשוט יישומו בצורה מהירה יותר  ▪  וושינגטון פוסט על המאבק בין הנגיף לבין המדענים
מנות ראשונות של חיסון, סיאטל [צילום: טד וורן, AP]
חיסון נגד שפע, בואנוס איירס [צילום: נטשה פיסרנקו, AP]
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
יתרונות מדיניות ריכוז מכונות הנשמה במתקן רפואי אחד
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  מגיפת הקורונה
ד"ר ניר לונדון מהמחלקה לכימיה אורגנית במכון ויצמן למדע, מספר על המחקר במעבדתו שמכוון להתמודדות עם נגיף הקורונה. על המאמצים לייצר מולקולות שיוכלו לעצור את חלבון הפרוטאז המאפשר לנגיף להתפתח ולהפוך למדבק. המחקר הביא את שותפי המחקר באוקספורד לפתור 90 מבנים שונים של חלבון המטרה.
04/05/2020  |  ד"ר ניר לונדון  |   פודקאסטים
הזמן הממוצע למציאת חיסון למחלה הוא 18-12 חודשים; הממשל האמריקני רוצה להגיע למצב בו יהיו מאות מיליוני מנות נגד הקורונה כבר בינואר הקרוב. לפחות 115 פרויקטים למציאת חיסון מתנהלים כיום ברחבי ארה"ב, במהירות כה גבוהה ותוך דילוג על שלבים כה רבים, עד שאפילו מומחי החיסון המובילים אינם יודעים למה לצפות – מדווח וושינגטון פוסט.
04/05/2020  |  איתמר לוין  |   מיוחדים ברשת
במשבר הכלכלי העולמי האחרון, בשנת 2008, ישראל נכנסה ויצאה יחסית ללא פגע, ביחס למדינות רבות אחרות. הירידה בצמיחה הייתה מינורית והחזרה לצמיחה חיובית הייתה כמעט מיידית, בשונה ממרבית המדינות מפותחות בעולם, אשר חוו את המשבר בצורה קשה הרבה יותר. במשבר הנוכחי לעומת זאת, ברור כי הדבר יהיה שונה וכי הפגיעה בכלכלת ישראל תהיה משמעותית. כך עולה מדוח מיוחד שמפרסם משרד האנרגיה.
03/05/2020  |  עידן יוסף  |   חדשות
התעופה האזרחית אחרי הקורונה תהיה שונה לחלוטין מזו שאליה התרגל העולם בעשרות השנים האחרונות: המתנה של עד ארבע שעות לפני הטיסה, זינוק במחירי הכרטיסים וירידה חדה במגוון הטיסות – צופה טיימס הלונדוני.
03/05/2020  |  איתמר לוין  |   מיוחדים ברשת
בית חולים השרון בפתח תקוה חוזר לפעילות שגרתית מלאה וישוב להעניק את כל סוגי הבדיקות, האבחונים הטיפולים והניתוחים לכלל הציבור. בית החולים ששינה את ייעודו על-פי בקשת משרד הבריאות לפני כחודש וחצי וטיפל רק בחולי קורונה.
03/05/2020  |  איציק וולף  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
הרצל חקק
הרצל חקק
נאבק למען ספרות שביסודה ערכים אנושיים    זכה בפרסים רבים על הישגיו הספרותיים: פרס ראש הממשלה, פרס ברנר, עיטור ההתאחדות הבינלאומית לספרות נוער בברלין, פרס רוטרי ועוד
דן מרגלית
דן מרגלית
השופט קפלן שחרר את השכל לאחר שהבין שהמשטרה מתאנה להשכל, ובכלל הוא נעצר באזור שהמשטרה ממילא חסמה ולא הייתה בו תנועה
יוסף אליעז
יוסף אליעז
מלחמת חרבות ברזל, בצד מוראותיה, חשפה לנגד עינינו מציאות הטעונה שינוי דחוף    אנו חיים בעולם "פתוח", כפי שנוהגים לומר: "כל העולם הוא כפר אחד גדול"
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il