|   15:07:40
דלג
  איתמר לוין  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
המדריך המלא להלבנת שיניים
כתיבת המומחים
כל מה שצריך לדעת על הפסקת הריון
דומינו פארק, ברוקלין [צילום: ג'ון מינצ'ילו, AP] הרחוב ה-42, מנהטן [צילום: פרנק פרנקלין, AP]

הדרך הארוכה לפתיחתה של ניו-יורק

מתי תתעורר מחדש העיר שאיננה ישנה

העיר רחוקה מלעמוד בקני המידה הנדרשים מבחינה בריאותית, בעיות תחבורה קשות מצריכות פתרון ולא ברור האם שנת הלימודים הבאה תיפתח בספטמבר ניו-יורק טיימס ממפה את הדרך הארוכה והקשה בדרך להסרת מגבלות הקורונה, שגם אחריהן יצטרכו הכל להסתגל למציאות חדשה
12/05/20  |   איתמר לוין   |   מיוחדים ברשת   |   מגיפת הקורונה   |   תגובות
עדכון קורונה בניו-יורק, 11 במאי / NBC New York

קרוב ל-190,000 איש אובחנו כחולים בקורונה בניו-יורק בשבועיים האחרונים – מספר שיא בשלב קריטי לקראת פתיחתה מחדש. ראש העירייה, ביל דל-בלאסיו, הודיע שהעירייה תשכור 1,000 "בלשי מחלות" כדי לאתר את הקשרים של כל חולה. העירייה גם מממנת את האיכסון במלון לכל מי שאינו יכול לשהות בבידוד בביתו, ועשויה להקים מרכז בידוד במרכז הטניס בקווינס.

המושל אנדרו קואמו הכין מסגרת לפתיחת המדינה, המבוססת על שבעת שלבים בריאותיים ברורים. הוא ביקש מביל גייטס, המסעדן דני מייר, ג'יימס דולן – בעלי קבוצת הכדורסל ניו-יורק ניקס – ועשרות אנשי עסקים אחרים לייעץ לו על הדרך הטובה ביותר לחדש את הפעילות הכלכלית ואולי גם את הלימודים. אבל למרות כל אלו, פתיחת העיר והמדינה עדיין אינה נראית באופק – כותב ניו-יורק טיימס.

הגורמים שהפכו את העיר למרכז הקורונה בארה"ב - היקפה, התיירות והתלות בתחבורה הציבורית – מסבכים את החזרה לשגרה כלשהי. העיר עדיין רחוקה מהמדדים הדרושים לפתיחה מחדש, החל ממספר המיטות הזמינות בטיפול הנמרץ וכלה במחלקות הקורונה. המדינה כולה מתקדמת בזהירות, ואולי בהמשך החודש תיפתח הפעילות באיזורים הכפריים שלה; אינו יודע כמה זמן יקח להתניע מחדש את כלכלת העיר.

המפתח הוא הכלה של הנגיף, מה שמצריך השקעה ניכרת בתשתית של בדיקות ואיתור קשרים – הרבה יותר ממה שארה"ב ראתה אי-פעם. אפילו כאשר מערכות הבריאות הציבוריות הדרושות יאוישו במלואן ויפעלו, יהיה זה רק הבסיס ליצירת תחושת ביטחון של העסקים והתושבים כדי לחזור לעבוד ולבלות. רבים עשויים להחליט להישאר בבית.

ההחלטה מתי לפתוח מחדש את העיר, מסביר הטיימס, היא עניין של איזון. ככל שהעיר תישאר סגורה זמן רב יותר, כך הנגיף ידעך ויקטן הצורך בבדיקות ובאיכונים – אבל הנזק הכלכלי יגדל. קואמו אומר, שהמדידות עליהן המליץ המרכז הפדרלי לאיתור מחלות, הן שיקבעו מתי וכיצד תיפתח המדינה – מחוז אחרי מחוז, ואין ספק שהעיר ניו-יורק תהיה האחרונה. התוכניות כיצד בדיוק לעשות זאת עדיין נמצאות בהכנה.

נכון לעכשיו משמשים רק שני בתי מלון לבידוד, אם כי העירייה אומרת שהיא תוכל להגיע ל-11,000 מיטות. שכירת "בלשי המחלות" תצריך מספר שבועות, ויהיה צורך ב-1,500 נוספים כדי לעמוד באבני הדרר של קואמו. המדד הדרוש של 50,000 בדיקות ליום יושג לכל המוקדם בחודש אוגוסט – וגם הוא עלול שלא להספיק.

כמה שאלות מרכזיות עדיין ממתינות למענה: כיצד לטפל ב-6 מיליון הנוסעים מדי יום בתחבורה הציבורית של העיר? כיצד יוכלו 1.1 מיליון התלמידים לחזור לכיתות? ארגון המורים העירוני רב-העוצמה הבהיר, שהוא מצפה למערכת נרחבת של בדיקות, איכונים וחיטוי לפני שיתמוך בחזרה ללימודים. וכמו בכל מקום, כל עוד אין לימודים – רבים מהניו-יורקרים אינם יכולים לשוב לעבודה. שנת הלימודים הנוכחית הסתיימה רשמית, ודה-בלאסיו אומר שהכוונה היא לפתוח את השנה הבאה כרגיל בספטמבר.

על-פי תוכניתו של קואמו, בתי הספר ייפתחו רק בשלב הרביעי והאחרון של הפתיחה מחדש – אחרי המסעדות ובתי המלון. מסעדות הן בעיה פחות גדולה מאשר בתי ספר, כי ניתן לסמוך על בעליהן לגבי מגבלת התפוסה. האם הן יוכלו לשרוד במגבלות הללו – זו שאלה אחרת. לעומת זאת, המדינה עדיין אינה יודעת כיצד להבטיח את הריחוק החברתי בבתי הספר.

מעון המושל בעיר אלבני והעירייה במנהטן לא תמיד רואים עין בעין, וקואמו לא עדכן את דה-בלאסיו לגבי קני המידה שקבע. לפחות אחד מהם – פחות משני מאושפזי קורונה חדשים לכל 100,000 תושבים במשך שלושה ימים – אינו מתאים לעיר בטווח המיידי; בתחילת מאי השיעור בה היה כפול. העיר עמדה בקנה המידה שלה – פחות מ-200 מאושפזים חדשים בעשרה ימים רצופים; יעדים אחרים, כגון מספר החולים בטיפול נמרץ, עדיין אינם בהישג יד.

בעיה מרכזית נוספת היא התחבורה. דה-בלאסיו מתכנן לסגור לתנועה 150 ק"מ של רחובות כדי להקל על שמירת הריחוק החברתי. קואמו הורה להפסיק את הפעילות סביב השעון של הרכבת התחתית, כדי לנקות בלילה את הקרונות. לכל ברור שיהיה צורך להגביל את תפוסת התחבורה הציבורית, מה שיחייב שינויים בהרגלי העבודה של מיליוני בני אדם.

חשש נוסף הוא שהעיר תאלץ להתמודד עם אלפי חולים חדשים ביום כאשר תרחיב את הזכאות לבדיקות. ניתוח של אוניברסיטת הרווארד עבור הטיימס העלה, שבעיר עלולים להיות 4,180 חולים חדשים ב-1 ביוני – מה שיחייב 35,415 בדיקות ביום, כפליים מהמספר הנוכחי. אם מספר החולים החדשים יהיה 2,233, מספר הבדיקות היומיות הדרוש הוא 19,351 – רבע יותר מאשר כיום.

ההנחות הללו מבוססות על שמירת הריחוק החברתי, אלא שיהיה קשה להבטיח זאת כאשר אנשים יחזרו לעבודה ולכן יש לשער שמספר החולים החדשים יהיה גבוה משמעותית. אך כדי לאפשר איתור של כל מי שבא במגע עם החולים, המערכת צריכה שמספר המקרים החדשים יירד ל-300-100 בלבד ביום, לעומת 1,200-600 כעת. כאמור, דה-בלאסיו הודיע שהעירייה תשכור בחודש הקרוב 1,000 איש לאיתור המגעים – אך בעיר ווהאן הועסקו 9,000 איש כאלה. לכן, ההערכה היא שניו-יורק תזדקק לפחות ל-2,500. גם מה שקורה אחרי האיכון מציב אתגר, משום שיש לדרוש מן הבאים במגע לבודד את עצמם לשבועיים – ולא כולם יכולים לעמוד בכך.

עסקים גדולים וקטנים יצטרכו למצוא דרכים חדשות לפעול: האם אנשים יוכלו לעבוד יחדיו? מתי יעבדו? מי יעבוד מהמשרד ומי מהבית? האם ניתן יהיה לחייב לצאת לעבודה כאשר בתי הספר סגורים? חלק מהתשובות עשויות להינתן דרך הניסיון שייצבר בענפים הראשונים שיחזרו לעבודה – בנייה ותעשיה, שפעלו בצורה חלקית גם לאורך הסגר. למשל: שלוש משמרות במקום אחת, מדידת חום, הימנעות מפגישות רבות משתתפים, מחיצות בין עובדים, איסור על שימוש בבקבוקי מים רב-פעמיים, סילוק המלחיות מחדרי האוכל, מילים תקיפות למי שיתקרבו יותר מדי, וכמובן – מסיכות.
הגדלת הפעילות האלקטיבית בבתי החולים על רקע מגיפת הקורונה - מידע ראשוני על אוסטרליה וארצות הברית / דוח
מסמך זה נכתב עבור הוועדה המיוחדת בעניין ההתמודדות עם נגיף הקורונה ועניינו הקווים המנחים שפרסמו אוסטרליה וארה"ב להגדלת הפעילות האלקטיבית בבתי החולים (9 עמ')
התמודדות עם מחסור במכונות הנשמה בארצות הברית / מחקר
מחסור במכונות הנשמה הוא אחד האתגרים המרכזיים בהתמודדות עם מגפת הקורונה ,לאור השכיחות של כשל נשימתי בקרב חולי קורונה. ארצות הברית, המדינה שבה מספר החולים וקצב ההדבקה הם הגבוהים ביותר כיום, נתקלת במחסור במכונות אלו בחלק ממדינותיה ונערכת למחסור באחרות. (17 עמ')
השפעות מגפת הקורונה ומדיניות הריחוק החברתי על הפשיעה במבט בין-לאומי / סקירה
להלן תמונת מצב הפשיעה במדינות השונות לאחר פרק זמן של חודש במצב של הסגר וריחוק חברתי. הסקירה מבוססת על נתונים מארגוני האינטרפול והיורופול, גופי המשטרה של מדינות בריטניה, צרפת, איטליה, קנדה )טורונטו(, הולנד, שבדיה וארה"ב )וושינגטון ולוס אנג'לס(, ודווחים מהתקשורת. סקירה זו היא המשך לסקירות על מגמות פשיעה בעולם בתקופת הקורונה (16 עמ')

תאריך:  12/05/20   |   עודכן:  12/05/20
איתמר לוין
+סכנה גוברת לפגיעה ביהודים בעולם
21:41 12/05/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
המשרד מצביע על השיח האנטישמי והאנטי-ישראלי הבוטה והמתרחב על-רקע הקורונה, כולל בידי הרשות הפלשתינית וארגוני BDS  ▪  החשש: ההסרה ההדרגתית של המגבלות ברחבי העולם, יחד עם המשבר הכלכלי, יובילו לפגיעות פיזיות ביהודים
תיאוריות קונספירציה ודמוניזציה
חזרה לעלילות של ימי הביניים
+הציבור יכריז שהמגיפה הסתיימה
18:13 12/05/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
במגיפות קודמות נמשכו ההשלכות החברתיות זמן רב לאחר שהנגיפים הודברו; הפעם ייתכן שיקרה ההפך: הציבור ימאס במגבלות ויפעל כאילו המגיפה חלפה מן העולם, צופה ניו-יורק טיימס
(לציבור יימאס מהמגבלות)
הפוליטיקה שמאחורי מחקר הקורונה / 60 דקות
+המשטרה תבדוק מי אישר את כניסת הידוענים למירון
16:46 12/05/20  |  עידן יוסף
המשטרה הודיעה כי תפתח בבדיקה לבירור זהות הגורם שאישר כניסה של ידוענים להר-מירון להילולת רשב"י בל"ג בעומר. מדובר בידוענים שלא הופיעו ברשימה שאושרה בידי המשרד לשירותי דת, הזמרים עומר אדם ומשה פרץ ואיש העסקים אבישי נריה.

שר הפריפריה אריה דרעי, שתחילה הואשמה לשכתו במתן האישורים, הביע צער על כך שהוכנסו למירון אנשים שאינם קשורים לארוע, בעוד מהציבור הרחב נמנעה הכניסה. דרעי עצמו לא הגיע למירון וביקש גם מכל הח"כים של ש"ס שלא להגיע.
+משרד הכלכלה מאריך את הסיוע לעסקים וליצואנים
16:21 12/05/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
הודיע על נוהל הקלות לעסקים המשתפים בתוכניות "כסף חכם" ותוכנית "שער לשיווק בינלאומי"
([צילום: איתמר לוין])
+פקידי ציבור מסרו דיווח כוזב בתקופת הקורונה
16:13 12/05/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
עובדים בבתי החולים הממשלתיים, במשרד הבריאות ובמשרדים ממשלתיים אחרים שהיו אמורים לדווח על עבודה מהבית בזמן משבר הקורונה, דיווחו במקום זאת על יציאה בתפקיד - דיווח המאפשר להם הוספת רכיבים לשכרם  ▪  בדיקה נפתחה בנושא
([צילום אילוסטרציה: תומר נויברג/פלאש 90])
+משתמשי התחבורה הציבורית יפוצו
14:45 12/05/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
בשל השירות הדליל בימי הקורונה וההשבתה החלקית, יוצע מתווה פיצוי משולש לנוסעים שקנו מינוי חופשי חודשי  ▪  לא יינתן פיצוי למי שקנו מינוי חופשי שבועי, אך יינתן פיצוי לסטודנטים
תחנה בשוק מחנה יהודה [צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]
+מנכ"ל משרד הבריאות פורש: "עת להמשיך הלאה"
14:04 12/05/20  |  עידן יוסף
מנכ"ל משרד הבריאות הודיע לראש הממשלה על כוונתו לפרוש מתפקידו עם כינונה של הממשלה החדשה לאחר חמש שנים בתפקיד. משה בר סימן טוב הודה לבנימין נתניהו ולשר הבריאות יעקב ליצמן, וכתב כי "הגיעה העת להמשיך הלאה". לדבריו עמד משרד הבריאות בשני היעדים העיקריים בטיפול במשבר הקורונה - שכל חולה יקבל טיפול ושמדינת ישראל תהיה בקבוצת המדינות שמטבלות היטב בנושא.
מכתב הפרישה (1)
מכתב הפרישה (2)
+משרד העבודה והרווחה: תלמידי המכללות הטכנולוגיות חוזרים לשגרה
11:57 12/05/20  |  מירב ארד
משרד העבודה והרווחה מודיע: התלמידים במכללות הטכנולוגיות ובקורסים להכשרה מקצועית מתחילים לחזור לשגרה זהירה. החזרה החלקית ללימודים נעשית בהתאם למגבלות משרד הבריאות. במכללות הטכנולוגיות החלו השבוע הוראה בקבוצות של עד 15 סטודנטים כדי להמשיך ולקיים סדנאות, מעבדות, ולתמוך בהוראה המקוונת ועוד.
התאמות אלו יאפשרו לסטודנטים להשלים פערים, לקבל תמיכה לימודית ולגשת לבחינות הממלכתיות ולפרויקט הגמר, לסיים את הלימודים במועד המתוכנן ולהשתלב בהקדם בשוק העבודה. עקב התקופה המאתגרת, הלימודים צפויים להתארך בכשלושה שבועות אל תוך הקיץ.
+איש לא בא
11:38 12/05/20  |  יוסי גבאי   |   לרשימה המלאה

מחכים לנוסעים [צילום: יוסי גבאי]
+פומפאו לקראת ביקורו: "החלת ריבונות? ישראל תחליט"
11:21 12/05/20  |     |   לרשימה המלאה
רגע לפני הגעתו לישראל מחר, מזכיר המדינה האמריקני פומפאו בראיון מיוחד לישראל היום  ▪  על הריבונות: "אני רוצה להבין מה הממשלה החדשה חושבת"  ▪  על המאבק בקורונה: "ישראלים ואמריקנים פועלים במשותף למציאת תרופה"  ▪  ועל סין: "הם ניסו להחביא את הנגיף"
(פומפאו. שיחות עם רה"מ וגנץ [צילום: אנדרו הרניק/AP])
+המענק לעסקים: נפתחה האפשרות לבקש סיוע להשתתפות בהוצאות קבועות
10:28 12/05/20  |  מירב ארד
באתר רשות המסים מפתחה (יום ג') האפשרות להגשת בקשות לקבלת מענק סיוע לעסקים להשתתפות בהוצאות קבועות, המהווה פעימה שלישית שלתשלום מענקי הסיוע למשק בשל ההשלכות הכלכליות של נגיף הקורונה. במסגרת זו, יכולים להגיש בקשה לקבלת מענק עסקים קטנים ובינוניים בעלי מחזור העולה על 18 אלף שקלים ועד 20 מיליון שקלים בשנה שנפגעו בתקופת קורונה.
+אל תהיו "טרמפיסטים"
09:52 12/05/20  |  רפי לאופרט   |   לרשימה המלאה
המשק הלאומי הוא מערכת מוכללת ומשולבת. הסיכון העיקרי הוא שגיאה באיתור נכון של הנושאים ומרכזי המאמצים שבהם יש להשקיע את המקורות המוגבלים העומדים לרשותנו. צרו לעצמכם רזרבות ומרחבי ספיגה למשברים כל אחד בתחומי אחריותו ואל תהיו טרמפיסטים
([צילום: איתמר לוין])
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
מתי תתעורר מחדש העיר שאיננה ישנה
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
בבר
12/05/20 15:21
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  מגיפת הקורונה
תחנת הרכבת בנתב"ג ריקה מאדם. התחבורה הציבורית שהושבתה בחודשיים האחרונים תחודש חלקית. קווי האוטובוס העירוניים יחזרו לפעול בימי שישי ובמוצאי שבת הקרובים, וכן תנועת הרכבות תתחדש ביום ראשון הקרוב בקווים המרכזיים.
12/05/2020  |  יוסי גבאי  |   תמונות מיוחדות
בתום חודשים ארוכים שבהם לא נראה בישראל מנהיג זר, לא רק בגלל הקורונה אלא עוד קודם לכן בשל רצף מערכות הבחירות, ינחת מחר בישראל מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו. "הפגישה מספיק חשובה כדי שנקיים אותה פנים אל פנים", אומר פומפאו בראיון בלעדי לישראל היום בטרם ימריא מוושינגטון. כך מדווח אריאל כהנא מישראל היום.
12/05/2020  |  מחלקה ראשונה  |   חדשות
מעקב אחר פרסומים בעיתונות ומצעדי הדוברים ברשות הטלוויזיה, חושף תופעה ישראלית אופיינית, שהולכת ומתחזקת במהירות בעידן הקורונה. בעבר, מרבית האירועים המשבריים ההמוניים אצלנו, נגעו לנושאי ביטחון - מלחמה, טרור ופיגועים, ירי טילים על העורף וכו'. בנסיבות כאלה, היו דוברי צה"ל, קצינים בשירות פעיל ומילואים, פורשי אירגוני הביטחון למיניהם ומומחי אקדמיה שמשקלם הסגולי נבע בדרך-כלל מעברם הביטחוני שחקני המגרש התקשורתי העיקריים.
12/05/2020  |  רפי לאופרט  |   יומני בלוגרים
אחד עשר מי יודע - 11 עשר שופטי בג"צ בהרכב מיוחד החליטו פה אחד באופן חריג שנתניהו כשיר להרכיב ממשלה, חזקת החפות עומדת לו וההסכם עם גנץ להרכבת ממשלת "איקאה" לאחר תיקונים ושיפוצים אפשרי כולל הרכבת שולחן עם 36 ברגים.
ראש תוכנית החירום בארגון הבריאות העולמי, ד"ר מייקל ראיין, מתריע מפני פתיחה מחודשת של הכלכלה במדינות רבות מבלי שאותן מדינות נוקטות באמצעים מספקים לניטור ובדיקת התפרצות מחודשת של נגיף הקורונה.
12/05/2020  |  איציק וולף  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
עדנה ויג
עדנה ויג
משוררים רואים בשירה דרך לבטא את הדיוקן העצמי שלהם ואת חלומם    כאן המשורר מבטא זאת כבר מראשיתו כעוּבּר, שגדל להיות משורר
יוסי אחימאיר
יוסי אחימאיר
"ביבי נקלה, ביבי נבל, ביבי מושחת, ביבי שקרן, ביבי מאוס, ביבי תחמן"... כך נפתח ביום שלישי מאמר בעיתון ה"הגון", שופר הפלשתינים - הארץ
ציפי לידר
ציפי לידר
למרבה האירוניה, בתו של פרעה היא שהצילה אותו ובסופו של דבר פרעה בכבודו ובעצמו גידל את משה בארמונו, וסלל את הדרך לגאולה    האדם חושב, והאלוקים צוחק
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il