|   15:07:40
דלג
  איתמר לוין  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
כל מה שצריך לדעת על הפסקת הריון
קבוצת ירדן
החברה המצויינת למוצרי CBD כבר בישראל
הבסטיליה, פריז. 14 ביולי 1789 [ציור: ז'אן-פייר הואל] כיכר פריז, ירושלים. 14 ביולי 2020 [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]

שישה בשישי / לאן מועדות פניה של ישראל

בלפור פינת עזה: זו רק ההתחלה?

מצוקה כלכלית ומשטר דיכוי הובילו להפיכות ברחבי העולם, שרובן הסתיימו בתוצאות גרועות עוד יותר ישראל היא דמוקרטיה יציבה ולכן אין בה סכנה להפיכת כזאת, ובוודאי שלא להפיכה צבאית מה שכן יכול לקרות אצלנו, כמו במדינות דמוקרטיות אחרות, הוא התדרדרות למהומות אלימות עדיין אפשר לבלום, על-פי התהום - והאחריות היא בידי בנימין נתניהו
17/07/2020  |   איתמר לוין   |   כתבות   |   מגיפת הקורונה   |   תגובות


מהבסטיליה לכיכר פריז
ברמה הנקודתית המשטרה צדקה [יונתן זינדל, פלאש 90]

דבר נפל השבוע ברחוב עזה פינת רחוב בלפור בירושלים, כאשר עשרות מפגינים ניסו לפרוץ את מחסום האבטחה ולהתקדם לעבר בית ראש הממשלה. במקרה או שלא במקרה, היה זה ב-14 ביולי – יום הבסטיליה המסמל את המהפכה הצרפתית. באותו יום, בשנת 1789, הסתערו המוני פריזאים על בית הכלא שהיה בעיניהם הסמל לשלטון הדיכוי של לואי ה-16 ושחררו את שבעת האסירים (הפליליים) שהוחזקו בו. המלך עצמו שהה בוורסאי, יצא לציד וכתב ביומנו מילה אחת, שסיכמה את שללו באותו יום: "כלום".

ככל שזכרוני מגיע, אין תקדים לניסיון לפרוץ פיזית למעונו או למשרדו של ראש הממשלה. היו הפגנות סוערות, היו הפרות חמורות של הסדר, אך לא היה כזה מעשה של התנגדות פיזית לשלטון. המשטרה צדקה כאשר מנעה את ההתפרצות; חופש ההפגנה אינו חופש האנרכיה, כשם שחופש הביטוי אינו חופש הביזוי. המשטרה צדקה כאשר דרשה מן המפגינים לפנות את הכביש ולהימנע מחסימת התנועה; גם לאזרחים שאינם מפגינים יש חופש תנועה. אבל מה יקרה אם בעתיד יסתערו אלפי אזרחים על השוטרים ואנשי השב"כ? האם כיכר פריז תהפוך לכיכר תחריר?

התחושה היא שאנחנו מצויים לכל הפחות בתוכו של סיר מבעבע, אם לא על פתחו של הר געש. הסיבה המרכזית והמיידית היא המצוקה הכלכלית הנגרמת בשל הקורונה, ואוזלת היד הפושעת של הממשלה בטיפול בה. לכך מצטרפת סיבה משנית וישנה יותר: ההתנגדות למהלכים של בנימין נתניהו וממשלתו, הנראים לחלק מן הציבור כפגיעה בדמוקרטיה, בעקרונות יסוד שלה ובמוסדות בסיסיים שלה – עם או בלי קשר למשפטו של נתניהו. לא ממש משנה אם התחושה הזאת נכונה; עצם קיומה הוא המשמעותי. אז לאן פנינו מועדות? הנה כמה דוגמאות היסטוריות.

המודל הצרפתי
שנה למהפכה, 14 ביולי 1790 [ציור: איזידור הלמן]

נישאר בצרפת של 1789. הרקע למהפכה היה כלכלי: צרפת הייתה שקועה בחובות עתק, בתי המשפט מנעו את הצעד ההגיוני של הטלת מיסים גם על האצילים, הכמרים ופקידי הממשלה, ולואי ה-16 נאלץ לכנס את אסיפת המעמדות כדי לדון בנושא. בני המעמד השלישי – הצרפתים מן השורה – לא היו מוכנים להסדר הקבוע, בו כל מעמד נחשב לבעל קול אחד וכך דעתם נדחית בידי האצילים והכמרים. הם הקימו את האסיפה הלאומית ודרשו חוקה חדשה.

בחודשים הבאים שרר בצרפת רעב, לאחר שפגעי טבע גרמו לזינוק במחיר הלחם, שהיה מקור המזון העיקרי של בעלי ההכנסות הנמוכות. במדינה השתררה אנרכיה: פועלים רעבים התפרעו, עקרות בית צרו על המאפיות, איכרים צדו בעלי חיים ביערות של אדוניהם ושדדו שיירות שהובילו חיטה. אחרי נפילת הבסטיליה הסתערו איכרים על בתי אדוניהם, חיפשו את התבואות שלדעתם נאגרו בהם, שרפו אסמים ורצחו אצילים. האסיפה הלאומית החליטה על שוויון במיסים ופרסמה את "הצהרת זכויות האדם". בני משפחת המלוכה הוצאו להורג, כמו אלפים מבני המעמדות הגבוהים.

אלא שהמהפכה שקעה עד מהרה במרחץ דמים והפכה לדיקטטורה בראשותו של מקסימיליאן רובספייר, שהנהיג במוצהר משטר טרור בו הוצאו להורג 20,000 בני אדם – חלקם מהפכנים בעצמם. ביולי 1794 (שוב אותו חודש) הוצא להורג רובספייר עצמו. חמש שנים לאחר מכן מצאה שוב צרפת את עצמה תחת שלטון רודני: זה של נפוליאון בונפרטה. אחרי עשר שנים של הרס ושפיכות דמים, המהפכה נמוגה. זהו המודל של מהפכה המתחוללת בשל שילוב של דיכוי פוליטי עתיק יומין עם מצוקה קשה בזמן אמת.


המודל האמריקני
מסיבת התה של בוסטון [ציור: נתניאל קוריה]

בפעם הראשונה בהיסטוריה הוכרזו עקרונות של שוויון וזכויות יסוד (לא לעבדים השחורים בהם החזיקו רוב האבות המייסדים), וחשוב מכך – נקבע שזכותו של העם להתקומם נגד ממשלה הפוגעת בזכויות יסוד אלו

המהפכה הצרפתית קיבלה השראה ממה שהתחולל בעשור הקודם מעבר לאוקיינוס האטלנטי: מלחמת העצמאות האמריקנית. גם זו התחוללה בשל מחלוקת על מיסים. בריטניה, ששלטה ב-13 המושבות האירופיות באזור אשר כונה (ועדיין מכונה) "ניו אינגלנד", הייתה שקועה בחובות. הפוליטיקאים בלונדון, שלא ששו להרגיז את בוחריהם, מצאו פתרון קל: להטיל מיסים על המושבות המרוחקות. בני המושבות תהו, הכיצד יכול פרלמנט בו אין הם מיוצגים, להורות להם מה לעשות בכלל ולגבות מהם מיסים בפרט. "אין מיסוי ללא ייצוג", טענו. במחאה על מיסוי התה, הטילו אמריקנים למימי נמל בוסטון 342 תיבות ובהן עלי תה. ב-1775 פרצה המלחמה.

שנה לאחר מכן, וכולנו יודעים באיזה חודש (יולי, כמובן), הכריזו נציגי המושבות בפילדלפיה על עצמאותן. הן קבעו: "מקובלות עלינו אמיתות אלה כמוכחות מאליהן, שכל בני האדם נבראו שווים, שהבורא העניק להם זכויות מסוימות שאי-אפשר לשלול מהם, וביניהן הזכות לחיים, לחרות ולרדיפת האושר. כדי להבטיח זכויות אלה, מוקמות בקרב בני האדם ממשלות, השואבות את סמכויותיהן הצודקות מהסכמתם של הנשלטים, ובכל פעם שצורת ממשל כלשהי הופכת הרסנית ביחס לזכויות אלה, הרי שזכותו של העם לשנותה או לבטלה, ולהקים ממשלה חדשה, שיסודותיה מושתתים על עקרונות אלה".

בפעם הראשונה בהיסטוריה הוכרזו עקרונות של שוויון וזכויות יסוד (לא לעבדים השחורים בהם החזיקו רוב האבות המייסדים), וחשוב מכך – נקבע שזכותו של העם להתקומם נגד ממשלה הפוגעת בזכויות יסוד אלו. האמריקנים לחמו למען עקרונות אלו, ניצחו ובשנת 1787 פרסמו את חוקתם – שוב, הראשונה מסוגה בהיסטוריה בכך שקבעה יסודות מוצקים לשיטת ממשל שמטרתה המרכזית היא למנוע רודנות. כיום זוהי שיטה מיושנת ובעייתית, הנושאת באחריות לחלק משמעותי מן הקשיים הנוכחיים של ארה"ב, אך אין בכך כדי לפגוע בחשיבותה ההיסטורית העצומה – לאמריקנים ולעולם כולו. זהו המודל של מהפכה המתחוללת בשל תחושה צודקת ועמוקה של דיכוי מצד שליטים מרוחקים ומנותקים, כאשר המניע המיידי הוא שוב כלכלי.

המודל הסובייטי
הפגנה נגד הצאר, פברואר 1917

ההמונים יתקוממו כאשר לא יהיה להם דבר להפסיד, מלבד כבליהם – צפה מרקס. הוא צדק, פעמיים. ב-1917 התוצאה של ההתקוממות הייתה נטילת השלטון בידי חסידיו. למרבה האירוניה, ב-1991 התוצאה הייתה של נטילת השלטון מידי מי שהתיימרו להיות ממשיכי דרכו. עשור לאחר מכן, השליטה נפלה לידיו של ולדימיר פוטין – האיש הדומה ביותר לצאר שראתה רוסיה מאז אותם ימים רחוקים בפטרוגרד

רוסיה של 1917 הייתה מדינה ענקית – 40% משטח אירופה ואסיה – אך מרבית תושביה היו איכרים בורים ודלים; בערים הלך וגדל מספר הפועלים קשי-היום. האחרונים היו הקרקע עליה נוצרו תאים-תאים של מהפכנים, שהושפעו מתורתו של קרל מרקס וביקשו לסלק את הצאר ניקולאי השני ואת הפרלמנט, ולהפקיד את השלטון בידי הפועלים. התבוסות במלחמה מול גרמניה גרמו בסוף 1916 לפרלמנט הצייתן למחות על מדיניותה הכושלת של הממשלה; הצאר פיזר אותו, ורבים מחבריו הצטרפו לשורות מתנגדי המשטר.

ושוב: המצוקה הכלכלית היא שהניעה את הגלגלים. בבירה פטרוגרד שרר רעב, אך הממשלה לא מיהרה לפתור את הבעיה. בתחילת 1917 הכריזו פועלים בעיר על שביתה ויצאו לרחובות; החיילים סירבו לירות בהם. פרלמנטרים מתונים וקומוניסטים קנאים הקימו יחדיו ממשלה זמנית, אשר הדיחה את ניקולאי. חודש לאחר מכן חזר לרוסיה ולדימיר איליץ' לנין, במשך חצי שנה ביסס את כוחם של אנשיו ברחבי רוסיה ובנובמבר 1917 השתלט על פטרוגרד. הממשלה החדשה חתמה על הסכם שלום קשה ומשפיל עם גרמניה, ניצחה במלחמת אזרחים נגד תומכיו של הצאר ופתחה במרחץ דמים של מתנגדיה. שוב, עריצות אחת הוחלפה באחרת – שעד מהרה, תחת יוסף סטלין, הפכה להיות אחת הנוראות ביותר שידע העולם.

סופה של ברית המועצות בא גם הוא – לא תופתעו לשמוע – בשל מצוקה כלכלית. בשנותיה האחרונות היא עמדה, למרות (ובעצם בגלל) עוצמתה הצבאית, על סף פשיטת רגל. למדינה היו טילים, אבל לתושבים לא היו גרביים. נשק גרעיני היה בשפע; לחם – הרבה פחות. חיילים נשלחו לבסיסים ברחבי העולם, בעוד בני משפחותיהם הצטופפו בדירות מתפוררות. המלחמה באפגניסטן והניסיון להתמודד במרוץ החימוש עם ארה"ב, רוקנו את קופתה. הדיכוי הפוליטי והמחסור הכלכלי היכו גם בבעלות בריתה של מוסקבה, והנשיא מיכאיל גורבצ'וב לא מנע מהן להסתלק בזו אחר זו מן הגוש הקומוניסטי. בדצמבר 1991 הגיע תורה של ברית המועצות עצמה. אבל גם כאן, כמו בצרפת 200 שנה לפני כן, הניסיון הקצר בדמוקרטיה הסתיים בחזרה לשלטון רודני.

ההמונים יתקוממו כאשר לא יהיה להם דבר להפסיד, מלבד כבליהם – צפה מרקס. הוא צדק, פעמיים. ב-1917 התוצאה של ההתקוממות הייתה נטילת השלטון בידי חסידיו. למרבה האירוניה, ב-1991 התוצאה הייתה של נטילת השלטון מידי מי שהתיימרו להיות ממשיכי דרכו. עשור לאחר מכן, השליטה נפלה לידיו של ולדימיר פוטין – האיש הדומה ביותר לצאר שראתה רוסיה מאז אותם ימים רחוקים בפטרוגרד. זהו המודל של מהפכה המתחוללת בשל שילוב של להט אידיאולוגי, רעב ומחסור – ובסופו של דבר רק מעמיקה עוד יותר את הבעיות שאפשרו אותה.

המודל הערבי
הפגנה בתוניס, ינואר 2011

ב-17 בדצמבר 2010 הצית את עצמו רוכל תוניסאי, מוחמד בועזיזי, במחאה על החרמת הדוכן הבלתי-חוקי שלו. הפגנות תמיכה בו הובילו להתנגשויות עם כוחות הביטחון, אשר החריפו עוד יותר את המחאה – וחוזר חלילה. בינואר 2011, כאשר סירבו החיילים לירות במפגינים, נפל משטרו של הנשיא זיד אל-עבידין בן-עלי. חודש לאחר מכן הפילו המוני מצרים את הנשיא חוסני מובארק. באוקטובר 2011 חוסל בידי מורדים הרודן הלובי מועמר קדאפי. בנובמבר הגיע תורו של נשיא תימן, עלי עבדאללה צאלח. בין לבין, במארס 2011, פרצה בסוריה התקוממות שהפכה למלחמת אזרחים מן הקשות שידע העולם, אך בסופו של דבר ניצח בה הנשיא בשאר אסד.

לכאורה – נצחונות מרשימים לתנועות עממיות, לרוב חסרות הנהגה, שקמו מתוך מצוקה נגד רודנים מושחתים. אבל רק לכאורה, כי כמו במהפכות רבות אחרות – התוצאה הייתה לא פחות גרועה, ולעיתים אף יותר גרועה, ממה שקדם לה. במצרים עלו לשלטון האחים המוסלמים תומכי הקנאות והטרור, עד שסולקו בידי הצבא בראשותו של עבד אל-פתאח א-סיסי, שלמעשה החזיר את השלטון הטוטליטרי. לוב שקעה במלחמת אזרחים הנמשכת עד היום, תוך שהיא הופכת בימים אלו ממש לבסיס טורקי. תימן – כמה לא מפתיע – נקרעה אף היא במלחמת אזרחים, שחוללה אסון הומניטרי נורא. רק תוניסיה הצליחה לשמר את הדמוקרטיה, אם כי המצב הסוציו-אקונומי בה ממשיך להיות קשה.

האביב הערבי חולל תקוות גדולות לשינוי במדינות שהיו נתונות זמן רב כל כך תחת שלטון דכאני ונצלני, אבל כגודל הציפיות – כך גודל האכזבות. המדינות שחזרו לרודנות עוד היו בנות מזל, בהשוואה למדינות בהן מאות אלפים נהרגו ומיליונים נעקרו מבתיהם. זהו המודל של מהפכה המתחוללת בצורה אותנטית מלמטה, בראש ובראשונה בשל המצב הכלכלי, אך נכשלת במחיר נורא.

המודל הישראלי?
בריקדות בבורדו, מאי 1968

ראשונה באשמת הממשלה. בני אדם מיואשים עלולים לנקוט בצעדים נואשים. אזרחים המרגישים שמדינתם הפנתה להם את עורפה, עלולים ליטול את החוק לידיהם. מי שרואים את ממשלתם אטומה ועוסקת בפוליטיקה קטנונית ובאינטרסים אישיים של חבריה, עלולים שלא להישמע לה

יש עוד שני מודלים שעלינו להזכיר בקצרה, לפני שנפנה למקרה של ישראל. האחד הוא של גרמניה, בה קרסה רפובליקת ויימאר והנאצים עלו לשלטון – בשל שילוב ייחודי של תבוסה משפילה במלחמה, משבר כלכלי חסר תקדים, דמוקרטיה בלתי אהודה, מנהיגים כושלים, בחישה של הצבא בפוליטיקה וחוסר המעצורים של אדולף היטלר. מודל זה, למרבה המזל של העולם כולו, לא חזר על עצמו; ניתן לקוות שהלקח נלמד.

השני הוא של הפיכה צבאית, שרבות כמותה התחוללו לאורך המאה ה-20. הצלחתן של אלו תלויה במבנה החברה והשקפותיה ובמבנה הצבא והשקפותיו. הפיכה צבאית באה כאשר החברה מפולגת, דעת הקהל רדומה, המוסדות האזרחיים שבירים והם כושלים לחלוטין במילוי תפקידיהם. במקביל הצבא רוצה להתערב, הוא מאמין שזכותו ואף חובתו לעשות זאת, וסבור שהוא היחיד שביכולתו להציל את המדינה ולנהל אותה כראוי. בישראל לא תיתכן הפיכה צבאית, גם אם הגופים האזרחיים יילכו מדחי אל דחי – כי צה"ל הוא צבא העם, פשוטו כמשמעו. כל יהודי בישראל שירת/משרת בצה"ל בעצמו, יש לו קרוב משפחה כזה או שיש לו חברים כאלו. עיקר כוחו של צה"ל הוא אנשי מילואים, שהם אזרחים לכל דבר ולא יקומו נגד המוסדות הנבחרים. גם אנשי הקבע חיים בסופו של דבר בתוך חברה אזרחית ומהווים חלק בלתי נפרד ממנה.

חשוב לשים לב לעוד נקודה מכרעת בכל ההפיכות אותן תיארנו: הן התחוללו נגד שליטים עריצים – לואי ה-16, ג'ורג' השלישי, ניקולאי השני, חוסני מובארק, מועמר קדאפי וכל היתר. במדינות דמוקרטיות לא היו הפיכות עממיות, אלא הפיכות צבאיות (למשל: לבנון, יוון, ברזיל וארגנטינה) – וכאמור, ישראל חסינה מפני רעה זו. אז מה כן עלול להתחולל בישראל? מה שקרה ואף קורה בדמוקרטיות אחרות: מהומות אלימות, ביזה, מרי אזרחי. למשל: המחאה נגד המלך ליאופולד בבלגיה ב-1951, תנועת זכויות האזרח והמחאה נגד וייטנאם בארה"ב בשנות ה-60 וה-70, מרד הסטודנטים בצרפת ב-1968, מהומות נגד משפחת המלוכה בהולנד ב-1980, מהומות בארגנטינה בשל מחסור במזון ב-1989, המהומות על-רקע חברתי-כלכלי בבריטניה ב-2011, וגל ההפגנות והאלימות בארה"ב בחודשים האחרונים.

מה שאירע השבוע ליד בית ראש הממשלה עלול להיות רק הסנונית הראשונה. יותר ויותר אנשים מאבדים את פרנסתם בשל הקורונה, והשבר הכלכלי הוא בראש ובראשונה באשמת הממשלה. בני אדם מיואשים עלולים לנקוט צעדים נואשים. אזרחים המרגישים שמדינתם הפנתה להם את עורפה, עלולים ליטול את החוק לידיהם. מי שרואים את ממשלתם אטומה ועוסקת בפוליטיקה קטנונית ובאינטרסים אישיים של חבריה, עלולים שלא להישמע לה. וכאמור, כל זה בא על-רקע קיטוב פוליטי מעמיק, דה-לגיטימציה הדדית של חלקי המערכת הפוליטית, ואישי שלטון – ובראשם ראש הממשלה – היוצאים נגד עמודי התווך עליהם נשען הבית המשותף שלנו.

התחזית הקודרת הזאת איננה גזירת גורל, והלוואי שנתבדה. לא מאוחר מכדי לבלום על-פי התהום: להציג תוכנית מקצועית, מעשית ומיידית להצלת המשק ולסיוע לנפגעים מן המשבר; למנות את האנשים המתאימים ביותר לטפל הן בצד הבריאותי והן בצד הכלכלי; לפרוס בפני הציבור מידע מפורט ואמין כבסיס למגבלות המוטלות עלינו; להשעות כל עיסוק פוליטי שאיננו חיוני למאבק בקורונה; להפסיק את ההסתה מכל הכיוונים נגד אישים, גופים ומערכות. האחריות לכך - הן במישור משבר הקורונה והן במישור תחושות הציבור - מוטלת בראש ובראשונה על בנימין נתניהו. הוא מסוגל לעשות זאת; אבל ממש לא בטוח שהוא רוצה.

מקורות המידע ההיסטורי: "סיפורה של האנושות", מאת ג'יימס דייוויס (הוצאת מטר, 2007); "אביב ערבי", בעריכת אפרים ענבר (הוצאת ידיעות אחרונות, 2013); "האיש על גב הסוס", מאת ס"א פיינר (הוצאת משרד הביטחון, 1982).
תאריך:  17/07/2020   |   עודכן:  18/07/2020
איתמר לוין
+המרד הצליח - המסעדות ייסגרו רק ביום שלישי
19:38 17/07/20  |  
משרד ראש הממשלה הודיע: "על-מנת לאפשר היערכות ובשל רכישת מלאי המזון במסעדות, החליטו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ורה"מ החליפי בני גנץ להשאיר את המסעדות פתוחות עד יום שלישי, 21.07, בשעה 05:00 בבוקר, לפי המתכונת שהייתה נהוגה עד כה. הממשלה תאשר את ההחלטה בהקדם". הודעה זו ניתנה לאחר שארגוני המסעדנים הכריזו כי בכל מקרה, הם יפתחו את המסעדות ביום שישי ושבת - עם או בלי אישור הממשלה.
+שיא שלילי חדש: 1,929 נדבקים ביממה האחרונה
18:48 17/07/20  |  עידן יוסף
משרד הבריאות: נכון לאתמול 16.7 (סיכום של 24 שעות), מעודכנים כעת במערכת: 1,929 מאומתים חדשים אתמול. 30,965 תוצאות בדיקות שהתקבלו אתמול. היום, 17.7 נכון לשעה זו ישנם: 26,323 חולים פעילים. 208 חולים שמצבם מוגדר קשה. 56 מונשמים. 392 מתים במצטבר מפרוץ המגפה.
+לטראמפ אין מדיניות למאבק נגד הקורונה
18:09 17/07/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
וושינגטון פוסט: הנשיא מתעניין בעיקר בפיתוח החיסון ואת הניהול היום-יומי הוא מותיר בידי המדינות והרשויות המקומיות  ▪  הוא רוצה שבתי הספר ייפתחו בסתיו - אך לא מציג דרך בטוחה לעשות זאת  ▪  הוא טוען שארה"ב מובילה בבדיקות - אך למעשה קיים חוסר משמעותי בהן ופיגור קשה בפענוח התוצאות
טראמפ. לא הציע שום פתרון [צילום: אוון ווצ'י, AP]
דה-ווס. לא ידעה להציג תוכנית [צילום: מנואל סנטה, AP]
+ראש מועצת קריית יערים נכנס לבידוד
13:19 17/07/20  |  איציק וולף
ראש מועצת קריית יערים יצחק רביץ נכנס לבידוד מאחר שנחשף לחולה מאומת. בתיאום עם משרד הבריאות ראש המועצה יכנס לבידוד מלא בלשכתו שבמועצה כדי שיוכל להמשיך לטפל בנושאים הבוערים.
+המועדונים ייסגרו, אבל משרד
התחבורה לא שמע על כך
12:58 17/07/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
הרשות הארצית לתחבורה החליטה כי על-אף החלטת הממשלה לסגור מהערב את מקומות הבילוי, יפעלו קווי הלילה המשרתים אותם  ▪  ועוד: למרות החלטת הממשלה למנוע התקהלויות, לא ניתנה התייחסות כלשהי לפעילות התחבורה הציבורית
(מלשכת השרה נמסר שאין שינוי בפעילות התחבורה הציבורית)
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
בלפור פינת עזה: זו רק ההתחלה?
תגובות  [ 12 ] מוצגות   [ 12 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
מגיב ותיק
17/07/20 12:51
 
יוסי מ.
17/07/20 15:33
 
מגיב ותיק
17/07/20 20:50
 
להתרגש
17/07/20 16:26
 
איש תקשורת
18/07/20 07:29
 
מגיב ותיק
18/07/20 08:44
2
עובד 1
17/07/20 13:08
3
שאול.
17/07/20 14:20
4
יאקי
17/07/20 14:23
5
רננה
17/07/20 16:05
6
חיים ו.
17/07/20 17:19
7
השמאל
17/07/20 18:03
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  מגיפת הקורונה
בתום ישיבה לילית, הכריעה הממשלה כי מהשעה 17:00 (יום שישי) ולמשך כל ימות השבוע יוטלו שורה של הגבלות:
17/07/2020  |  עידן יוסף  |   חדשות
ישיבת ממשלה מיוחדת בנושא הקורונה מתקיימת הלילה (יום ה', 16.7.20). לשרים הוצגו תחזיות קשות. כך למשל נמסר כי יש הכפלה במספר החולים הקשים כל 8-7 ימים ובמספר המאומתים כל 10 ימים. המשמעות: בסוף החודש הזה יהיו 800 חולים קשה, ב-7.8 יהיו 1,600, ובאמצע חודש אוגוסט, בעוד חודש בלבד - 3,200 חולים קשה.
16/07/2020  |  עידן יוסף  |   חדשות
ועדת החוץ והביטחון המשיכה (יום ה', 16.7.20) בדיוני ההכנה לקריאות שנייה ושלישית של החלק שפוצל מהצעת חוק הסמכת שירות הביטחון הכללי לסייע במאמץ הלאומי לצמצום התפשטות נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה), התש"ף-2020. ב-01.07.20 אישרה הכנסת את הצעת החוק, המסמיכה באופן מוגבל וזמני (עד ליום 22.07.20) את השב"כ לתת סיוע למשרד הבריאות במאבק בהתפשטות נגיף הקורונה ובלימת שרשראות ההדבקה. ההסדר הזמני פוצל מהסדר כולל, על-פי המלצת ועדת החוץ והביטחון ובאישור מליאת הכנסת, וכעת דנה הוועדה באישור ההסדר הכולל בחקיקה ראשית.
16/07/2020  |  עידן יוסף  |   חדשות
אבו דאבי פתחה מחדש את שעריה לתיירים בשבוע שעבר; יתר איחוד האמירויות עודנו סגור. זוהי עדות לסדרי העדיפות המתחרים בשבע הנסיכויות המרכיבות את האיחוד, ובמיוחד בין דובאי והבירה אבו דאבי, כותב וושינגטון פוסט.
16/07/2020  |  איתמר לוין  |   מיוחדים ברשת
פצחנים רוסים מנסים לגנוב ממדינות במערב מחקרים הנוגעים לפיתוח חיסון לקורונה - אומרות (יום ה', 16.7.20) ממשלות ארה"ב, בריטניה וקנדה בהודעה משותפת יוצאת דופן.
16/07/2020  |  איתמר לוין  |   חדשות
רשימות נוספות   /   מגיפת הקורונה  /  מי ומי    / 
רשימות נוספות   /   ממשלה 35  /  מי ומי  
המשטרה אישרה חלקית הפגנה מול בית רה"מ  /  איציק וולף
הקבינט אישר: סגר יוטל בסופי השבוע  /  איציק וולף
שלום אייזנר מונה לפרויקטור הקורונה בירושלים  /  איציק וולף
מקלקלה, לכלכלה בריאה  /  רפי לאופרט
מי באמת בסגר  /  יפעת גדות
חרפה ניהולית  /  דן מרגלית
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
דן מרגלית
דן מרגלית
אין עתה צורך בהתלהטות היצרים, בפאטה-מורגנה כאילו עוד מכה אחת ו"זבנג וגמרנו", והניצחון המוחלט בידינו    יותר מכל יש לישראל אינטרס אסטרטגי לבנות נדבך נוסף לברית ההגנה ההולכת ונרקמת בי...
יוסי אחימאיר
יוסי אחימאיר
"ביבי נקלה, ביבי נבל, ביבי מושחת, ביבי שקרן, ביבי מאוס, ביבי תחמן"... כך נפתח ביום שלישי מאמר בעיתון ה"הגון", שופר הפלשתינים - הארץ
דוד חרמץ
דוד חרמץ
עדויות של אנשי הוראה, כמו גם הורים לתלמידים במערכת החינוך הממלכתית, מובילות למסקנה: הרוח הפרוגרסיבית העיפה את לימודי מורשת היהדות מתוך אוהלי הלימוד של התלמידים החילונים    אותה רוח ...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il