|   15:07:40
  משה ניסנבוים  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
מה צריך לדעת כשמתכננים חופשה באילת?
כתיבת המומחים
טיפול בתא לחץ: להתחזק בנשימה
עובדות או השערות [צילום: מארק בייקר, AP]

מציאות מעוותת

בספר חדש מראה דוד דיסקין כיצד עיוות נתוני תחלואה ותמותה בהשוואה לעולם, זריעה מכוונת של חששות מהחיסונים והשוואות למדינות אי-נידחות וכן דברים נוספים, גרמו למשבר אמון שהתקשורת מינפה כנגד השלטון
14/06/2022  |   משה ניסנבוים   |   ספרים   |   מגיפת הקורונה   |   תגובות


פרק ראשון

במשך שנה ארוכה הייתה האנושות חסרת אונים לחלוטין אל מול נגיף שהגיח בהפתעה לעולמנו; נגיף מיקרוסקופי בעל מבנה לא מאוד מורכב, ובמשקל כזה שאם נאסוף את כל הנגיפים בעולם נקבל פחות מקילוגרם אחד. בתום כשנה לפרוץ המשבר שמה האנושות את ידה על חיסון לנגיף, שיכול להיות הכלי היעיל ביותר לסיום המשבר בטווח הארוך, והוכיח את עצמו בהדיפה מסוימת של המגפה בטווח הקצר. הקורונה כבר לא אותה המגיפה שהייתה בעידן טרום החיסונים, ולמדינה יש להציע פתרון לאזרחיה מלבד הטלה של מגבלות. אף שהתפתחות הווריאנטים ותכונותיהם מאתגרים שוב את ניהול המשבר, קיומו של החיסון מקל על מערכת הבריאות מחד ונותן תקווה לחיים רגילים בעתיד מאידך.

אם נחזור לימי הטרום-קורונה, כשהיא עוד לא הפציעה לעולמנו, ניזכר בעולם שונה מהעולם כיום, מאז הופעתו של חולה הקורונה הראשון. הייתה נאיביות גדולה שאחזה אז באנושות. בדיעבד זו הייתה תמימות של ממש, כשאיש לא היה יכול לשער שניאלץ להסתגר בבתים ולבטל כמעט כל פעילות בחוץ. יכול להיות שבמאה ה-21 לא נוכל לצאת לאכול במסעדה או לצפות במשחק כדורגל? מהו הסרט הבדיוני הזה שאנחנו נמצאים בו? כיצד ייתכן שיש חשש אמיתי למחסור במזון בארצות הברית?

ככל שהנאיביות טרם המשבר הייתה רבה יותר, כך היא התחלפה בפאניקה עמוקה יותר; פאניקה שגרמה לשיתוק - ברמה הפרטית וגם ברמת המדינה - כאשר גבולות נסגרו, סגרים הוטלו ומדדי הבורסות התרסקו. ביציאה מהסגר השתנתה השגרה ל"שגרת קורונה", שגרה הרבה פחות חופשית וכיפית מאשר בעבר, ואף נתונה לשינויים תדירים, עד כדי חזרה לסגרים. השלכות המגפה חורגות מההשפעה הישירה על הבריאות, והן יראו את אותותיהן לאורך שנים, אם זה במישור הכלכלי, אם החברתי ואם במישור הפוליטי והמדיני.

אבל האם הבנו בזמן אמת את האתגרים שמשבר הקורונה הציב לאנושות? האם תמונת המציאות בישראל במהלך השנה הראשונה והמאתגרת ביותר במשבר הייתה בהירה וברורה? האם תיאור המציאות על-ידי אמצעי התקשורת הישראלית היה אמין? ואם לא, מדוע?

אם באמצעות רדיו שפועל בזמן נסיעה למקום העבודה, אם בהודעות שקופצות מכל מיני אתרי חדשות במשך היום ואם בערב בערוצים המרכזיים - כולנו נתקלים בחדשות, מי יותר ומי פחות. מעבר לדיווחים על אירועי היום, אנשי התקשורת מנתחים אותם, ומוסיפים פרשנות על החלטות אלו או אחרות שאמורות להשפיע על חיינו.

יהיה קשה להעלות על הדעת שרוב המידע שנצרך בתקשורת אינו מתאר נאמנה את המציאות. אבל השאלה היא האם האנשים שמתיימרים לתאר את המציאות בכלל מבינים את המציאות ואת הסיפורים המרכזיים בה? ואם הם כן מבינים אותה, האם ייתכן שהם מציגים תמונה מעוותת של המציאות במודע? כאשר בתחילת המשבר הוחלט בערוץ 12 ליצור את הקמפיין "מחדל הבדיקות" - בידיעה שמספר הבדיקות לנפש בישראל היה בין הגבוהים בעולם, ובידיעה שאין הבדיקות לבדן מספיקות להתמודדות עם הקורונה - אין זה כשל גמור של מקצוע העיתונות?

בעיית האמינות וההגינות של התקשורת הישראלית היא סוגיה שעלתה זה מכבר בשיח הציבורי. אלה מבינינו שרואים יום-יום חדשות ועוקבים אחר האירועים יודעים שהפרשנויות שמוצגות בתקשורת מובאות על-ידי כתבים ופרשנים בעלי אג'נדה, ולכן צריך לקחת אותן בערבון מוגבל. הביקורת על אמינותה של התקשורת ועל ניסיונה לייצר נרטיבים מוטים ומגמתיים מופנית לרוב מצד אנשי ימין בזירה הפוליטית והתקשורתית.

הספר של חנן עמיאור, "הסדנה להנדסת תודעה", הוא אגרוף בבטן למי שקיבל את הנרטיבים של התקשורת, בעיקר בהקשר הפוליטי. אבל גם אנשי שמאל, שעוקבים באדיקות אחרי החדשות, יודעים שהאולפנים הם למעשה זירה פוליטית. הפרשנים מציגים דה פקטו את דעתם האישית על פוליטיקאים ואנשי ציבור, הכתבים הפוליטיים מעבירים דיווחים שלעיתים הם לא יותר מהעברת מסר מפוליטיקאי זה או אחר והתחקירנים מציגים את מושא התחקיר באור מאוד מסוים, שמתאים לאג'נדה הפרטית של הכתב או לאווירה ציבורית מסוימת. נוסף על כך, העריכה של תוכניות האקטואליה אורזת את החדשות באופן מגמתי, כך שגם האיזון בין דעות הדוברים בפאנל - אם קיים - לא יכול להיות מאוזן באמת.

לדעת רבים, אירועים מרכזיים בהיסטוריה של מדינת ישראל הושפעו מהסיקור התקשורתי. למשל, אופי הסיקור של תוכנית ההינתקות נועד לתת לגיטימציה מלאה לעקירת היישובים מצד אחד, ולצבוע בגוון אלים את מתיישבי גוף קטיף מצד שני. אין לזלזל ביכולתה של התקשורת להשפיע על דעת הקהל, גם אם רוב הציבור מבין שאין להאמין לכל ידיעה או כתבה בעיתון.

קלמן ליבסקינד, אחד העיתונאים הבכירים בישראל ואיש ימין מובהק שמתנגד לפינוי התנחלויות, הודה בפה מלא שהנרטיבים שהוצגו בסיקור ההינתקות חלחלו גם אליו. בשיחתו עם עמית סגל אמר: "[...] למרבה הבושה [...] גם עליי זה עבד. אני פרסמתי לפני ההינתקות טור נגד תושבי גוף קטיף [...] כי אכלתי את כל התעמולה הזאת נגדם, ופרסמתי טור שיצא נגד האלימות המתוכננת שלהם כי היה נראה שיש לה בסיס, ונגד הקריאה שלהם לסירוב פקודה שלא הייתה, אבל קראתי עליה בעיתונים. וגם אני, שבא ממקום פוליטי ברור והתמיכה שלי בתושבי הגוש ברורה, פרסמתי טור נגדם". בחלק השני של המאה ה-21 התחוללו שינויים משמעותיים בתקשורת הישראלית.

השינוי הראשון חל באיוש אולפני החדשות, שביטא את הניסיון לקיים איזון בין הדעות השונות בציבור הישראלי, מתוך מטרה לתת ייצוג למגזרים שונים ולעמדות שונות. עם זאת, ניסיונות אלו טרם הצליחו לבטא נאמנה את מרחב הדעות הישראלי - ואף בתחילתו של העשור השלישי של המאה ה-21 קיים ייצוג חסר לעמדות שמרניות שתפוצתן גבוהה בחברה הישראלית.

השינוי השני, שאינו קשור כמובן רק לתקשורת הישראלית, הוא צמיחתו של השיח ברשתות החברתיות, והמינוף של השיח הזה על-ידי הפוליטיקאים. עמית סגל סיפר בהרצאותיו על התקשורת בישראל ששני השינויים האלה הצליחו, לפי דעתו, להביא למצב שבזירה התקשורתית לא קיים יתרון מובהק לאף צד; יתרון שהיה קיים לפני כן לצד הפוליטי השמאלי. לדבריו, התקשורת הפכה משחקן אקטיבי במגרש הפוליטי לכדור, שכל אחד מהצדדים בועט בו ומשחק איתו לפי צרכיו.

אני מסכים כמעט לחלוטין עם האבחנה הזאת. אני חושב שרוב הציבור בישראל מבין - גם בעזרת השיח ברשתות החברתיות וגם בגלל אירועי העבר - שהתקשורת משחקת במגרש הפוליטי, ובמאבקים פוליטיים אין קדושים או נבלים, ואין צד טוב וצד רע. מאבקים שמבוססים על תפיסות עולם ועל אידיאולוגיות הם מנת חלקם של כל העוסקים בפוליטיקה, ולכולם יש אינטרסים, גם לתקשורת שאמורה לשקף את המציאות ולא לעצב אותה כפי רצונה.

מצד שני, עשור לאחר כניסתן של הרשתות החברתיות כמעט לכל בית, קיימת עדיין מסה קריטית של אזרחים שלא מתעדכנים בעזרת המתרחש בטלגרם, בפיד אקטואליה בפייסבוק או ברשתות חברתיות אחרות. כדי להתעדכן, הם רואים בעיקר חצי שעה של אחת המהדורות המרכזיות או את הכותרות הראשיות של ynet. כל אלה מנסות - ואף מצליחות בחלק מהזמן - לתת רושם ענייני ואובייקטיבי, אבל בפועל ערוכות בצורה מגמתית מאוד ומוטות לכיוון אחד בלבד.

העיתון 'ישראל היום', שהודבקה לו התווית של עיתון נחות בשל תמיכתו הממושכת בשלטון נתניהו, אינו מייצר איזון לבדו, למרות תפוצתו הרבה. הסיבה לכך היא שחסר לו ערוץ מרכזי שיעשה "פולו-אפ" לסיפורים שלו. בניגוד לפוליטיקאים, שמהם אין ציפייה להפוך לאובייקטיביים, את מהדורות החדשות אנשים רבים פותחים בתקווה שהסיקור יהיה הוגן. כאשר חבר הכנסת אביר קארה ממפלגת ימינה או חברי הכנסת של יש עתיד פרסמו השוואה של תקופת החגים בשנת 2021 לעומת שנת 2020, וסיפרו שניתן להתנהל אחרת ללא צורך בסגרים, גם לאוהדיהם הגדולים ביותר כנראה התגנבה המחשבה שההבדל הגדול ביותר הוא שבשנת 2020 לא היו חיסונים. אך כאשר דני וויס ודני קושמרו אימצו את ההשוואה הזאת, וחזרו במשך תקופה ארוכה על כך שלעומת הממשלה הקודמת, "ממשלת השינוי" מנסה לחיות עם הקורונה ולא להטיל סגרים, אזי נשאלת השאלה עד כמה רחוק הם יכולים להגיע בניסיונות לקידום אג'נדה, ובמקרה הזה תוך זלזול מוחלט באינטליגנציה של הצופים?

לרוב, התקשורת מתוחכמת יותר, וללא מעקב אחרי הרשתות החברתיות, לא ניתן לדעת אם הסיפורים המוצגים במהדורה הם באמת הסיפורים המרכזיים, האם העריכה שלהם מגמתית, ועד כמה מגישי החדשות מקדמים את האג'נדה שלהם בדרכים שלא תמיד קל לשים אליהן לב.

אף על-פי כן ניתן לקוות שרוב אזרחי ישראל יודעים לסנן את העריכה המגמתית של חדשות 12 (או 11 ו-13) ואת הסיקור של אתרי החדשות המרכזיים. אירועים משמעותיים, כמו מבצעים צבאיים או מלחמות, מאלצים גם את הבלתי מעורבים להתעניין יותר בחדשות. אירועים כאלה מבצעים סוג של איפוס בתהליך העברת התעמולה של אמצעי התקשורת (הסיקור של מבצע 'שומר החומות' ותגובת הציבור אליו הם הדוגמה הטובה ביותר לכך). לכן יש לקוות שבדרך כלל דעת הקהל - בעת הגעתו של הציבור לקלפי כדי לממש את זכותו הדמוקרטית - מושפעת רק מעט מהטייתה על-ידי התקשורת.

אבל משבר הקורונה הוא סיפור אחר לחלוטין משלושה טעמים, שנוגעים לאופיו המיוחד של המשבר, ושמבדיל אותו ממשברים אחרים שפקדו את המדינה. ייחודו של המשבר הוא זה שאפשר לתקשורת המרכזית לבצע חבלה של ממש בדמוקרטיה הישראלית. היא השתמשה בכוחה כדי להשפיע על ההחלטות במהלך המשבר, וכן הטתה את דעת הקהל באופן מגמתי ומשמעותי על-ידי עיוות תמונת המציאות. על כך בהרחבה בפרק הראשון.

הפרק השני עוסק בשיטות שנקטה התקשורת כדי לגרום לאותו עיוות בסיקור המציאות שפגע בדמוקרטיה הישראלית. הפרקים השלישי והרביעי מתארים את הנרטיבים השגויים שהוטמעו במהלך המשבר, ונראה את אופן יצירתם בעזרת ספינים, מיתוסים וגם מידע שקרי של ממש שהופיע יום-יום בערוצים השונים. כובד המשקל לא יהיה בשאלה אם התקשורת פגעה בטיב ההתמודדות של המדינה מול הקורונה, אלא בשאלה אם היא פגעה בשיקוף המציאות לציבור, ואגב כך גרמה לפגיעה בדמוקרטיה הישראלית. עם זאת, פרק אחד מתוך הספר (פרק חמש) יוקדש להשפעה של התקשורת על המדיניות הבריאותית של הממשלה במהלך המשבר.

בפרק השישי נראה השוואה מעמיקה ורחבה בין ההתמודדות של ישראל עם המשבר בעידן שלפני החיסונים להתמודדותן של מדינות אחרות בעולם. בפרק השביעי ניזכר בתחזיות ובאמירות של אנשי תקשורת ושוכני אולפנים שהתיישנו היטב. ולבסוף נעסוק בשאלה, אילו שינויים חייבים לעשות כדי שפגיעה כזאת לא תחזור? ההתייחסות בספר היא לתקשורת המרכזית בעיקר, שחלשה בעת פריצתו של המשבר על רוב רובה של התקשורת הפורמלית בישראל, ובכלל זה שלושת ערוצי הטלוויזיה הגדולים (כאן 11, 12 ו-13), את האתרים המובילים (ynet, WALLA, N12 ועוד), עיתון 'הארץ' ואת ערוצי הרדיו הפופולריים (גל"צ, 103 וכאן ב').

התקשורת והקורונה: כתב אישום מטלטל בספר חדש ומרתק
[צילום: משה ניסנבוים]
"הבנתי שהמציאות מעוותת, הבנתי שהרעיונות לטיפול במשבר שנפוצו בתקשורת גרועים אף הם, רעיונות שחלחלו לאזרחי המדינה וגרמו לטעויות אצל מקבלי ההחלטות"
▪ ▪ ▪

כל מי שנחשף לכלי התקשורת הכתובה והאלקטרונית (עיתונות, רדיו, טלוויזיה, אתרים ועוד), בשנתיים האחרונות שם לב לדרך התנהלות שיטתית בכל הקשור למגיפה העולמית-הקורונה. האולפנים הפתוחים, מהדורות החדשות התכופות והארוכות וכך גם התגייסות הפרשנים, הדוברים והעיתונאים בהם לעניין הציפו אל פני המרקע והנייר דרכי פעולה.

אם יש לתקשורת תפקיד מתווך בין ידע ממקורות שונים הרי שהיא צריכה לעשות זאת בצורה מאוזנת ואובייקטיבית ככל הניתן. אלא שכעת ספר חדש בשם המגיפה התקשורתית מביא לראשונה זווית מטרידה במיוחד. מה גם שבעידן הרשתות החברתיות שבה אין צנזורה ואין תיווך הדברים היו אמורים להיראות אחרת שכן קרנה של התקשורת "הממוסדת" ירד.

עם זאת, נדמה שזה לא השפיע. לדבריו, התקשורת מעלה בתפקידה. כלי התקשורת בישראל עיצבו תמונת מציאות מעוותת לחלוטין. את המחיר שילם הציבור כאשר הסיקור הפופוליסטי וחסר האחריות הזיק להתמודדות עם המשבר.

המחבר מראה כיצד עיוות נתוני תחלואה ותמותה בהשוואה לעולם, זריעה מכוונת של חששות מהחיסונים והשוואות למדינות אי-נידחות וכן דברים נוספים, גרמו למשבר אמון שהתקשורת מינפה כנגד השלטון.

הספר מבקש לנתח את הדברים הללו ולענות דרכן על השאלות המטרידות הבאות: אילו קונספציות שגויות הטמיעה התקשורת על דרכי ההתמודדות עם המגיפה? באילו כלים מתוחכמים היא השתמשה לשם כך? כיצד היא הצליחה בעידן הרשתות החברתיות, ועל אף שהאמון בה בשפל חסר תקדים – במאבקה כנגד הדמוקרטיה הישראלית במשבר הקורונה?

המחבר, דוד דיסקין, חוקר בטכניון וצרכן תקשורת ישראלית ועולמית. במהלך המשבר הוא אסף נתונים וניתח את מהלך המגיפה במקומות שונים בעולם. את הספר הוא כתב כדי להעלות את המודעות להטיה של התקשורת בקרב האזרחים ובעיקר בקרב הרוב הדומם שאליו הוא השתייך עד למשבר.

סיפורו האישי והרקע ממנו הוא מגיע ממחיש זאת: "עולי ברית המועצות לשעבר יודעים לא להאמין לאף אחד: לא לפוליטיקאים, לא לתקשורת ולא לאף ממסד. ההורים שלי, שעלו בשנת 1988 חודשיים לפני שנולדתי, העבירו לי את הנקודה הזאת היטב. בגיל 11, כשלא קיבלו אותי לבית הספר שליד האוניברסיטה בירושלים, ביקשתי את תוצאות מבחן הקבלה, לכאורה בקשה פשוטה, אבל היא הסתיימה בעתירה לבית המשפט שבסופה הייתה פשרה: התקבלתי לבית הספר. ובכלל, בתור ירושלמי, קל היה לפקפק בנראטיב ששלט אז בתקשורת בנוגע לתוצאות הסכמי אוסלו, ומאוחר יותר בהינתקות".

ואכן, בדברי ההקדמה לספר מראה המחבר איך גם עיתונאים ימניים "נפלו בפח" של התגייסות התקשורת בתקופה ההיא של ההינתקות כדי לשרת אג'נדה שבמקרה הזה התאימה למהלכיו של שרון באתרוג מהודק במיוחד למרות האזהרות הרבות והנקודות האדומות. וכך, המתנחלים נצבעו באלימות ובסירוב פקודה.

קלמן ליבסקינד, אחד התחקירנים האיכותיים, כתב נגדם טורים בשל התעמולה הזו. ההתנהלות הזו, של התגייסות מוטה וחוסר הבנה של תפקידם או שמא בכלל ניצול מכוון שלו, מתרחשת במשך אירועים רבים. הדבר חזר על עצמו שוב ושוב. בקורונה הדבר החריף למרות הציפיות לסוג של שינוי. כעת, מתמקד הספר במשבר האחרון וכתיבתו נועדה מתוך תקווה שאולי יופקו הלקחים.

כאמור, דיסקין חשב שבמגיפת הקורונה זה יהיה שונה, מה שהתבדה. "למרות זאת, כשפתחתי את הטלוויזיה בתחילת משבר הקורונה - המשבר האזרחי הגדול ביותר בעשורים האחרונים – ציפיתי, לכל הפחות, שהמידע הבסיסי המועבר יהיה אמין. כאשר מהדורת החדשות של ערוץ 12 פתחה במשך ימים ואף שבועות עם הכותרת "מחדל הבדיקות", חשבתי בהתחלה שאכן מדינת ישראל נכשלת בהתמודדות עם המגיפה בגלל מחדלי משרד הבריאות בנושא הבדיקות.

"לאחר מספר ימים נכנסתי לאתרי נתונים עולמיים ובכולם, כך התברר, ישראל הופיעה בצמרת המדינות שמבצעות את מספר הבדיקות הגדול ביותר. ערוצי הטלוויזיה המשיכו בשלהם: שימוש מוטעה בנתונים, הוצאה מהקשר, בנייתן של קונספציות שגויות לגבי אופן ההתמודדות עם המשבר גרמו לפער בלתי ניתן לגישור בין המציאות בתקשורת לבין המציאות בפועל. אחרי שהבנתי שהמציאות מעוותת, הבנתי שהרעיונות לטיפול במשבר שנפוצו בתקשורת גרועים אף הם. רעיונות שחלחלו לאזרחי המדינה וגרמו לטעויות אצל מקבלי ההחלטות.

"גם היום, יש חוסר הבנה רב שקיים בציבור לגבי ההתמודדות של המדינה עם משבר הקורונה. למשל, התקשורת הצליחה לצרוב את "מחדל נתב"ג" כאחת הסיבות לכישלון בהתמודדות עם המשבר. בספר מוסבר מדוע אין זה כך, ומדוע אנשי התקשורת טעו בזמן אמת פעם אחר פעם בהתייחסות שלהם לכניסת תחלואה דרך שדה התעופה, כמו גם בהתייחסות שלהם לאירועים רבים אחרים במהלך המשבר.

"ריבוי המקרים הללו גרמו לי לכתוב את הספר. תחילה כאוסף של מקיף של מקרים אלו, ואחרי זה כתיאור מפורט של הרמייה שנעשתה על-ידי תקשורת. הסיבות למעשה הרמייה והכלים בהם השתמשה התקשורת מפורטים בספר, ומתובלים בשלל דוגמאות". הוא מתאר את הרקע לכתיבת הספר שהפרקים שבו מנתחים את הטיפול במשבר הקורונה בצורה מפורטת ובהירה שתגרום לכם למחשבות גם הרבה אחרי שתגמרו לקרוא אותו. מומלץ.

תאריך:  14/06/2022   |   עודכן:  14/06/2022
משה ניסנבוים
+7,330 בני אדם אובחנו חיוביים לנגיף הקורונה ביממה האחרונה
12:32 14/06/22  |  מירב ארד
7,330 בני אדם אובחנו חיוביים לנגיף הקורונה ביממה האחרונה - כך עדכן (יום ג') משרד הבריאות. 103 חולים מוגדר קשה, מקדם ההדבקה נותר על 1.51. בחדשות 12 דווח כי משרד הבריאות צפוי לפנות לבתי החולים כדי להיערך לפתיחת מחלקות קורונה.
+אושר חוק המענקים לעסקים בגין תקופת האומיקרון

08:43 14/06/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
לדרישת הוועדה זכאות תחול על כלל העסקים הזכאים מירידה במחזור בגובה של 25%  ▪  עוד במסגרת השינויים שהכניסה הוועדה: הוגדלו סכומי המענקים לעסקים קטנים ב-15%, תתאפשר חלוקת דיבידנד, במסגרת איחוד עוסקים המחזור המרבי לזכאות יעמוד על 150 מיליון ש"ח, וכן הוכנסו התאמות לטובת עסקים חדשים, משרתי מילואים ונשים בהריון
קושניר. יגיש רביזיה על כל החוק [צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת]
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  מגיפת הקורונה
ועדת הכספים בראשות אישרה (יום ב', 13.6.22), לקריאה שנייה ושלישית את חוק המענקים לעסקים בגין תקופת האומיקרון. המענק, שמגיע בעקבות גל האומיקרון שהביא לתחלואה גבוהה שגרמה להיקף רחב של ימי מחלה ובידוד במשק, נוגע לעסקים עם מחזורים של בין 18 אלף ל-60 מיליון ש"ח, שנפגעו בחודשים ינואר - פברואר לעומת ינואר - פברואר 2019 וספגו ירידה במחזור עסקיהם, והוא מגיע בצורה של מענק יחיד.
14/06/2022  |  מירב ארד  |   חדשות
מקדם ההדבקה בנגיף הקורונה עלה ל-1.44. כך, על-פי הנתונים שפרסם (יום א', 12.6.22) משרד הבריאות. משמעות הנתון היא שמדובר בהתפרצות מחודשת של המחלה, לאחר תקופה שבה נדמה היה שמגפת הקורונה כבר מאחורינו ולאחר שהוסרו כל המגבלות שהוטלו על הציבור.
12/06/2022  |  איציק וולף  |   חדשות
ממשלת הונגריה הודיעה כי בכוונתה להטיל מיסים חדשים על מגזרים שונים במדינה, בין היתר בתחומי הבנקאות, הביטוח, האנרגיה, טלקומוניקציה וחברות תעופה. על-פי הצו הממשלתי, יוטל מס חדש על התיירים המבקרים במדינה אשר ייכנס לתוקף כבר בחודש הבא.
11/06/2022  |  מירב ארד  |   חדשות
בשיא מגיפת הקורונה הכריזה הממשלה על מענק לכל אזרח בסך 750 ש"ח, ורבים מהישראלים משכו מיידית את הכסף, אלא שכעת הביטוח הלאומי הכריז כי קצת יותר מ-100 אלף ישראלים לא משכו את הכסף שמגיע להם.
09/06/2022  |  עידן יוסף  |   חדשות
ראש הממשלה, נפתלי בנט, ושר הבריאות, ניצן הורוביץ, קיימו היום (ד׳), 08 ביוני 2022, ט׳ בסיון תשפ"ב התייעצות עם גורמי המקצוע נוכח העלייה בנתוני התחלואה בנגיף הקורונה. בדיון הוצגה תמונת המצב הנוכחית ונתוני התחלואה בימים האחרונים, המצביעים על מגמת עלייה עקבית, לצד צפי להמשך. מספר הנדבקים בקורונה שאובחנו אתמול היה 4,585 - הנתון הגבוה ביותר מאז 19 באפריל.
08/06/2022  |  מירב ארד  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
דן מרגלית
דן מרגלית
בעבר אנשי ציבור הכחישו שחטאו בעבירות של הצווארון הלבן, לקחו כסף? לא ולא    עתה הרושם הוא שכאשר מטיחים בהם זאת הם משיבים לא בהכחשה אלא ב"אז מה"?
אורי מילשטיין
אורי מילשטיין
פרוץ מלחמת העולם השנייה בהתקפת גרמניה על פולין; הפייסנות של צרפת ואנגליה כלפי גרמניה גרמה לתוצאה הפוכה; צבא צרפת היה חזק מצבא גרמניה אך התרבות הצבאית הצרפתית הייתה תבוסתנית; ניצחון...
יואב יצחק
יואב יצחק
כשבקפלן מתחדשות ההפגנות הסוערות להפלת הממשלה, כחזרה לימי טרום השבעה באוקטובר, מתברר כי ההפגנות למען החטופים מתמזגות איתן, מזדהות עם אותה מטרה    ויושב לו ראש הנחש במינהרה אי-שם ברפי...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il