בסיומו של מכרז ארצי שהתקיים לאחרונה נבחר בית הספר המרכזי למלונאות תדמור, לבצע את חידושם של קורסי ההכשרה המקצועית למבוגרים בתחומי המלונאות והקולינריה באזור המרכז. זאת לאחר תקופה ארוכה בה לא התקיימו קורסים קולינאריים להכשרת מבוגרים, ייפתחו השנה מספר קורסים במימון ובפיקוח האגף להכשרה מקצועית במשרד התמ"ת. בין היתר מציע תדמור קורסים בטבחות - אומנות הבישול, קונדיטאות ובישול אתני.
"אני מברך על החלטת משרד התמ"ת לחזור ולפתוח את קורסי הכשרת המבוגרים", אומר שלומי נדיר, מנכ"ל תדמור, "הביקוש לידיים עובדות בענף הולך וגובר כל הזמן, בוגרי בית הספר פשוט נחטפים לעבודה ועדיין אנחנו לא מצליחים לעמוד בביקושים. עם העלייה הצפויה בשנים הקרובות בתיירות לישראל, תגבר עוד יותר הדרישה לאנשי מקצוע בעלי בסיס ידע רחב וחזק והבנה של משמעת העבודה ודרישות המקצוע. אנו בתדמור נערכים לענות על דרישה זו ולהזרים לענף את מיטב אנשי המקצוע".
בית הספר למלונאות ומקצועות האירוח תדמור נחשב למוסד הלימוד המוביל בתחומי ההכשרה הקולינארית בענפי המסעדנות, המלונאות והאירוח. בוגרי תדמור, ביניהם שפים כגון צחי בוקששתר, ניר צוק, שגב משה, איל לביא ועוד, מציינים כי אין תחליף לבסיס המקצועי והמקצועני שמעניק בית הספר לבוגריו.
שף ניר צוק: "אני שמח מאוד לשמוע על פתיחת הקורסים בתדמור. לדעתי זו יכולה להיות תחילתה של דרך שתחזיר את המקצוענות לענף. כיום יש קושי רב למצוא אנשים מקצועיים וביקוש אדיר בשוק לכח אדם מיומן ורציני. הכשרה של אדם שמגיע ללא הבסיס המקצועי עלולה להיות דרך חתחתים שלפעמים מצליחה ולפעמים לא. כשאני מקבל לעבודה בוגר של הכשרה מקצועית רצינית כמו זו שבקורסים של תדמור אני יודע שהוא ישתלב בקלות במטבח שלי".