|   15:07:40
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
טיפול בתא לחץ: להתחזק בנשימה
חברת סאו-רארש
המדריך המלא לבחירת מדרסים אורתופדיים: איך לבחור נכון ולמה זה חשוב?

אני ושולה בקיסריה

למרות החשש שימצא את עצמו בוהה במנות מיקרוסקופיות בין עשירים מפונפנים, שמח עודד פשטצקי לגלות כי ב'שולה' כל מנה נדיבה בגודלה, הסלטים טריים, פירות הים והקינוחים מענגים והלקוחות מאושרים
08/04/2010  |   Rest Rest   |   חדשות   |   תגובות
מאת: עודד פשטצקי  |    |  Rest   |  rest.co.il  |  תגובות
[צילום: מסעדת שולה בקיסריה]

אפשר ללמוד המון על מקום מעצם המיקום שלו ומהשם שנתן לו בעליו. במקרה של מסעדת הדגים, פירות הים והבשר בה סעדתי עם לודי היקר לי באדם, שילוב השם עם המיקום יוצר בלבול. אתם מבינים, מסעדה בשם 'שולה' מעלה בי ניחוחות ביתיים, אווירה לא מעונבת, יחס אישי וחוסר מוחלט של יומרה. מצד שני, המיקום - פארק העסקים קיסריה - מייצר אצלי בראש תמונה של עשירים ועשירות שבאים לאכול מנות מיקרוסקופיות ולהשאיר סכומי כסף שהיו יכולים לכלכל אותי למשך חודש.

כל הדרך למסעדה התעסקנו בשאלה המתבקשת: מה מחכה לנו בשולה, בקיסריה? ואז הגענו. חניתי את הפונטו והופתעתי לגלות שלמרות שהיה זה יום שלישי בשעה שש, זולת לודי וזולתי היו במקום כבר כ-50 סועדים שבאופן כללי נראו די מבסוטים מהחיים, וקיווינו שכמו שאומרים - בקרוב אצלנו.

את פנינו קיבל שחר לופו, הבעלים והמנהל שיחד עם אשתו שרון הקים את אחת מפינות החמד המתוקות ביותר שיצא לי לבקר בהן. הוא הושיב אותנו בשולחן צדדי כדי שנוכל להיטיב להתרכז במנות, וזה בדיוק מה שבאנו לעשות. ביקשנו שלא יבזבז דקה ושפשוט יזרים אלינו מה שיש לו להציע, רק במנות מוקטנות, שנוכל לדגום כמה שיותר.

בעודנו משוחחים עם שחר על הבייבי שלו, 'שולה' (שאחרי בירור קצר הבנו שזה בעצם שם חיבה לדג האנטיאס) החלו למלא את השולחן צלוחיות סלטים ,כמקובל במסעדות דגים ברחבי הגלובוס (או לפחות בישראל). ומה היה לנו שם? איקרה לא פראיירית בכלל, פרחי כרובית מטוגנים ברוטב יוגורט, רצועות סלק מבושל ועירית קצוצה, סלט טאבולה עם קוביות עגבניה מיניאטוריות, סלט גרגרי חומוס רכים וחמימים ברוטב לימוני, סלט כרוב וגזר מתקתק עם נגיעות שמיר, טחינה חלקה ועדינה, תבשיל חצילים פיקנטי ברוטב עגבניות ביתי ולחם שחור.

הבטנו בכל היופי הזה וכבר מביס ראשון מהטאבולה הבנו את העניין. אין כאן יומרות קולינריות מתוחכמות או פלצניות. העניין האמיתי ב'שולה' הוא מידת הטריות הסופר גבוהה של חומרי הגלם, הדיוק בטעמים (לא כמו המסעדות שמגישות 50 סלטי פתיחה בטעם זהה ובצבע דומה) והאווירה. והאווירה אליה מכוונים וקולעים בשולה היא אווירה בה כל אחד יכול להרגיש בבית.

לודי ואני עשינו טעות של מתחילים וחיסלנו את כל קערת הלחם שהוגשה לנו. העניין הוא שעם כל לחמי השאור ואוכמניות מלאות בעיטור מלח ירוק שמגישים לנו לאחרונה במסעדות, כבר שכחנו שאין ולא יהיה כמו לחם שחור פשוט של פעם, כזה שהיינו לוקחים לבית הספר בילקוט וכזה שכל הארץ מזעזעת כשמעלים לו את המחיר. לחם שתמיד היה פה ותמיד יישאר כי הוא פשוט הכי טעים, הכי לא מאיים והכי בא טוב עם איקרה איכותית וכמה גרגרי חומוס מהבילים (אני יודע, נשמע מוזר אבל בא טוב, נסו את זה בשולה).

אז אולי עשינו טעות של חובבנים עם הלחם, אך לא המשכנו לטעות וביקשנו משחר שיוביל אותנו בסבלנות ובאהבה אל העיקריות - ושלא יחשוב אפילו לעשות לנו ריפיל של סלטים (למרות שאני חותם לכם עכשיו, מתבשיל החצילים הייתי יכול לאכול עוד קילו וחצי). שחר, שככל הנראה פיתח קשר טלפתי עם המלצרים שלו, הזיז את הראש ימינה, חייך ומייד הגיעו זוג מלצרים שפינו לנו את השולחן וזוג מלצרים נוסף מייד אחריהם הניח על שולחננו ארבע צלחות שהדיפו ניחוחות שגרמו לנו לסטלה ברמה 8.9 בסולם פשטצקי. אלוהים ישמור - בשביל ניחוחות כאלה שווה להגיע לקיסריה ולא מעניין אותי איפה אתה גר.

את עיקר הריח העניקה מנה של שרימפסים בלק טייגר ברוטב שמנת ורוקפור (77 שקל), ולכן היינו חייבים לנטרל אותה על-מנת שנוכל להתרכז גם בשאר. שרימפס קטן ללודי, שרימפסלך לעודדי, חסילוני ללודי, שרצוני לעודדי והופה! המנה הסתיימה ואני יכולתי לבצע את זממי בצלחת בניחותא. השולחן הצדדי החמיא לי עת הרמתי את הצלחת מן השולחן, הגנבתי מבטים אשמים ימין ושמאל וגמעתי את רוטב השמנת והרוקפור בשלוק אחד חייתי ובלתי נשכח.

אוקיי, כשזה יצא מהדרך התמסרנו למנה הנמכרת ביותר במקום, שהשלימה באופן מושלם את שני שלישי הסטלה (22 שקל) שלגמנו - רצועות מושט מטוגנות ופריכות (69 שקל). רצועות המושט, שקומחו וטוגנו, התפצפצו בפה ונעלמו. המנה הוכרזה כבת הלוויה הטובה ביותר לבירה קרה לאותו ערב ובכלל. הבעיה היא שעוד לא נתקלתי בפלא הכל כך פשוט והכל כך מוצלח הזה עד שפגשתי את שולה.

אבל כמו כל דבר טוב, גם הבירה וגם המושט נגמרו אבל על שולחננו חיכו עוד זוג חוויות בדמות שרימפס ומולים טריים ברוטב חמאה, שום ויין עם ירקות שורש (79 שקל) וריזוטו פירות ים (72 שקל). רוטב החמאה התגלה כפחות כבד ממה שציפינו. לימוני, חלק, בעל ברק ומקיף שרימפס נפלאים ומולים עוד יותר נפלאים, הכל בליווי של כרישה, סלרי, גזרים ועשבי תיבול. תענוג של מנה. הריזוטו היה עשיר במיני שרצים מרובי זרועות, צדפות מרשימות מימדים, טבעות קלמרי וחסילונים והוא היה למעשה הפצצה שחיסלה אותנו סופית.

בדרך כלל המנות מגיעות עם תוספות למיניהן, אך לשמחתנו היה לנו את השכל לוותר עליהן (שמעתי שקרע בקיבה זה דבר מבאס). גם הרטבים של המנות האלו נשלקו לקיבתי מול מבטו המזועזע של לודי, שגינוניו האריסטוקרטיים נלמדים בבתי הספר המובילים לנימוסים והליכות בעולם. "מה אתה רוצה, אני מרגיש כמו בבית", שחתי לעברו בפה מלא שמנת וחמאה. "טוב, לפחות אין סכנה שתיכנס למטבח ותעשה כלים", השיב לי לודי. צודק.

אחרי העיקריות הבטנו בשחר בפנים מותשות ומדושנות וביקשנו דבר אחד - קינוח. שחר הלך להביא לנו את הקינוחים ובינתיים שמחנו להכיר את השף המוכשר של שולה, עידן חלצ'י, שאחראי על התפריט וכמו שמאחורי כל אישה חזקה עומד גבר מפוחד, התברר שעל הטעמים המזרחיים ששולטים בחלק מהתפריט אחראי הסו שף יסים ערידה. הודינו להם על ערב נפלא ואם רק היינו מסוגלים, גם היינו קמים ללחיצת יד אבל ויתרנו מראש. חוץ מזה שהקינוחים כבר נחו על שולחננו.

שלושה טראפלס עבודת יד שנחו על פסיפס שחור לבן של גנאש שוקולד לבן וחלב (24 שקל) ופנה קוטה איטלקית עם רוטב פירות יער (25 שקל). אני התמקדתי בפנה קוטה עטוית גרגרי הוניל, ולודי התמסר לטראפלס הגדולים. גם בקינוחים, כמו בארוחה התגלתה פשטות נטולת יומרות אבל ביצוע מושלם ומענג. אחרי הקינוחים הזמנו שתי מריצות שיוציאו אותנו החוצה בדמות זוג אספרסו קצרים (9 שקל).

בדרך למכונית קלטנו שלא נגענו אפילו בכל הסקציה הבשרית העשירה של 'שולה', לא באנטרקוט ששמו יצא למרחוק, לא בכבדים ברוטב היין האדום ולא בשניצל הדק עדוי הפנקו. למזלנו מחשבותינו באותם רגעים היו איטיות כמו צעדינו ולכן רק בדרך הביתה הצלחנו להבין את גודל הפספוס. החלטנו לחזור בהקדם (ואולי אפילו בפסח, אז במקביל ללחם יוצעו גם מצות) ולתקוף את שולה מהזווית הבשרית. הבטתי במראה האחורית על אורות קיסריה המתרחקים והבטחתי לחזור בקרוב. שולה, חשוב לי שתדעי, אני כבר מתגעגע.

הכותב היה אורח המקום.
תאריך:  08/04/2010   |   עודכן:  08/04/2010
עודד פשטצקי
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
המשנה למפקח על הביטוח ולממונה על שוק ההון, יואב בן-אור, הודיע (ה', 8.4.10) על פרישתו. הפרישה באה בעקבות החלטת שר האוצר, יובל שטייניץ, שלא למנותו למפקח ולממונה, ולהעדיף עליו אדם מבחוץ, עודד שריג. פרישתו תכנס לתוקף "בחודשים הקרובים".
08/04/2010  |  אלעזר לוין  |   חדשות
נשיא ארצות הברית, ברק אובמה ועמיתו הרוסי, דמיטרי מדבדב חתמו על חוזה נשק גרעיני בבירת צ'כיה, פראג.
08/04/2010  |  יפעת גדות  |   חדשות

אלמוג כהן כבר היה בדרך לשחק בגרמניה לאחר הסיכום שהשיג לפני כחודשיים עם נירנברג, אך כמו שהמצב נראה כרגע, קשרה של מכבי נתניה הולך להיות מלפפון קיץ לוהט כאן בישראל, ואולי יותר חשוב - זירה נוספת במאבקים בין מכבי ת"א לבין מכבי חיפה. הסיפור הוא כזה: כהן, שכאמור סיכם בנירנברג ואף המריא לגרמניה שם עבר בדיקות רפואיות, טרם חתם רשמית בקבוצה. בעקבות כך, הגיע לאחרונה לסיכום ג'נטלמני בעל פה מול הירוקים לפיו אם לא יעבור לאירופה, יהיה מחוייב אליהם ויצורף לשורותיהם.


תשכחו מניצנים ומפארק הירקון, הגמר הגדול של כוכב נולד 8 יתקיים בקיץ הקרוב בבריכת הסולטן שבירושלים, כך הודיעו (רביעי) בהפקת התוכנית. העונה השמינית של תוכנית הריאליטי המצליחה תעלה לאוויר בחודש הבא וביוזמה משותפת של ראש עיריית ירושלים ניר ברקת, קשת ו"טדי הפקות" הוחלט כי השנה תארח עיר הבירה את האירוע המתוקשר שיחתום את העונה במהלך חודש אוגוסט.
08/04/2010  |  מתן אברמוביץ'  |   חדשות
אורטל קדוש, בת 26, תושבת צפת, ילדה במהלך השבוע זוג תאומים בפעם השנייה תוך שנתיים - ללא טיפולי פוריות.
08/04/2010  |  גלית יצחק-אוגנוב  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
חיים רמון
חיים רמון
יש רבים בדרג הצבאי ובדרג המדיני שהיו צריכים ללכת הביתה עוד לפני חליוה, ואני מקווה שכך יקרה בעתיד הקרוב
הרצל ובלפור חקק
הרצל ובלפור חקק
דברי הספד עם הבאתה למנוחות של המשוררת דלית בת אדם    שירתה הזכה של דלית בת אדם ידעה לשבות לבבות, שירה שהלכה במסלול השיבה המאוחרת, שיבה למחוזות ילדותה, למחוזות הקסם של ימי האתמול
רפי לאופרט
רפי לאופרט
התהפוכות הפוליטיות והדמוגרפיות השליליות בארה"ב משתקפות יותר ויותר בהתנהלות ממשל ביידן במשבר האזורי הנוכחי    השילוב האפרו-אמריקני-מוסלמי והאנטישמי מעמיק את אחיזתו והשתלטותו
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il