במסגרת אירועי תחרות TerraOlivo 2010, יתקיים ב-28 ביולי, בין השעות 17:15-07:30 במלון ענבל ירושלים כינוס מקצועי, ראשון מסוגו ורמתו - "מהפכת שמן הזית - איכות, קולינריה ובריאות", בניהולו המקצועי של דר' זהר כרם, המכון לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה, האוניברסיטה העברית. הכינוס, מיועד לקהל המקצועי - מגדלים, משווקים, קניינים של רשתות שיווק, תזונאים ודיאטנים, שפים ומסעדנים וכן עיתונאי מזון. בחלקו הראשון יכלול הכינוס הרצאות מפי מרצים מכל העולם, אשר יציגו לציבור את חזית המהפכה התעשייתית, השיווקית והבריאותית הקשורה בשמן הזית.
בחלקו השני של הכינוס (17:15-14:45) תתקיים לראשונה בישראל, טעימה מודרכת ראשונה מסוגה של מבחר שמני זית כתית מעולה מישראל, אשר תונחה על-ידי פאנל מומחים מהעולם. הטעימה פתוחה לקהל הרחב - ניתן להירשם לטעימה בלבד!
בכינוס יתקיימו הרצאות בנושא השימוש בשמן הזית כתית כמרכיב תזונתי בריאותי, טכנולוגיות לגידול וייצור שמן זית, וכן השימוש הקולינרי המגוון בשמן זית, מגמות צרכניות בתחום שמן הזית ועוד. נשיא הכבוד של הכינוס: פרופ' שמעון לביא, הפקולטה לחקלאות.
חיים גן - איש הענבים (מיוזמי ומארגני התחרות): "בשנים האחרונות אנו עדים לשינויים תרבותיים בהרגלי צריכת המזון ולמעבר לצריכת מזון בריא. אם בעבר, במדינות קרות צרכו שמנים מן החי כגון חמאה ובמדינות חמות צרכו שמן זית ושמנים מהצומח; כעת, בהשפעת הגלובליזציה, ישנה עלייה דרמטית בצריכת שמן זית בכל העולם, גם במדינות ששמן הזית לא היה חלק מהתפריט הרגיל כגון - הודו, דרום אמריקה, אוסטרליה, צפון אמריקה ועוד - זוהי מגמה כלל עולמית".
עדויות ארכיאולוגיות מלמדות על היות עץ הזית וייצור שמן זית במזרח התיכון לפני ארבעת אלפים וחמש מאות שנים ואולי אף קודם. לאורך ההיסטוריה שימש שמן הזית כסמל לאיכות של מלוכה, ומשקלו נמדד בזהב. עד היום מהווה תו האיכות הזה את נשמתה של תעשיית שמן הזית מהכרם ועד לבקבוק. שיטות חקלאיות חדישות, ובכללן מסיק ממוכן ומהיר, כרמי זיתים צפופים ומושקים המייצרים כמויות גבוהות יותר של פרי ליחידת שטח, בתי בד חדישים וחומרי אריזה חדשים, כולם בסביבה משתנה, המריצו וקידמו את תעשיית שמן הזית. היום עומד שמן הזית במרכזה של מהפיכה המשלבת מחקר אקדמי, תפישות חדשות כמו למשל תזונה מונעת מחלות, וחדירה מהירה לשווקים חדשים.
הכינוס יתקיים בשפה העברית, למעט הרצאות האורחים מחו"ל (תרגום יעמוד לרשות המשתתפים). מחיר השתתפות בכינוס כולל ארוחת צהריים וטעימת שמן זית כתית מודרכת: 500 שקלים + מע"מ. מחיר השתתפות בטעימת שמן זית כתית מודרכת בלבד: 275 שקלים + מע"מ.
אירועי TERRAOLIVO 2010 כוללים תחרות בינלאומית, כינוס מקצועי, ערב גאלה וארוחת טעימות מפוארת לקהל הרחב. באירועים צפויים להשתתף מאות מותגי שמן זית מהמובילים בעולם, עשרות שופטים - טועמי שמן זית החשובים בעולם, דמויות מפתח בתעשיית שמן הזית, הגורמה וסגנון החיים מכל העולם, וכן הקהל הרחב.
כל האירועים מתקיימים במלון ענבל בירושלים, אשר נבחר להיות המארח הרשמי של התחרות בשל מיצובו הגסטרונומי הגבוה והמקצועיות של צוות מזון ומשקאות, לצד הניחוח הבינלאומי והאיכות המלונאית הגבוהה, המתאימים לאירוע בינלאומי ברמה כזו.
לפרטים ולהרשמה לכינוס וליתר אירועי התחרות:
איל חסון - איש הענבים 03-5180533, 054-6522655;
איש הענבים 03-5180533, 054-6522655;
מלון ענבל, ריטה 02-6756692,
www.inbalhotel.com.