|   15:07:40
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
נפגעי פעולת איבה בישראל - כל המידע
כתיבת המומחים
עלויות יישור שיניים: כל מה שצריך לדעת

עקב החום הכבד הוקדמה עונת בציר ענבי היין ליין מבעבע

- הודעה מטעם כרם מרום גולן
11/08/2010  |     |   הודעות כלליות   |   תגובות
מאת: יעל שביט  |    |  תקשורות
[צילום: דני ארליך]

עונת בציר ענבי היין המבעבע נפתחה בכרמי קיבוץ מרום גולן, עקב החום הכבד והטמפרטורות הגבוהות הבשילו הענבים כשבועיים מוקדם מהמועד המתוכנן, והבציר החל בימים אלו על-פי החלטת הכורמים והייננים, שאומרים כי למרות החום הכבד, לא נפגעה כמותם ואיכותם של ענבי היין.

בבציר הידני השומר על שלמות הפרי לוקחים חלק הכורמים והבוצרים המקצועיים ומשתתפים גם חיילים וחיילות משוחררים מהצבא, שבחרו בחקלאות כעבודה מועדפת, קיבלו הכשרה ומגיעים לקיבוץ לעבודה בכרם ובמטעי הפרי.

גבי קוניאל, רכז המטעים והכרמים במרום גולן אומר, כי השנה צפויה כמות של מעל 500 טון ענבים בכרמי מרום גולן. בהם מטפחים זני ענבים איכותיים: שרדונה, פינו-נואר, קברנה סוביניון, סובניין בלאנק, ויונייה וזן מיוחד הנקרא גווירוצטרימינר שמקורו בעיירה טרימינר על גבול אוסטריה-איטליה, הדורש טמפרטורות נמוכות במיוחד וקרקע בעלת רמת ניקוז גבוהה, המעלה את איכות הענבים הגדלים בכרם.

מהגווירוצטרימינר, מפיקים את ה-Ice wine, יינות קינוח מתוקים. באירופה בוצרים את הענבים רק בחורף, כאשר האשכולות מצטמקים וקופאים. הענבים נבצרים ונסחטים קפואים, לכן היין בעל ארומה ורמת סוכר גבוהים יותר. מאחר שבארץ הטמפרטורות אינן נמוכות דיין בהשוואה למדינות אירופה, מאוחסנים הענבים מיד לאחר הבציר במקררים ענקיים, עד לקפיאתם לטמפרטורה הרצויה ולאחר מכן ייסחטו ליין.

כרמי מרום גולן שניטעו בשנת 1999 ממוקמים 1150 מטרים מעל פני הים, בצפון רמת הגולן, על גבול סוריה ומשתרעים על שטח של 700 דונם, נבצרים כ-900 ק"ג לדונם מזן שרדונה ופינו-נואר ליין מבעבע. כאמור, בציר ענבי היין המבעבע מתבצע באופן ידני ולא באופן מכני על-ידי בוצרת, שכן הטיפול בפרי לאחר הבציר, ביקב, מצריך מהענבים להגיע באשכולות לתהליך סחיטה מיוחד. הזנים המיועדים לייצור יין מבעבע משתרעים על פני 70 דונם בכמות יבול מוערכת של 50 טון.

תוצרת וייבול הכרם מועברת לייצור יין ליקבי רמת הגולן וליקב הבוטיק פלטר בעין זיוון.

טל פלטר, בעל היקב תושב מרום גולן מסביר, כי תהליך עשיית היין המבעבע מזן השרדונה מתבצע על-ידי בציר הענבים מוקדם ביחס לזנים אחרים, בכדי לאפשר חומציות גבוהה, תהליך שנמשך חמישה חודשים מתחילת הבציר ועד סביבות חודש ינואר. כשהיין מוכן ומסונן מוסיפים לו שמרים וסוכר ומבקבקים בפקק כתר. אז נכנסים לתהליך תסיסה שני הנמשך עוד חצי שנה. לאחר שהיין מתיישן שנתיים נוספות, נכנס הבקבוק לתהליך ניעור של חודש על-מנת שהשמרים ירדו לצוואר הבקבוק, לאחר הקפאתו (של צוואר הבקבוק) מחליפים את פקק הכתר בפקק המסורתי. תהליך עשיית היין המבעבע לוקח 3 שנים מרגע הבציר ועד יציאתו לשוק.

על-פי נתוני מועצת גפן היין, עתידה עונת הבציר להימשך עד סוף חודש אוקטובר. למרות מיעוט המשקעים והטמפרטורות הגבוהות, יבצרו בארץ 50 אלף טון ענבי יין, עלייה ביחס ל-47 אלף טון שנבצרו בשנה שעברה. הכרמים משתרעים על שטח של 38 אלף דונם, מרמת הגולן ועד דרום הנגב כאשר אזורי הגידול העיקריים הם: בגליל, גולן, יהודה, ירושלים, זיכרון יעקב ובנימינה, נגב ואזור סיידון-גזר.

בחודשים אוגוסט ספטמבר, יצאו מכפר הנופש במרום גולן סיורים מודרכים אל הכרמים וצפייה בבציר. פרטים ניתן לקבל בתיירות מרום גולן - 04-6960267, www.meromgolantourism.co.il.

תאריך:  11/08/2010   |   עודכן:  11/08/2010
יעל שביט
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
פרופ' חגית מסר-ירון, נשיאת האוניברסיטה הפתוחה, מונתה לתפקיד ראש חבר השופטים בתחרות האירופית למדענים צעירים. זו הפעם הראשונה בה נבחר נציג ישראלי לתפקיד ראש חבר בשופטים בתחרות היוקרתית שמקיים האיחוד האירופי.
תנובה ממשיכה לחדש ומשיקה לראשונה בישראל גבינה צהובה עם 15% שומן בלבד, תחת המותג עמק. ההשקה תלווה בקמפיין טלוויזיה שיעלה באמצע אוגוסט תחת הקונספט: עמק יש רק אחת. היקף ההשקעה במהלך עומד על כ-2 מיליון שקלים.
11/08/2010  |  דינה שובל  |   הודעות כלליות
שם-טוב לוי - מלחין, חלילן וזמר, אחד היוצרים החשובים והמעניינים בארץ, מגיע עם האנסמבל שלו למופע רוק בנקרות, הכולל מסע עשיר ומשופע סגנונות, החל במוזיקה הצוענית והבלקנית, דרך המוזיקה המזרח-תיכונית, וכלה בבאך הקלאסי. בערב יוגשו גם קטעים ישנים וחדשים של לוי, ומשיריו המוכרים (צליל מכוון, קצת אחרת, ששת, ושירים שכתב לאריק אינשטיין) בהגשה המיוחדת של האנסמבל.
11/08/2010  |  רעיה בלחסן  |   הודעות כלליות
העפיפוניאדה השנתית של מוזיאון ישראל, ירושלים תתקיים השנה ביום ג', 17 באוגוסט 2010 בין השעות 16:00-20:00. ביום זה מציע המוזיאון סדנאות לבניית עפיפונים בשעות הבוקר ואחה"צ והפרחת עפיפונים החל משעה 16:00 אחה"צ.
עודד רפאל, 39, מונה לתפקיד סמנכ"ל טכנולוגיות של חברת הסטארט-אפ SkilliQ, העוסקת בפיתוח טכנולוגיות ייחודיות שמטרתן לעצב מחדש את תחום ניהול ה-HR המקוון.
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
צבי גיל
צבי גיל
"לקחי השואה חייבים להיות לקוד תרבותי של חינוך לערכים הומניים, לדמוקרטיה, לזכויות אדם, לסובלנות וסבלנות, ונגד גזענות ואידיאולוגיות טוטליטריות" - מתוך מנשר ניצולי השואה
מנחם רהט
מנחם רהט
הגאון היהודי בסדר גודל בלתי נתפס, שזכרו הלך ונשתכח מאז פטירתו, אשר חי ומת תחת מעטה סמיך של מסתורין, חוזר בימים אלה למודעות הציבור בזכות שני מפעלי מחקר וזכרון שנחשפים עכשיו: ספר חדש...
המנהיגות עדיין נעדרת [צילום: אורי פרקש]
יואב שורק
אחרי 7 באוקטובר היה ברור לכולנו שמה שהיה לא יהיה עוד - שהמנהיגות תתחלף ושנתפכח מרעיונות מסוכנים שהובילו לאסון    כל זה התכרסם לאיטו בחודשים הארוכים שעברו    ההצעה הישראלית לעסקה מלמד...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il