|   15:07:40
דלג
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
טיפול בתא לחץ: להתחזק בנשימה
כתיבת המומחים
מה צריך לדעת כשמתכננים חופשה באילת?

סיורי אוכל במוזיאון ישראל

- הודעה מטעם מוזיאון ישראל
08/02/2011  |     |   הודעות כלליות   |   תגובות
מאת: ליאורה ניסיבץ  |    |  לוטן תדמיות

במסגרת פרויקט ההתחדשות של מוזיאון ישראל, אנו עוסקים בפיתוח תוכניות חדשות ובהן מגוון הצעות למבקרים סביב נושאים שונים. אוכל הוא אחד הנושאים המסקרנים והאהובים על מבקרים במוזיאון והם מוזמנים ליהנות מסיור במוזיאון בנושא אוכל ואחריו לסעוד את ליבם במסעדה.

להלן שלושה סוגי תוכניות שאנו מפעילים במסגרת המוזיאון.


1. דפדפת / קטלוג לביקור עצמאי בנושא אוכל (רעיון וכתיבה: ליהיא ספיר):

אנו מפיקים דפדפות איכותיות המציעות מסלולים לסיור עצמאי במוזיאון. כל דפדפת עוסקת בנושא אחר:

  • "מסלול האוכל" - יציג יצירות אמנות במוזיאון העוסקות באוכל;

  • "המסלול הרומנטי" - יפנה את המבקרים ליצירות העוסקות באהבה ויחסים;

  • "מסלול הפחד" - ידריך בין הגלריות המציגות דימויי מסתורין ואימה.

החוברת של מסלול האוכל היא אחת האטרקטיביות והמעניינות מבין המסלולים. החוברת מלווה בתצלומים של יצירות האמנות ומלווה בטקסטים קצרים של הסבר, בציטוט של אמן / איש רוח אשר מתייחס למשמעותו של האוכל בחיינו וכן ציטטה מתוך שיר / סיפור / מחזה העוסק בנושא האוכל. הדפדפות יוצעו לקהל בכניסה למוזיאון בתשלום סמלי של חמישה שקלים.

2. סיור תיאטראלי "לאכול עם העיניים": (כתיבה ובימוי: ג'ויס קליין):


חוויה מיוחדת במינה המציגה התבוננות מסוג אחר ביצירות אמנות וחפצים המוצגים במוזיאון. אנו מציעים סיור המונחה על-ידי שחקנית מקצועית אשר מדריכה את הקבוצה בין מוצגי המוזיאון העוסקים באוכל. סיפור המסגרת של ההצגה: אודליה חולמת על תוכנית בישול בטלוויזיה. היא מחפשת גימיק חדש ומוצאת אותו בין יצירות האמנות שבמוזיאון ישראל. דרך היצירות היא מעבירה לנו מבט חדש ומרענן על אמנות, אוכל, מתכונים ומה שביניהם - זהו סיור צבעוני עסיסי ומלא טעמים. הסיורים נערכים על-ידי המחלקה לתוכניות תרבות לקהל הרחב. להזמנות: 02-6708960.

3. סיור מודרך "אמנות ואוכל": (צוות ההדרכה של המוזיאון):

הנחת היסוד של הסיור היא לראות מוצגים במוזיאון שקשורים באוכל והפקתו. בכל היצירות משתתף האוכל ומרכיב את עיקר היצירה. בחרנו שלא להראות יצירות שמציגות אוכל כסמל או חלק מתפאורה, אלא האוכל כאלמנט מרכזי ומוחשי ביצירות / מוצגים. כמו-כן, הקו המנחה היה לבחור מכל גלריה 3-2 עבודות כדי לתת מבט מקיף על העושר המוזיאלי שיש לנו בגלריות וכן לעמוד על המרכיבים החשובים בתחום תרבות האוכל (מזון יסוד כמו לחם, מוצרי חלב, בשר, יין, מתוקים, אוכל ישראלי, מזון מהיר ו"וניטאז".

ארכיאולוגיה:

  • חיטה וקטניות: גרגירי החיטה הקדומים ביותר ומתוארכים ל-10,000 שנה לפני זמנינו. מוצגים בגלריית הפרי-היסטוריה לצד מגל קדום וכלי טחינה. יש קטניות נוספות המוצגות כמו פיסטוקים, אגוזים שנמצאו ליד שרידי מדורה, תאנים, תמרים ועדשים. שרידי המדורה שלצידה נמצאו קליפות האגוזים מתוארכת ל-780 אלף שנים לפני זמנינו. צלמיות המתארות את זרעי החיטה הצביעו על חשיבות ביות הדגנים והפקת הלחם בעת ההיא כמו היום;

  • חלב: מחבצות מלפני כ-6,000 שנים נמצאות בגלריית הכלכולית ומצביעות על הישגים בתחום עיבוד החלב והפקת מוצרי חלב בעת ההיא בדומה לתהליך שחל עד היום;

  • יין: בתצוגה של יוון העתיקה מוצגים כלים ששימשו במשתה היווני: כלי לאחסון יין, מים, כלי מזיגה, מצקות, כלי שתיה ועליהם סצנות הכנת היין למשתה מצביעים על החשיבות והטקסיות שזכה לה המשקה היוקרתי מאז;

  • כלי לברווז: בתצוגה של מצריים כלי עשוי בהט כמעט יחידאי המציג את ההשקעה העצומה שהייתה במצריים לפולחן המוות. הכלי דמוי ברווז מחולק לשני חלקים נועד לאחסן ברווז לצורך קיום המת בעולם הבא.

אמנות ותרבות יהודית:

כלי לחינה מאפגניסטאן ובו גבישי סוכר מעוטרים ומחוברים לידיות כחלק מן המתוקים שהוגשו בעת השמחה. הרבה עדות בגולה נהגו לחלק מתוקים בטקסי חינה וחתונה כסמל וברכה לחיים טובים ומתוקים. מנהג שמוצאים בכמה עדות ובעיקר במרוקו שם המנהג ממשיך עד היום והובא גם לארץ.

  • תבלינים: שרשראות לכלה משובתים בחרוזים עשויים מיציקות של תבלינים לצורות עם דגמים צמחיים. נפוץ בעיקר בג'רבה. ריח התבלינים העז נועד לסילוק שדים והגנה מפני עין הרע.

אמנות:

  • פופ ארט: טום ווסלמן מציג על-גבי יצירה גדולת מידות כריך ממזנון מהיר, פחית באדוויזר וקופסת סיגריות כחלק מתרבות הצריכה האמריקנית בשנות ה-70. בנוסף, ניתן לראות ליד המסעדה את פסל התפוח של קלאוס אולדנבורג שגם הוא מייצג תפיסה דומה של תרבות הפופ ארט שרווחה באמריקה בשנים אלו;

  • סביח: של שחר מרקוס. עבודת וידאו של אמן ישראלי מוצגת בגלריות המאה ה-20 לצד יצירתו של פולוק. היצירה העשויה כולה מאוכל מייצגת מחווה לעבודת ציורי הפעולה של פולוק בשנות ה-70 ומשחזרת את דרך עבודתו אך לא בצבע אלא במאכל העירקי שהפך כאן בארץ כמעט ללאומי;

  • שולחן נושם: ימאגוצ'י, אמן יפאני יצר לערוכה "פעימות" מיצב הבנוי משולחן שאורכו 9 מטרים העומד בטכנולוגיה מיוחדת על ארבע רגליים ועליו מונחים בעיקר מוצרי מזון לצד עציצים, מכתבים, קיפולי נייר ועוד. עיקר השולחן הוא השפע שיש כאן. השימוש בחומרים אמיתיים מגלה את התכלותם של מוצרי המזון ומצביעה על היבט הווניטז בטבע הדומם אך כאן הטבע "פעיל" והמוצגים מתחלפים מידי פעם. יש שיחה על התכלות, על מחזוריות, על שילוב תרבויות (מזרח אסיה ומערב) תרבות השפע לעומת המינימליזם היפני.

הסיורים נערכים על-ידי מחלקת ההדרכות.

תאריך:  08/02/2011   |   עודכן:  08/02/2011
ליאורה ניסיבץ
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
משרד עו"ד פינברג ושות', משרד עורכי הדין המוביל בישראל לדיני עבודה המייצג את המעסיקים המובילים במשק, קולט את עו"ד אוהד גלעדי.
08/02/2011  |  יעל מאיו  |   הודעות כלליות

06/02/2011  |  נפתלי רז  |   הודעות כלליות
מארגני יריד התיירות הבינלאומי של ישראל IMTM 2011, בחרו בחנה מוניץ - מנכ"לית האופרה הישראלית, דב ליטבינוף - יו"ר המועצה האזורית תמר (גם בשם מועצה אזורית מגילות) ואמנון בן דוד - מנכ"ל חברת אשת תיירות נכנסת, כאנשי השנה של יריד התיירות 2011. זאת עבור החזרת תיירות התרבות לישראל והבאת כ-3,000 תיירים לישראל, למופעי האופרה 'נבוקו' במצדה בשנת 2010.
06/02/2011  |  אמיר גלעד  |   הודעות כלליות
אתר אינטרנט חדש בשם "לייב טיקטס" (www.livetickets.co.il), עלה לאחרונה לאוויר בשפה העברית לטובת הקהל הישראלי המבלה בחו"ל. האתר החדש, מציע מגוון רחב של כרטיסים לרכישה לאירועים בינלאומיים בתחומי הספורט, התיאטרון, המוסיקה והבידור.
דיזנגוף סנטר בשיתוף עיריית תל אביב-יפו, יחלו ביוזמה למען איכות הסביבה, במסגרתו יחלו מחודש פברואר 2011, באיסוף ופינוי פסולת אלקטרונית. למען מטרה זו, הקצה דיזנגוף סנטר הצבת עמדת איסוף ייעודית הממוקמת באופן קבוע בסמוך לגשר הפיל (בנין B קומה 3) לאיסוף יום יומי של הפסולת, שתועבר על-ידי העירייה לטובת מחזור. האיסוף ייערך במהלך כל שעות היממה.
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
דן מרגלית
דן מרגלית
אנשי ושוטרי איתמר בן-גביר שורפים את חווארה, עוקרים מטעי זיתים ומביאים על ישראל את האסון שכל הקהילה הבינלאומית, ובוודאי בית הדין הבינלאומי בהאג, נגדנו
צבי גיל
צבי גיל
בקטע "דיינו" הנוסח האלטרנטיבי הוא "כמה מעלות רעות לאלוהים עלינו"    מתחילים באיתמר בן-גביר שהוא השר לשגעון הלאומי - דיינו, עוברים לשר האוצר ששודד את הקופה הציבורית - דיינו, ושר המשפ...
רפאל בוכניק
רפאל בוכניק
התעלומה האופפת את היעלמותו של יחיא סינואר מהספקטרום התקשורתי ומהפגנת נוכחות פיזית בשטח, שומה שתעלה סימני שאלה באשר למידת תפקודו, או אף גורלו    התהיות בסוגיה זו עשויות לגלם משמעויות...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il